Bachelor in communicatie en informatica (cis): taal en media

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in communicatie en informatica (cis): taal en media

Vrije Universiteit Amsterdam

WAAROM STUDIE TAAL EN MEDIA?

Een van de sleutelcompetenties van communicatiemedewerkers is tegenwoordig de relatie tussen mediagebruik en communicatieprocessen te begrijpen en succesvol te gebruiken. De CIS-specialisatie Taal en media is een programma dat de leerlingen inzicht geeft in de factoren die in de professionele context het wisselwerking tussen media, communicatieprocessen en taal beïnvloeden. De studie van de nieuwe fenomenen in mediagebruik en internationale communicatie geeft het programma een cutting-edge karakter, tegen een ruggengraat van algemeen aanvaarde theorieën en methodologieën.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

In de CIS-specialisatie Taal en media leer je hoe en waarom organisaties nieuwe (en oude) media toepassen in business-to-business en business-to-consumer interactie. Het programma biedt u een diep inzicht in de manier waarop applicaties van nieuwe media (bijvoorbeeld webcare op Twitter, ontmoetingen via Skype of Facetime, conversaties op WhatsApp) de inhoud en taalkundige of visuele eigenschappen van de uitgewisselde berichten beïnvloeden, definiëren of zelfs definiëren. . Het biedt u ook de vaardigheden om media-ontwerp te analyseren en de effectiviteit ervan te onderzoeken. Aangezien zowel nieuwe als oude media in een steeds geglobaliseerde wereld worden gebruikt en communicatie steeds meer internationaal is, richt het programma zich verder op de rol van Engels als lingua franca in internationale communicatie en biedt u waardevolle inzicht in de kansen en uitdagingen van interculturele communicatie.

Jouw toekomstige carrière

U kunt bedrijven adviseren over hun communicatiestrategieën, en evalueren producten geleverd door reclamebureaus. Andere carrièremogelijkheden omvatten banen zoals webredacteur, webcare manager en sentimentanalist, en nieuwe taken die door nieuwe en sociale media zijn gemaakt. In meer traditionele gebieden is er behoefte aan zakenschrijvers, redactie, marktonderzoekers en copywriters.

SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN

Om toelaatbaar te zijn, moeten de kandidaten een Nederlands pre-universiteitsschool diploma (VWO) of een equivalent van dit preuniversiteits diploma hebben (bijvoorbeeld Duits Abitur of een IB diploma). Begin de toelatingsprocedure uiterlijk op 1 mei.
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Voor EER-studenten; € 7.500 voor Niet-EER
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates