Bachelor in de biochemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Science in de biochemie- graden bereiden chemiestudenten voor op het betreden van de arbeidsmarkt of op het voortgezet onderwijs. Onderzoeksprojecten, publicatiemogelijkheden, stages en lessen bieden studenten zowel college- als laboratoriumervaring.

Biochemie majors worden toegewezen aan een lid van de faculteit die dient als een adviseur en wiens specialiteit samenvalt met het interessegebied van de student. Studenten worden aangemoedigd om door ervaring te leren door onderzoeksmogelijkheden op gebieden zoals het ontwerp van enzymremmers, eiwitchemie, bio-organische reactiemechanismen, biosensorontwikkeling en tumorigenese.

Studenten die geïnteresseerd zijn in het behalen van een diploma in biochemie en moleculaire biologie of die een professionele school (tandheelkunde, medisch of diergeneeskundig) willen volgen, kunnen overwegen om de graad Bachelor of Science in de biochemie te overwegen.

Wat zal je leren?

Studenten krijgen een solide basis in de vijf hoofdgebieden van de chemie: analytisch, biochemie, anorganisch, organisch en fysisch. De BS of BA in biochemie is een optie voor studenten die geïnteresseerd zijn in wetenschap op het snijvlak van biologie en scheikunde. De BS is ideaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in graduate studie in biochemie en moleculaire biologie of in de gezondheidsberoepen. De BA is ook geschikt voor studenten die gezondheidsberoepen overwegen.

De BS in biochemie / MBA is een vijfjarig gezamenlijk programma ontworpen om wetenschappers te ontwikkelen die kunnen dienen als managers, groepsleiders en analisten in chemische, farmaceutische, biotechnologie, medische diagnostiek en investeringsmaatschappijen. Afgestudeerden ontvangen zowel een BS als een MBA.

ACS-geaccrediteerd programma

Het undergraduate chemieprogramma van de Universiteit van Tampa is geaccrediteerd door de American Chemical Society (ACS), 's werelds grootste wetenschappelijke vereniging en een van de toonaangevende bronnen van toonaangevende wetenschappelijke informatie. ACS beoordeelt programma's op basis van hun institutionele omgeving, faculteit en personeel, infrastructuur, curriculum, bacheloronderzoek, ontwikkeling van studentvaardigheden en zelfevaluatie van het programma.

Praktische ervaring

Onderzoek en stages

Als onderdeel van de ervaringsmissie van de universiteit hebben studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende leerervaringen. Of het nu gaat om onderzoeksactiviteiten op de campus of off-campus stageplaatsen, studenten kunnen hun interesses volgen onder begeleiding van een faculteitsadviseur chemie.

Studenten helpen met facultaire onderzoeksprojecten of streven naar hun eigen onafhankelijke werk onder begeleiding van faculteit. Ze leren experimenten ontwerpen en uitvoeren en empirische gegevens interpreteren. Studenten ontvangen niet alleen academisch krediet, maar kunnen hun bevindingen ook presenteren in wetenschappelijke publicaties en op conferenties.

Onderzoeksthema's omvatten gebieden zoals atmosferische chemie, mariene voedingsstoffenanalyse, eiwitchemie, organische synthese en genetische regulatie van kanker. Recente hoogtepunten zijn onder meer:

 • Jason Gomez '12, biochemie-majoor (in samenwerking met Eric Ballard, universitair hoofddocent scheikunde), presenteerde een poster met de titel 'Transitiemetaalgekatalyseerde aerobe oxidatie bij sp3-gehybridiseerde koolstof: katalytische homocoupling van indeen' tijdens de nationale bijeenkomst van de American Chemical Society 2012 .
 • Melanie Madsen '12, chemie-majoor (samen met Eric Werner, universitair docent scheikunde) presenteerde een poster met de titel 'Synthese van een tripodale Schiff-base / pyridine-ligand voor gadolinium (III) -complexering' tijdens de nationale bijeenkomst van de American Chemical Society in het voorjaar van 2012.
 • Blanca Morales '12, chemie major en natuurkunde minor (in samenwerking met Ethan Deneault, universitair hoofddocent natuurkunde), presenteerde een poster met de titel 'Koolstof- en silicaatstofcondensatie in type II supernovae' tijdens de nationale bijeenkomst van de American Astronomical Society 2012 in het voorjaar van 2012.

Stages helpen studenten hun klasstudies te relateren aan ervaringen uit de praktijk. Studenten hebben stage gelopen bij H. Lee Moffitt Cancer Center, Sun Labs, Thornton Labs, Hillsborough County Medical Examiner's Office, Florida Department of Law Enforcement, Tampa General Hospital en Florida Aquarium.

Uitrusting en faciliteiten

UT heeft zwaar geïnvesteerd in ultramoderne apparatuur en faciliteiten. Naast klaslokalen en kantoren heeft de UT sinds 2003 alle chemielaboratoria gebouwd of gerenoveerd. Deze labs bevatten instrumenten die worden gebruikt voor onderzoek en bieden studenten waardevolle hands-on training. Instrumenten omvatten:

 • DNA-sequencer
 • Elektroforetisch gelbeeldvormings- en documentatiesysteem
 • Weefselkweekfaciliteit met vier laminaire stroming kappen
 • 300 MHz NMR (nucleaire magnetische resonantie) spectrometer
 • ICP-AES (inductief gekoppeld plasma - atomaire emissiespectrometer)
 • GC / MS (gaschromatografie / massaspectrometer)
 • LC / MS / MS (vloeistofchromatografie / massaspectrometer)
 • ATR-FTIR (verzwakte totale reflectie - Fourier-transformatie-infraroodspectrometer)
 • HPLC-PDA (krachtige vloeistofchromatografie - fotodiode array-detector)
 • Ultraviolette / zichtbare en fluorescentiespectrofotometers

Wat kunt u doen met deze graden?

Tewerkstellingsopties hangen af van hoe ver je gaat met je opleiding. Een bachelor's degree kan worden gebruikt om acceptatie te krijgen voor medische school, rechten en andere afgestudeerde of professionele programma's.

Graduate schools bezocht door UT chemie en biochemie majors omvatten:

 • De Universiteit van Texas in Austin (chemie)
 • Royal College of Surgeons
 • Auburn University (chemie)
 • Memphis Southern College of Optometry
 • Illinois Institute of Technology (engineering)
 • Universiteit van Iowa (farmacie)
 • North Carolina Central University School of Law
 • Universiteit voor geneeskunde en tandheelkunde van New Jersey (geneeskunde)
 • Cummings School, Tufts University (diergeneeskunde)

Met een bachelordiploma zijn banen op instapniveau voor studenten in de scheikunde vaak industriële kwaliteitscontrole (chemische analyse) of onderzoeksassistent (helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten of het verbeteren van bestaande).

Biochemie is een van de belangrijkste groeigebieden in de chemie en uitbreiding van startende biotechnologiebedrijven creëert nieuwe kansen voor afgestudeerden.

Beurzen

Biochemie majors kunnen in aanmerking komen voor Life Science-beurzen, dit zijn jaarlijkse beurzen tot $ 5.000 (verlengbaar voor vier jaar) voor eerstejaars studenten (alleen herfstperiode).

Kwalificaties omvatten een ongewogen middelbare school GPA van 3,25, 1200 SAT (kritisch lezen en rekenen) of 26 ACT, voltooide toelating aanvraag en acceptatie voor full-time studie. De jaarlijkse deadline voor het overwegen van een beurs is 1 februari.

De afdeling biedt ook een beperkt aantal competitieve Summer Fellowships voor junioren en senioren om onderzoek te doen met de faculteit.

Het ROTC-programma kan professionele pre-gezondheidsstudenten helpen met hun professionele programmafinanciën via het Health Professions Scholarship Program.

Admissions

Lokale eerstejaars opnames

 • Officiële transcriptie van de middelbare school of middelbare school of GED-resultaten
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • SAT- en / of ACT-scores
 • Ingevuld begeleidingsadviseur aanbevelingsformulier of aanbevelingsbrief van een leraar (niet vereist als u meer dan twee jaar geleden bent afgestudeerd aan de middelbare school)
 • opstel
 • Officiële hogeschool / universiteit transcripties voor alle credits voltooid

Niet-gegradueerde internationale toelating

Met studenten die uit meer dan 100 landen zijn ingeschreven, beschouwt de UT trots studenten van over de hele wereld voor toelating tot eerstejaarsstudent of overdracht. Een bewijs van Engelse taalvaardigheid is vereist. (Dit wordt afgezien voor internationale studenten uit het Gemenebest Caribisch gebied, Bermuda, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.)

Studenten moeten solliciteren via de online applicatie van UT. Om de aanvraag van een student te beoordelen, moet de universiteit het volgende ontvangen:

 • Officiële transcripties voor alle cursussen op de middelbare school of hogeschool, met cijfers vertaald in het Engels ("Official" betekent dat je je school moet vragen om je transcript rechtstreeks naar het toelatingsbureau van de UT te sturen. Stuur als dat niet mogelijk is een kopie die is gecertificeerd door uw school als een 'echte kopie' van het origineel nadat het is gekopieerd. Een ambtenaar op uw school moet het document ondertekenen als 'echte kopie van het origineel'.)
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • Essay, geschreven in het Engels (niet vereist als je al bent afgestudeerd aan de middelbare school en een aantal studiepunten hebt afgerond)
 • Ingevuld formulier begeleidingsadviseur (alleen eerstejaars studenten)
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (stuur een van de volgende documenten in):
  • TOEFL: de minimaal acceptabele score is 550 of 213 (computergebaseerd) of 79 (internetgebaseerd)
  • IELTS: International English Language Testing System - minimum cijfer van 6.5
  • Succesvolle afronding van het Engels 112-certificaat aangeboden door ELS Language Centers vergezeld van een aanbevelingsbrief van een beheerder en een Engelstalig voorbeeld van 500 woorden
 • Bewijs van beschikbare middelen om uitgaven voor het eerste studiejaar te dekken
 • Essay (alleen eerstejaars studenten)
 • Kopie van biografische pagina van uw paspoort (indien beschikbaar)
 • International Student Clearance Form (als je momenteel in de VS studeert)

Internationale studenten die voldoen aan de toelatingseisen, maar extra Engelstalige training nodig hebben voordat ze als voltijdstudent kunnen beginnen, kunnen zich inschrijven voor een van de verschillende ESL-programma's.

Internationale studenten moeten ook het bewijs leveren van beschikbare middelen om hun eerste studiejaar en elk volgend jaar te dekken. Uitzonderlijke nieuwe studenten met uitstekende academische prestaties ontvangen gedeeltelijke beurzen ($ 4.000 - $ 7.000 per academisch jaar), die slechts een klein deel van de totale kosten dekken. Studenten kunnen tot 20 uur per week op de campus werken.

Na toelating tot de universiteit en een bevredigende afronding van de financiële staat, wordt een I-20-formulier gestuurd naar aanvragers van het toelatingsbureau van de UT. Aanvragers moeten het I-20-formulier, een kopie van hun acceptatiebrief en financiële verklaring naar de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat brengen. Na een interview beslist de ambassade of het consulaat of een F-1 studentenvisum kan worden afgegeven. Om de Verenigde Staten binnen te komen, hebben studenten dit visum nodig in hun paspoort en het I-20-formulier. Studenten mogen het land niet binnen met een toeristenvisum met de bedoeling om in de VS te studeren

Het personeel van het Office of International Programs helpt studenten met informatie, oriëntatie en advies bij aankomst over academische, sociale, culturele en werkgelegenheidsaangelegenheden.

Opmerking: voor speciale omstandigheden kan aanvullende documentatie vereist zijn in alle categorieën.

Deadlines voor toelating

De deadlines voor Bachelors zijn als volgt:

 • 15 november - deadline voor vroege actie I; beslissing uiterlijk 15 december.
 • 15 januari - deadline voor vroege actie II; beslissing uiterlijk 15 februari.
 • 1 maart - Termijn voor een regelmatige beslissing; beslissing vóór 1 april.
 • 2 maart - Aanvragen voltooid na 1 maart worden steeds geëvalueerd.

Gemiddelde kosten voor voltijdstudenten

Collegegeld (12-18 credit-uren per semester):

Totaal:

$ 19.584
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With ... Lees meer

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With the challenges the world faces, there has never been a better time to pursue an education in the sciences, health care or sport studies. Lees Minder