Bachelor in communicatie en informatica (cis): taal leren en taalonderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in communicatie en informatica (cis): taal leren en taalonderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam

WAAROM STUDIE TAALLEER EN TAAL ONDERWIJS?

Dit programma brengt de kloof tussen wat taalkundigen weten over de leerbaarheid van talen en welke taal leraren ervaren in het dagelijks leven. We streven ernaar uit te leggen waarom bepaalde aspecten van talen buitengewoon moeilijk zijn om te leren terwijl anderen niet zijn en hoe dit verschilt voor verschillende leerlingengroepen (zoals kinderen met dyslexie en kinderen met een gehoorverlies of communicatieve handicap). We gebruiken dan deze informatie om onderwijs- en beoordelingsmateriaal kritisch te analyseren en nieuwe methodes en taalinterventies te ontwikkelen en te onderzoeken.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

In de CIS-specialisatie Taalonderwijs en Taalonderwijs leert u de echte wereldproblemen die verband houden met taal en onderwijs, te begrijpen en aan te pakken, zoals hoe u taalvaardigheid kan beoordelen, typische en atypische patronen herkennen in de taal- en tweetalige taalontwikkeling en hoe u leert Engels of Nederlands als tweede taal. Het programma biedt studenten een brede theoretische basis die de huidige stand van de techniek weerspiegelt in de structuur van de taal, hoe taal met cognitie in wisselwerking is, welke factoren de taalverwerving van kinderen en volwassenen aandrijven en hoe taalonderwijs inheems en buitenlands kan beïnvloeden taal leren. Dit programma kan worden gecombineerd met meerdere minderjarigen, zoals vreemde talen (bijvoorbeeld Spaans, Portugees, Marokkaans, Roemeens, Arabisch, Frans, Duits), Brain and Mind, Europese Geschiedenis en Cultuur en Digitale Geesteswetenschappen.

Jouw toekomstige carrière

Studenten met een diploma in CIS: Taalonderwijs en taalonderwijs zijn meestal betrokken bij het ontwikkelen van taalleermethoden en lerarenopleidingsprogramma's, bij het ontwerpen van taalvaardigheidsbeoordelingen en in het onderwijstaal van groepen leerlingen met speciale behoeften. Zij kunnen ook taalconsultancy voor bedrijven, overheid of non-profitorganisaties aanbieden.

SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN

Om toelaatbaar te zijn, moeten kandidaten een Nederlands pre-universiteitsschool diploma (VWO) of een equivalent van dit universiteit diploma hebben (bijvoorbeeld Duits Abitur of een IB diploma).
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,006 EUR
Voor EER-studenten; € 7.500 voor Niet-EER
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates