Bachelor In De Architectuur

Kadir Has University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In De Architectuur

Kadir Has University

Nadat in de herfst van 2013 aanvaard zijn eerste cohort van studenten, Architectuur is een kleine, maar gestaag groeiende afdeling. Terwijl we streven naar de academische standaarden van de beste architectonische scholen over de hele wereld te passen en op te nemen cutting-edge denken in architectonische pedagogie en praktijk, we ook proberen te installeren in onze studenten, een sterk gevoel van maatschappelijke betrokkenheid, verantwoordelijkheid voor het milieu en de beroepsethiek.

Met een fundamentele geloof in het ontwerp als een “Critical Practice”, dat “algemeen belang” in de wereld kan genereren, nemen we probleem met de toenemende instrumentaliteit en vermarkting van de architectonische kennis, onderwijs en productie. We zien onze afgestudeerden volledig bewust van de sociale, economische, politieke en culturele dynamiek die de productie van de gebouwde omgeving vorm te geven en om kritisch en innovatief vlak met hen in meerdere schalen van enkele gebouwen en de bouw details naar grote stedelijke interventies te zijn. Wij verbinden ons ertoe om de volgende generatie van competente, creatieve en kritische design professionals die de ontvangen conventies en modieuze trends van hun discipline kunnen uitdagen en zijn zo geïnteresseerd in het definiëren van problemen zoals ze zijn bij het oplossen van hen te onderwijzen.

We conceptualiseren architectuur niet alleen als een skill-based Beroep, maar als een bredere Humanistische Discipline. Daarom is ons curriculum opgebouwd rond een synergetische integratie van theoretische en technische opleidingen van de discipline met de inzichten van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en culturele studies, allemaal ingevoerd in de interdisciplinaire omgeving van het ontwerp studio versterkt door digitale technologieën (met inbegrip van ons merk nieuwe Fab Lab). We streven naar een academische cultuur die kritisch onderzoek, creatieve verkenningen, actieve participatie, debat en discussie, teamwork, interactief leren en de dienstverlening aan de gemeenschap nodigt cultiveren.

We omarmen het idee van de Architectuur als omvat een waaier van ruimtelijke praktijken en schalen van interventie die niet beperkt zijn tot het ontwerp van nieuwe gebouwen en flashy projecten. Vandaag de dag, kleinschalige interventies, in-vult binnen de bestaande structuur, infrastructuur, aanvullingen en uitbreidingen, aanpassing, re-purposing en adaptieve hergebruik van bestaande gebouwen worden steeds meer op de voorgrond als innovatieve en duurzame vormen van hervormen postindustriële steden overal. Met een faculteit zet zich in voor deze ideeën en een bestaande Graduate Program in Cultural Heritage Conservation, is onze afdeling goed gepositioneerd om deze mogelijkheden te verkennen en opnieuw te conceptualiseren het idee van het ontwerp binnen een breder spectrum aan onderzoek, documentatie, projectieve en kritische behoud bevatten.

Wij verdedigen de onafscheidelijkheid Architectuur en Stedenbouw. Met een campus op de Gouden Hoorn in het historische hart van Istanbul, en op een moment dat een agressieve neo-liberale stedelijke ontwikkeling blijft de stad te transformeren in een ongekende manier, willen we de stad maken ons laboratorium, ons onderzoek en onze primaire plaats van het ontwerp interventies om nieuwe ideeën en kritische mogelijkheden die worden onderdrukt door de huidige economische en politieke dynamiek te verkennen. Onze Istanbul Studies Center is een bron van onschatbare waarde, die momenteel in het proces van herstructurering zich als de toonaangevende onderzoek, documentatie en het in kaart brengen van het centrum voor een internationaal en interdisciplinair netwerk van stedelijke studies gericht op Istanbul.

Wij beloven een sterke betrokkenheid bij onderzoek en wetenschap als markers van uitmuntendheid buiten de undergraduate professionele opleidingen. Ondersteunen van facultaire onderzoek, het aantrekken van sterke studenten en de toetreding tot wetenschappelijke netwerken, zowel in Turkije en in het buitenland behoren tot de belangrijkste doelstellingen van de afdeling op de lange termijn. Er zijn plannen om een ​​interdisciplinaire PhD-programma, evenals een Master in Architectuur, Stedenbouw en Culturele Studies te openen.

We beweren dat zowel in haar geschiedenis en in de hedendaagse praktijk, de discipline van de architectuur heeft verzamelde kennis gedestilleerd uit cross-culturele geschiedenis, netwerken en uitwisselingen die nationale grenzen overstijgen. Global aansluitingen en transnationale ervaringen staan ​​centraal in onze pedagogie. Met een sterk geloof in de noodzaak van het openstellen voor de wereld in het algemeen, hebben we een ambitieuze agenda voor internationale verbindingen, uitwisselingsprogramma's, gastcollege serie, excursies en in de zomer workshops vast te stellen. Ter ondersteuning van dergelijke initiatieven, en van onze doelstelling om internationaal inzetbaar architecten en internationaal competente onderzoekers afstuderen, we beloven ook een niet-onderhandelbaar inzet voor de instructie in het Engels.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op April 25, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Turkije - Istanbul, Istanbul
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Turkije - Istanbul, Istanbul
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan