Bachelor in de economie en financiën (BEF)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Aangezien het programma studenten op een onderwerp in wiskundige economie, mathematische statistiek en financiële blootstelt, worden de aanvragers verplicht om een ​​uitstekende achtergrond in de middelbare school wiskunde. Voorkennis van economie en financiën is een voordeel, maar het is niet vereist. Daarnaast moeten de aanvragers een goede beheersing van het Engels die ten minste B2-niveau in het kader van het ERK systeem en ze moeten in staat zijn het lezen van schoolboeken van economie en wiskunde zonder moeilijkheden zijn.

Verplichte cursussen te introduceren de studenten om micro-economie, macro-economie en bieden studenten met niet-triviale instrumenten van de wiskundige analyse en statistiek. Verplichte cursussen zijn bedoeld om een ​​breed overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de economie en financiën te geven, en een stevige achtergrond voor verdere studies van gespecialiseerde keuzevakken te bieden. Keuzevakken bestrijken een breed scala van specifieke gebieden in de economie en financiën, waardoor de studenten om zich te specialiseren op het gebied van hun belang. De onderwerpen zijn onder andere financiën en het bankwezen (bijv inleidende bank-, financiële administratie, internationale financiën, openbare financiën), management (bijvoorbeeld strategisch management, financieel management), het economisch beleid (bijvoorbeeld het economisch beleid, de wereldwijde financiële crisis), de internationale handel en de Europese economische integratie. Wij bieden ook cursussen in aanvullende gebieden (bijvoorbeeld de geschiedenis van het economisch denken, speltheorie en politieke economie, inleiding tot de sociologie).

De open dag vindt plaats op het Instituut voor Economische Studies (IES, Opletalova 26, Prague 1) op 6. 1. 2017 om 9 uur en 9. 6. 2017 om 09:00

Beschrijving van het toelatingsexamen en evaluatiecriteria

In aanvulling op het aanvraagformulier, moet de aanvrager de volgende documenten: 1. Kopie van een diploma met een voltooide secundaire studies, of de bevestiging van de lopende secundaire studies in het academisch jaar dat deze studies zal worden afgerond te tonen; 2. Transcript van merken en academische resultaten uit de vorige secundaire studies; 3. 4 CV. Document tonen kunnen worden verwezenlijkt in het Engels.

  1. Document tonen niveau bereikt in de wiskunde.

  2. Motivatiebrief.

Kennis van het Engels: Aanvragers die native speakers van het Engels of waarvan de middelbare school studies werden uitgevoerd in het Engels niet nodig om bewijs van hun niveau van het Engels te verstrekken. Andere aanvragers moeten resultaten opleveren hetzij van IELTS (minimum vereiste punten: 6.5, daarnaast 6,5 punten uit ten minste drie componenten), of uit TOEFL (minimum vereiste punten: 90) of van een gelijkwaardige test (bijv CAE).

Kennis van de wiskunde: Een andere voorwaarde voor acceptatie is om het vereiste aantal punten door de decaan vastgesteld voor dat bepaald studiejaar te bereiken, door middel van de volgende opties: - Voorspelde of eindcijfer in het International Baccalaureate (IB) Diploma Groep 5 - Wiskunde . De vereiste minimum van de totale voorspelde of definitieve IB score is 32 punten, of - General Certificate of Education Advanced Level (A Levels), waarvan er één Wiskunde, of - College Scholastics Ability Test (Suneung), of - SAT-test (Kritiek lezen, Wiskunde en schrijven), of SAT Subject-test Math niveau 1, of SAT Subject-test Math niveau 2, of - Het ACT Composite test, of - SCIO Wiskunde, of - Eindexamen in de wiskunde van UJOP, Charles University, Podebrady, met een vereiste minimum van 75 punten.

Alleen testresultaten van binnen de voorgaande twee jaar kan worden aanvaard. Een alternatief voor deze tests is de cursus JEB122 Inleidende wiskunde te hebben doorgegeven aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Charles University.

Bevestiging van de studies kan worden vervangen door een transcript van merken, mits deze zijn afkomstig uit hetzelfde academiejaar als de aanvraag.

Alle documenten die oorspronkelijk niet in het Tsjechisch, Slowaaks of het Engels moet nauwkeurig worden vertaald in het Engels.

Voorwaarden voor toelating

De toelatingscommissie commissie kandidaten te beoordelen aan de hand van de ingediende documenten en geven een rangorde van 1-10 punten. Het punt limiet voor het aanvaarden van de aanvragers wordt door de decaan te stellen. Een voorwaarde om te worden geaccepteerd is de afronding van het secundair onderwijs. Aanvragers die secundaire studies in het buitenland zich ertoe moeten deze studies officieel bevestigd in Tsjechië hebben.

Informatie over de uitoefening van de afgestudeerden

Bachelors afgestudeerden zijn gekwalificeerd om tussentijden niveau kwantitatieve analyse en modellering te voeren in de economie en financiën. Het programma is ontworpen gelijk aan de undergraduate programma's in Economie en Financiën in de top universiteiten in de EU, met inbegrip van een aanzienlijk deel van de wiskunde en statistiek te zijn. Bachelors afgestudeerden zijn vertrouwd met de essentiële economische kennis en kwantitatieve vaardigheden, evenals gedetailleerde kennis over bepaalde gebieden zoals de financiële markten, het bankwezen, de internationale handel en financiën, openbare economie en het economisch beleid. Het niveau van het onderwijs en de behoeften in de kern cursussen te vergemakkelijken transfers van de afgestudeerden in de top Masters-programma's in Economie en Financiën in de EU.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder