Bachelor in de Amerikaanse studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor in American Studies

Taal: Engels (100%)

De RUG is de enige universiteit in Nederland - en een van de weinige in Europa - om een ​​bachelor's degree in American Studies aan te bieden. Alle cursussen worden ontworpen en speciaal ontwikkeld voor American Studies. Wat onderscheidt deze mate van alle andere soortgelijke programma's is het interdisciplinaire karakter: in Groningen vindt u Amerika verkennen vanuit het perspectief van de populaire cultuur, geschiedenis, taal, literatuur, politiek, economie en religie.


In aanvulling op het verwerven van kennis over de specifieke vakgebied, vindt u een reeks van overdraagbare vaardigheden die u zullen helpen, welke richting je leven te nemen na de universiteit te krijgen. U zult competenties in de analyse en argumentatie, presentatie en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Verder vindt u een hoog niveau van gesproken en geschreven Engels te krijgen.


Het is mogelijk om een ​​deel van je opleiding te besteden aan een universiteit in de Verenigde Staten.Onderzoek

Ons onderwijs is sterk geworteld in het onderzoek. Vanaf het begin van je opleiding aandacht wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling. Aangezien een analytische en kritische geest en probleemoplossende mogelijkheden zijn belangrijke eigenschappen in een carrière van onze studenten verwachten.


Het onderzoek in het departement American Studies richt zich op verschillende domeinen, zoals Cultural Theory, politieke cultuur, populaire Amerikaanse cultuur, Amerikaanse Literatuur, American History, etnische minderheden, politieke en culturele betrekkingen tussen de VS en andere landen en nog veel meer.


job perspectieven

Als een American Studies afgestudeerd, heb je een breed scala aan carrièremogelijkheden. American Studies studenten hebben expertise in de economische, politieke, culturele, commerciële en sociale domeinen van de VS, evenals uitstekende overdraagbare vaardigheden die zeer worden gewaardeerd op de arbeidsmarkt. De culturele aanpassingsvermogen en taalkundige expertise die afkomstig is van wonen en studeren in de VS onderscheidt onze American Studies studenten van de meeste sollicitanten.

Na het afstuderen, onze studenten te verplaatsen naar banen in de zakelijke wereld, journalistiek, diplomatie, politiek, organisatie van evenementen, of het onderwijs, om slechts een paar opties te noemen.job voorbeelden

• Journalist

• Diplomat

• Information Officer bij een ministerie

Toelatingseisen

Nederlandse vwo-diploma, een Duitse Abitur, een International Baccalaureate diploma, een Europees Baccalaureaat of een ander diploma dat voldoende is om de acceptatie van een Nederlandse universiteit.


Taal eisen: IELTS 6.5 of TOEFL 580/237/92

Deadlines:

  • EU / EER-studenten: 1 mei 2017
  • niet-EU / EER-studenten: 1 april 2017


NB: De deadline voor Nederlandse aanvragers is 1 september.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder