Bachelor in de beeldende kunst

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de beeldende kunst

Willem de Kooning Academy

Kunstteorie, onderzoek en experimenten spelen allemaal een prominente rol in uw opleiding

Kunst bestaat binnen een netwerk van kruisverwijzingen: de kunstenaar weerspiegelt de wereld in het algemeen. Binnen het Fine Art studieprogramma leer je om te definiëren en te herdefiniëren welke kunst is of kan zijn in relatie tot de maatschappij. U ontwikkelt uw artistieke talent door middel van een veelzijdige opleiding in alle aspecten van het beroep: toegepast artistiek onderzoek, conceptontwikkeling, 'maken' vaardigheden, communicatie en presentatie van uw werk, evenals ondernemersvaardigheden die specifiek relevant zijn voor het domein van de kunst . Op deze manier wordt u een creatieve pionier, die op uw eigen zelfgerichte visuele onderzoeksprojecten werkt.

Je zal de kunstteorie en de geschiedenis verdiepen in verband met actuele discoursen in de kunst, het onderzoeken van de artistieke praktijk, het leren en experimenteren met verschillende 'making = thinking' vaardigheden, schrijven als (visueel) medium, het ontwikkelen en presenteren van je ideeën, samenwerken Met medekunst en designstudenten.

Na het afstuderen zal u gekwalificeerd zijn voor sociale, commerciële of autonome eigentijdse kunstplatforms; Een maker en / of mediator in de kunst worden; Een curator of een culturele organisator; Een sociaal onderzoeker met behulp van artistieke middelen en methoden; Of een master-niveau student in de kunst, media technologie, cultureel management of artistiek onderzoek.

Uw persoonlijke artistieke plan

U ontwikkelt uw artistieke talent door middel van een veelzijdige training in alle aspecten van het beroep: toegepast artistiek onderzoek, conceptontwikkeling, technische vaardigheden, communicatie, presentatie en ondernemersvaardigheden die specifiek relevant zijn voor het domein van de kunst. Kunstteorie, onderzoek en experimenten spelen allemaal een prominente rol in uw opleiding.

Je leert ook samenwerken en organiseert en documenteert je activiteiten in kwartprojecten die alle dimensies van het beroep aanpakken. U zal werken aan het formuleren van een persoonlijk artistiek plan samen met uw docenten. U zult zich richten op de internationale kant van het beroep, op uw huidige artistieke praktijk, of op het voortzetten van uw studie op het master level. U kunt ook internationale ervaring opdoen via een uitwisselingsprogramma met een van onze partnerinstellingen in steden als Berlijn, Marseille of Vancouver.

Je hebt een veeleisend beroep gekozen: naast talent, vereist het ook veel affiniteit met beeldende kunst en een sterk gevoel van traditie gecombineerd met de wil om te experimenteren. Na het afstuderen heeft u ook de mogelijkheid om uw studie op het masterniveau voort te zetten, bijvoorbeeld bij het Piet Zwart-instituut WdKA.

img

Carrièremogelijkheden

  • Kunstenaar / uitvoerder / schrijver / onderzoeker
  • curator
  • Middelaar in de kunst
  • Sociaal onderzoeker met behulp van artistieke middelen en methoden
  • Culturele organisator

Portfolio checklist

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan