Bachelor in de biologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Departement Biologie biedt studenten een brede selectie van stimulerende cursussen die gericht zijn op graden in biologie, mariene wetenschap-biologie, mariene wetenschap-chemie, biologie-business en milieukunde.

Pas afgestudeerden die ervoor hebben gekozen om op deze gebieden te studeren, hebben in veel overheidsinstellingen en de particuliere sector een succesvolle carrière opgebouwd. Bovendien gaan veel afgestudeerden naar de beste graduate schools of professionele programma's. De basis voor hun succes werd verkregen door de hands-on educatieve ervaring en persoonlijke aandacht die werd geboden door de Universiteit van Tampa.

Studenten die een van de biologische velden bestuderen, krijgen veel ervaringsleermogelijkheden aangeboden binnen en buiten de klas, waaronder:

 • Strenge laboratoriumoefeningen
 • Klasse excursies
 • Weekend excursies naar plaatsen zoals de Florida Keys en het Everglades National Park
 • Internationale reismogelijkheden
 • Semester-lange studie in het buitenland programma's

Bachelor of Science in de biologie: dit brede, maar intensieve programma kan worden aangepast aan vrijwel elk loopbaantraject, met inbegrip van de voorbereiding op werkgelegenheid door de overheid of de particuliere sector in het veld of in het laboratorium, evenals voorbereiding op graduate studies en acceptatie voor opleidingen in gezondheidsgerelateerde velden. Vier concentraties zijn beschikbaar in deze opleiding: algemene biologie, moleculaire biologie, pre-professionele biologie en biologie-business.

Bachelor of Arts in de biologie: de Bachelor of Arts in de biologie is onlangs toegevoegd aan de lijst van graden die aan de UT wordt aangeboden en is vergelijkbaar met de Bachelor of Science in de biologie, maar biedt extra flexibiliteit voor studenten die zich voorbereiden op een carrière of afstudeerprogramma dat minder afhankelijk is van cursussen in scheikunde en natuurkunde. Twee concentraties zijn beschikbaar in deze opleiding: algemene biologie en organismen en evolutionaire biologie.

Minor in de biologie: een waardevolle aanvulling op de opleidingen van studenten die een graad volgen die een basiskennis van de natuurlijke wereld vereist, zoals scheikunde, natuurkunde, psychologie, bewegingswetenschappen en elke andere graad die kan worden versterkt door een algemene kennis van biologische principes.

Wat zal je leren?

De BS in de biologie is een breed maar intensief programma dat kan worden aangepast aan vrijwel elk loopbaantraject, met inbegrip van de voorbereiding op de werkgelegenheid van de overheid of de particuliere sector in het veld of in het laboratorium, evenals de voorbereiding op graduate of professionele programma's in de biologische en Biomedische wetenschappen. Er worden vijf concentraties aangeboden: biologie, organische en evolutionaire biologie, moleculaire biologie, business en pre-professional. Een minor is ook beschikbaar, evenals een BS in Secundair Onderwijs-Biologie (graden 6-12).

De pre-professionele concentratie is bedoeld voor biologie majors geïnteresseerd in de gezondheidsberoepen (geneeskunde, tandheelkunde, optometrie, apotheek, podologie en diergeneeskunde). Naast de vereiste grote cursussen, kunnen studenten specifieke cursussen volgen die vereist zijn voor hun professionele programma en de flexibiliteit hebben om andere onderwerpen te bestuderen waarin ze geïnteresseerd zijn. Dit biedt de goed afgeronde educatieve ervaring die professionele scholen zoeken bij kandidaten.

Studenten die een BA in de biologie behalen, ontvangen een brede opleiding voor vrije kunsten geworteld in de studie van diversiteit, complexiteit en evolutie van het leven. Het is geschikt voor studenten die zich willen specialiseren op een gebied van biologie dat minder afhankelijk is van onderpandwetenschappen zoals scheikunde en natuurkunde of die ook belangen hebben buiten de biologie. Een minderjarige in mariene biologie, evenals drie concentraties, zijn mogelijk: biologie, organisme- en evolutionaire biologie en moleculaire biologie.

Voorbeeldcursussen

 • Behoud van de biodiversiteit
 • Ontwikkelingsbiologie
 • Microbiologie
 • Bio-informatica en genomica
 • Biologie van planten
 • Invertebrate Zoology
 • Vertebrate zoölogie
 • Moleculaire genetica
 • parasitologie
 • Immunologie
 • Water, wetlands en dieren in het wild
 • Geografische Informatie Systemen
 • Essentials of Electron Microscopy

Praktische ervaring

Studenten die een van de biologische velden bestuderen, krijgen veel ervaringsleermogelijkheden aangeboden binnen en buiten de klas, inclusief rigoureuze laboratoriumoefeningen en excursies naar plaatsen zoals het Florida Keys en Everglades National Park. Studenten worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan internationale reiscursussen of semester-lange studieprogramma's in het buitenland. Studenten hebben onlangs deelgenomen aan door de faculteit geleide reiscursussen naar Costs Rica om tropische ecosystemen te bestuderen en naar Honduras om koraalrifecosystemen te bestuderen.

De universiteit onderhoudt een formele relatie met het Gulf Coast Research Laboratory (GCRL), een onderwijs- en onderzoeksinstituut in Ocean Springs, MS. Met deze regeling kunnen studenten in de zomer veldcursussen mariene wetenschappen volgen bij GCRL. Cursuskrediet wordt toegekend via de University of Southern Mississippi en wordt op de UT geaccepteerd als overdrachtskrediet.

stages

Via stages bij de particuliere industrie, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen doen studenten praktijkervaring op op gebieden zoals biomedisch onderzoek, visserijbiologie, diergeneeskunde, milieubiologie en maricultuur. UT-studenten hebben vaak deelgenomen aan het wereldberoemde zeekoeienzorg- en revalidatieprogramma in Lowry Park Zoo in Tampa, waar ze helpen bij de verzorging van een van de meest bedreigde diersoorten van Florida, de West-Indische zeekoe. Ze werken ook rechtstreeks met verschillende dieren en nemen deel aan programma's die studenten en het grote publiek voorlichten.

Stages zijn beschikbaar tijdens de herfst-, lente- en zomermaanden. De meeste zijn lokaal, maar sommige worden aangeboden in andere delen van Florida en op locaties in de VS Voorbeelden zijn:

 • Florida Department of Environmental Protection
 • Milieubescherming Commissie van Hillsborough County
 • Tampa Baywatch
 • Milieuadviesbureaus
 • Audubon van Florida
 • Sierra Club
 • Tampa General Hospital
 • H. Lee Moffitt Cancer Center
 • Gepland ouderschap
 • Veterinaire, medische en tandheelkundige klinieken
 • Conservancy of Southwest FL
 • Centrum voor mensapen
 • National Park Service
 • US Geological Survey

Studentenonderzoek

UT-biologiestudenten helpen bij lopende facultaire onderzoeksprojecten of oefenen hun eigen onafhankelijke werk uit onder begeleiding van de faculteit. Studenten ontvangen niet alleen academisch krediet, maar velen publiceren hun bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften en zijn aanwezig op internationale en nationale conferenties, waarbij ze vaak prijzen winnen voor hun werk. UT's jaarlijkse Biology Research Symposium benadrukt ook de wetenschappelijke prestaties van studenten en biedt studenten de kans om hun spreek- en communicatievaardigheden aan te scherpen. Uitzonderlijke biologiestudenten hebben de mogelijkheid om $ 3.000 aan financiering te verkrijgen als Biology Summer Research Fellows - een door de faculteit geleid zomeronderzoeksproject dat studenten blootstelt aan schrijven en alle aspecten van biologisch onderzoek.

Wat kunt u doen met deze graden?

Veel afgestudeerden gaan naar topacademies of professionele programma's. UT-biologie is verder gegaan om medicijnen te studeren in onder andere Northwestern, Temple, LSU, USF, UF en Florida State. Ze studeren ook tandheelkunde, diergeneeskunde, apotheek, optometrie, fysiotherapie, klinische psychologie en meer op scholen zoals Washington State, University of Kentucky, Emory en de University of Sydney. Anderen gaan rechten studeren of studeren af op gebieden zoals epidemiologie, herpetologie, biologische wetenschappen, ongewervelde biologie, moleculaire geneeskunde en milieuwetenschappen.

Recent afgestudeerden van de UT die ervoor hebben gekozen om biologie te gaan studeren, hebben ook een succesvolle carrière opgebouwd bij veel overheidsinstanties en de particuliere sector. Een bachelor's degree is voldoende voor sommige banen in toegepast onderzoek, productontwikkeling, management en inspectie, of om te werken als een onderzoekstechnicus of middelbare schoolleraar. Een masterdiploma en in de meeste gevallen een Ph.D. is vereist om te werken in onafhankelijke onderzoeks- of ontwikkelingsposities en om door te groeien naar administratieve functies. Vele Ph.D. biologische wetenschappers zijn werkzaam als faculteit op hogescholen en universiteiten waar ze lesgeven en zijn betrokken bij het onderzoek.

Ongeveer 40 procent van alle biologische wetenschappers zijn in dienst van federale, provinciale en lokale overheden. Federale biologische wetenschappers werken voornamelijk voor de Amerikaanse ministeries van Landbouw, Binnenlandse Zaken en Defensie en voor de National Institutes of Health. Het Occupational Outlook Handbook 2010-2011 voorspelt dat de tewerkstelling van biologische wetenschappers tot 2018 veel sneller zal toenemen dan het gemiddelde voor alle beroepen.

Beurzen

Biologie majors kunnen in aanmerking komen voor Life Science-beurzen - jaarlijkse beurzen van maximaal $ 3.000 voor eerstejaars studenten (alleen herfstperiode), verlengbaar voor vier jaar. Kwalificaties omvatten een ongewogen middelbare school GPA van 3,25 en 1200 SAT of 26 ACT, voltooide toelatingsaanvraag en acceptatie voor full-time studie. De deadline voor aanmelding is 1 februari.

Het ROTC-programma kan pre-professionele gezondheidsstudenten helpen met hun toekomstige professionele programmafinanciën via het Health Professions Scholarship Program.

Admissions

Lokale eerstejaars opnames

 • Officiële transcriptie van de middelbare school of middelbare school of GED-resultaten
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • SAT- en / of ACT-scores
 • Ingevuld begeleidingsadviseur aanbevelingsformulier of aanbevelingsbrief van een leraar (niet vereist als u meer dan twee jaar geleden bent afgestudeerd aan de middelbare school)
 • opstel
 • Officiële hogeschool / universiteit transcripties voor alle credits voltooid

Niet-gegradueerde internationale toelating

Met studenten die uit meer dan 100 landen zijn ingeschreven, beschouwt de UT trots studenten van over de hele wereld voor toelating tot eerstejaarsstudent of overdracht. Een bewijs van Engelse taalvaardigheid is vereist. (Dit wordt afgezien voor internationale studenten uit het Gemenebest Caribisch gebied, Bermuda, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland.)

Studenten moeten solliciteren via de online applicatie van UT. Om de aanvraag van een student te beoordelen, moet de universiteit het volgende ontvangen:

 • Officiële transcripties voor alle cursussen op de middelbare school of hogeschool, met cijfers vertaald in het Engels ("Official" betekent dat je je school moet vragen om je transcript rechtstreeks naar het toelatingsbureau van de UT te sturen. Stuur als dat niet mogelijk is een kopie die is gecertificeerd door uw school als een 'echte kopie' van het origineel nadat het is gekopieerd. Een ambtenaar op uw school moet het document ondertekenen als 'echte kopie van het origineel'.)
 • $ 40 niet-terugbetaalbare aanvraagkosten
 • Essay, geschreven in het Engels (niet vereist als je al bent afgestudeerd aan de middelbare school en een aantal studiepunten hebt afgerond)
 • Ingevuld formulier begeleidingsadviseur (alleen eerstejaars studenten)
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (stuur een van de volgende documenten in):
  • TOEFL: de minimaal acceptabele score is 550 of 213 (computergebaseerd) of 79 (internetgebaseerd)
  • IELTS: International English Language Testing System - minimum cijfer van 6.5
  • Succesvolle afronding van het Engels 112-certificaat aangeboden door ELS Language Centers vergezeld van een aanbevelingsbrief van een beheerder en een Engelstalig voorbeeld van 500 woorden
 • Bewijs van beschikbare middelen om uitgaven voor het eerste studiejaar te dekken
 • Essay (alleen eerstejaars studenten)
 • Kopie van biografische pagina van uw paspoort (indien beschikbaar)
 • International Student Clearance Form (als je momenteel in de VS studeert)

Internationale studenten die voldoen aan de toelatingseisen, maar extra Engelstalige training nodig hebben voordat ze als voltijdstudent kunnen beginnen, kunnen zich inschrijven voor een van de verschillende ESL-programma's.

Internationale studenten moeten ook het bewijs leveren van beschikbare middelen om hun eerste studiejaar en elk volgend jaar te dekken. Uitzonderlijke nieuwe studenten met uitstekende academische prestaties ontvangen gedeeltelijke beurzen ($ 4.000 - $ 7.000 per academisch jaar), die slechts een klein deel van de totale kosten dekken. Studenten kunnen tot 20 uur per week op de campus werken.

Na toelating tot de universiteit en een bevredigende afronding van de financiële staat, wordt een I-20-formulier gestuurd naar aanvragers van het toelatingsbureau van de UT. Aanvragers moeten het I-20-formulier, een kopie van hun acceptatiebrief en financiële verklaring naar de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of consulaat brengen. Na een interview beslist de ambassade of het consulaat of een F-1 studentenvisum kan worden afgegeven. Om de Verenigde Staten binnen te komen, hebben studenten dit visum nodig in hun paspoort en het I-20-formulier. Studenten mogen het land niet binnen met een toeristenvisum met de bedoeling om in de VS te studeren

Het personeel van het Office of International Programs helpt studenten met informatie, oriëntatie en advies bij aankomst over academische, sociale, culturele en werkgelegenheidsaangelegenheden.

Opmerking: voor speciale omstandigheden kan aanvullende documentatie vereist zijn in alle categorieën.

Deadlines voor toelating

De deadlines voor Bachelors zijn als volgt:

 • 15 november - deadline voor vroege actie I; beslissing uiterlijk 15 december.
 • 15 januari - deadline voor vroege actie II; beslissing uiterlijk 15 februari.
 • 1 maart - Termijn voor een regelmatige beslissing; beslissing vóór 1 april.
 • 2 maart - Aanvragen voltooid na 1 maart worden steeds geëvalueerd.

Gemiddelde kosten voor voltijdstudenten

Collegegeld (12-18 credit-uren per semester):

Totaal:

$ 19.584
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With ... Lees meer

The sciences afford the opportunity for exploration and discovery in the pursuit of new knowledge, understanding systems in the physical and natural world, and for bettering the human condition. With the challenges the world faces, there has never been a better time to pursue an education in the sciences, health care or sport studies. Lees Minder