Bachelor in de architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Na zijn eerste cohort studenten in het najaar van 2013 te hebben aanvaard, is Architecture een kleine maar gestaag groeiende afdeling. Hoewel we ernaar streven om de academische normen van de beste architecturale scholen over de hele wereld te evenaren en het moderne denken in de pedagogie en praktijk van de architectuur te integreren, willen we ook bij onze studenten installeren, een sterk gevoel van maatschappelijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid voor het milieu en professionele ethiek. .

*** Met een fundamenteel geloof in design als een "kritische praktijk" die 'publiek goed' in de wereld kan genereren , gaan we in op de toenemende instrumentaliteit en vermarkting van architecturale kennis, onderwijs en productie. We stellen onze afgestudeerden voor zich volledig bewust te zijn van de sociale, economische, politieke en culturele dynamiek die de productie van de gebouwde omgeving vormt en om hen kritisch en innovatief te betrekken in meerdere schalen, van afzonderlijke gebouwen en constructiedetails tot grote stedelijke interventies. We beloven de volgende generatie competente, creatieve en kritische ontwerpprofessionals op te leiden die de ontvangen conventies en modieuze trends van hun discipline kunnen uitdagen en net zo geïnteresseerd zijn in het definiëren van problemen als bij het oplossen ervan.

*** We conceptualiseren Architectuur niet alleen als een op vaardigheden gebaseerd Beroep, maar als een bredere Humanistische Discipline. Ons curriculum is daarom gestructureerd rond een synergetische integratie van theoretische en technische cursussen van het vakgebied met de inzichten van menswetenschappen, sociale wetenschappen en culturele studies, die allemaal bijdragen aan de interdisciplinaire omgeving van de ontwerpstudio aangevuld met digitale technologieën (waaronder onze gloednieuw Fab Lab). We willen een academische cultuur cultiveren die kritisch onderzoek, creatieve verkenningen, actieve participatie, debat en discussie, teamwork, interactief leren en maatschappelijke dienstverlening uitnodigt.

*** We omarmen het idee van architectuur als een diversiteit van ruimtelijke praktijken en schalen van interventie die niet beperkt zijn tot het ontwerpen van nieuwe gebouwen en flitsende projecten. Tegenwoordig worden kleinschalige interventies, in-vullingen binnen het bestaande weefsel, infrastructuur, toevoegingen en uitbreidingen, aanpassingen achteraf, hergebruik en adaptief hergebruik van bestaande gebouwen steeds prominenter als innovatieve en duurzame manieren om overal post-industriële steden te hervormen. Met een faculteit die zich inzet voor deze ideeën en een bestaand Graduate Programme in Cultural Heritage Conservation , is onze afdeling goed gepositioneerd om dergelijke mogelijkheden te verkennen en het idee van design opnieuw te conceptualiseren in een breder spectrum met onderzoek, documentatie, projectieve analyse en kritische instandhouding.

*** Wij handhaven de onafscheidelijkheid van architectuur en stedenbouw . Met een campus aan de Gouden Hoorn in het historische hart van Istanbul, en in een tijd waarin een agressieve neoliberale stedelijke ontwikkeling de stad op ongekende wijze blijft transformeren, proberen we van de stad ons laboratorium, ons onderzoeksproject en onze primaire site van ontwerpinterventies om nieuwe ideeën en kritische mogelijkheden te verkennen die worden onderdrukt door de bestaande economische en politieke dynamiek. Ons Istanbul Studies Centre is een onschatbare hulpbron, die momenteel bezig is zichzelf te herstructureren als het leidende onderzoeks-, documentatie- en mappingcentrum voor een internationaal en interdisciplinair netwerk van stedelijke studies gericht op Istanbul.

*** We beloven een sterke toewijding aan onderzoek en wetenschap als markers van uitmuntendheid die verder gaan dan de niet-gegradueerde professionele opleidingen. Ondersteuning van facultair onderzoek, het aantrekken van sterke afgestudeerde studenten en toetreden tot wetenschappelijke netwerken in Turkije en daarbuiten behoren op de lange termijn tot de primaire doelstellingen van het departement. Plannen zijn aan de gang om een interdisciplinaire Ph.D. Programma en een masterprogramma in architectuur, stedelijke en culturele studies.

*** We beweren dat de discipline Architectuur zowel in zijn geschiedenis als in de hedendaagse praktijk kennis heeft verzameld die is afgeleid van interculturele geschiedenissen, netwerken en uitwisselingen die de nationale grenzen overstijgen. Wereldwijde connecties en transnationale ervaringen staan centraal in onze pedagogiek. Met een sterk geloof in de noodzaak om zich open te stellen voor deze wereld, hebben we een ambitieuze agenda voor het tot stand brengen van internationale connecties, uitwisselingsprogramma's, gastcollegeseries, excursies en zomerworkshops. Ter ondersteuning van dergelijke initiatieven en van onze doelstelling om internationaal inzetbare architecten en internationaal competente onderzoekers af te studeren, beloven we ook een niet-onderhandelbaar engagement om in het Engels te onderwijzen.

Sibel Bozdoğan, september 2014

4-jarig programma

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Lees meer

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Lees Minder