Bachelor in business analytics

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in business analytics

Vrije Universiteit Amsterdam

Business Analytics: Een unieke combinatie van disciplines

Business Analytics is de wetenschap die zich bezighoudt met het verbeteren van bedrijfsprocessen door het uitgebreide gebruik van de gegevens en methoden op het snijvlak van wiskunde en informatica. De hoeveelheid data bij bedrijven groeit explosief, terwijl de bedrijfsprocessen en strategieën bedrijf worden steeds complexer. Dit leidt tot een enorme vraag naar gedreven gegevens en mathematisch gegrond oplossingen.

Business Analytics is een multidisciplinair programma waarin je leert om processen te begrijpen en big data om te zetten in daadwerkelijke beslissingen. Het programma biedt een unieke combinatie van de wetenschappelijke disciplines van wiskunde, informatica en bedrijfsadministratie. In aanvulling op uw academische ontwikkeling, vindt u ook evolueren praktische vaardigheden. Uw professionele carrière begint hier, in de bruisende stad Amsterdam.

Business Analytics aan de VU Amsterdam is een uniek programma door het samenbrengen van een combinatie van disciplines om je voor te bereiden voor zakelijk succes. U leert hoe om te verzamelen en te manipuleren grote datasets, hoe deze gegevens met behulp van statistiek en data mining technieken, en hoe u uw bevindingen te gebruiken om de toekomst te voorspellen en maakt optimale beslissingen te analyseren. Je werkt op een verscheidenheid van zakelijke problemen die de moderne zakenwereld wordt geconfronteerd met elke dag. Een voorbeeld hiervan is de voorspelling van de werklast, de lading en het aantal passagiers via Schiphol of specifieke luchtvaartmaatschappijen. Een ander voorbeeld is de prijsstelling van producten voor grote fastfoodketens, of segmentatie en profilering van klanten. U kunt ook werken aan het opsporen van fraude op basis van een grote dataset van financiële transacties, of het vinden van manieren om de financiële risico's voor banken of verzekeringsmaatschappijen te beperken. Het draait allemaal om het draaien van (groot) gegevens in slimme beslissingen.

Toekomstige vooruitzichten

Als afgestudeerde in Business Analytics kunt u genieten van een zeer sterke positie op de arbeidsmarkt: de vraag naar BA afgestudeerden is hoog. Negentig procent van de studenten in te voeren full-time dienstverband onmiddellijk op afstuderen (en sommigen doen dat nog voor het afstuderen). Velen zijn een baan aangeboden door het bedrijf waarin ze klaar met hun stage. De private sector is voortdurend op zoek naar manieren om de efficiëntie en effectiviteit te vergroten. Een diploma in Business Analytics opent een verscheidenheid van loopbanen, waaronder (ICT) consultancy (zoals KPMG, Deloitte en Capgemini), als een datamining specialist / risicomanager in de financiële sector of een onderzoek carrière in de academische wereld.

Eerste en tweede jaar

De eerste en tweede jaar omvatten een aantal onderwerpen met betrekking tot bedrijfseconomie, wiskunde en informatica. U zult de basisprincipes van statistiek en kansberekening, besluitvorming op basis van wiskundige modellering, programmering, met behulp van databases, en de beginselen van de risico's op de financiële markten te leren. Twee keer per jaar zult u werken aan een project in het kader van een klein team van medestudenten. Dit helpt om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, zodat u uw nieuwe kennis goed te benutten.

Derde jaar

In het derde jaar, kunt u ervoor kiezen om een ​​van de 'minor' modules. Dit maakt het mogelijk om het programma te individualiseren volgens uw eigen belangen en behoeften. Je zou kunnen besluiten om een ​​minor in een heel andere discipline, waardoor het toevoegen van de breedte aan je studie. Als alternatief kunt u een van de vele aspecten van Business Analytics nader te bestuderen. De bacheloropleiding wordt afgesloten met een business case project. Als onderdeel van een klein team, zul je proberen om een ​​real-life business probleem op te lossen. U krijgt de betrokken om de nodige informatie te verzamelen bedrijf te bezoeken. Aangekomen op uw oplossing, zult u een presentatie aan het management te geven. De case studie geeft een uitstekend inzicht in de aard van de problemen die u zal worden gevraagd om aan te werken tijdens je professionele carrière.

Toelatingseisen

Of je echt een plek zal worden aangeboden in ons programma zal ook afhangen van je: - Een diploma gelijkwaardig aan een Nederlands vwo-diploma; - Bewijs van voldoende vaardigheid in de wiskunde; - Bewijs van voldoende vaardigheid in het Engels.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,006 EUR
Voor EER-studenten; € 11.000 voor Niet-EER
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates