Bachelor In De Bio-informatica En Genetica

Kadir Has University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In De Bio-informatica En Genetica

Kadir Has University

In de wereld van vandaag de moleculaire biologie, biochemie en andere biologische velden worden steeds meer informatie gedreven. Vooral de noodzaak van de verwerking van grote hoeveelheden van de sequentie-informatie gegenereerd door de recente ontwikkelingen in het genoom en proteoom analyse is deze life sciences voortgestuwd in een nieuw tijdperk, waarin de informatica, informatietechnologie, en biologie samengevoegd tot één discipline als bio-informatica. Bijgevolg genetica in combinatie met bio-informatica is het veranderen van de oude opvatting in de klinische diagnostiek. Door het uitgebreide genetische tests, kunnen individuen die meer vatbaar voor ziekten worden geïdentificeerd voordat de ziekte nog bestaat. Op deze manier vroeg voorspellende maatregelen kunnen worden genomen. Bovendien gepersonaliseerde drug design, aan een gespecialiseerde behandeling op basis van je genetische make-up aan te passen, lijkt een standaard manier van behandeling van de ziekte in de nabije toekomst.

In onze afdeling concentreren we ons op computer-aided drug design. In computerondersteund geneesmiddelontwerp een receptormolecuul van de ziekteverwekkende mechanisme is geënt op de computer. Daaropvolgend een geneesmiddelmolecuul is ontworpen om te interageren met de receptor molecuul zodanig slechte werking mechanisme van het eiwit vast. De kandidaat-medicijn molecuul kan een nieuwe chemische structuur die niet eerder is bereid en een wedstrijd uit een database van reeds bekende geneesmiddelmoleculen zijn. Deze manier van in silico berekeningen geneesmiddel-enzymwisselwerkingen aanzienlijk verkort het proces van experimentele geneesmiddelontwerp de doelreceptor.

Dynamiek van de receptoren waaraan drug moleculen binden aan een ander vakgebied in onze afdeling. Analyse van het functioneren mechanisme van de receptor is de eerste stap op weg naar een manier om te interfereren met zijn werkingsmechanisme. Deze receptor moleculen zijn dynamische structuren en de structurele schommelingen in hun dynamiek is gerelateerd aan hoe ze functioneren Zo streven we te begrijpen hoe deze dynamische structuren functioneren, afhankelijk van verschillende omgevingsfactoren.

We zijn ook geïnteresseerd in verbeterde simulatie technieken om de functionele dynamiek van ionkanaal membraaneiwitten te onderzoeken. Slecht functioneren van ionenkanalen is direct gerelateerd aan verschillende neurologische en neuromusculaire ziekten, zoals epilepsie, Alzheimer, Parkinson en Huntington. Deze eiwitten zijn zeer moeilijk te simuleren door het ontbreken van experimentele structurele informatie naast hun grootte wanneer lipidedubbellaag opgenomen. Aldus verbeterde bemonstering en simulatietechnieken, evenals geavanceerde homologiemodellering methoden nodig zijn voor een beter begrip van de dynamiek.

Beta2-adrenerge receptoren, fosfodiësterase IV, GABA-A-receptoren, nicotine acetylcholine receptoren, triosefosfaatisomerase zijn enkele van de proteïne systemen die we ook geïnteresseerd in.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op April 25, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Turkije - Istanbul, Istanbul
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Turkije - Istanbul, Istanbul
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan