Bachelor in de filosofie (onderwezen in het Italiaans)

University Of Bergamo

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de filosofie (onderwezen in het Italiaans)

University Of Bergamo

DOELEN

Waarom kiezen voor een bachelor opleiding in de filosofie aan de universiteit van Bergamo?

  • Kritisch evalueren van de werkelijkheid (in tegenstelling tot de optredens) van de maatschappij waarin we leven, en ondervragen in plaats van alleen de beelden die we tegenkomen ondergaan
  • Om de bronnen en vormen van de kennis die is opgebouwd in onze traditie te onderzoeken
  • Om de argumentatieve vaardigheden die nodig zijn om zowel abstract en concrete problemen onder ogen te ontwikkelen.
  • De studie van de filosofie biedt belangrijke instrumenten voor de huidige publieke debatten, van de toenemende druk om de problemen van het hedendaagse leven geconfronteerd met de dringende noodzaak om de bases waar verschillende culturen kunnen worden vergeleken vinden.

Het eerste jaar van de studie is gewijd aan institutionele en propedeuse cursussen die de studenten met de elementen leveren voor het begrijpen van de verschillende aspecten en stromingen binnen het filosofisch denken, zowel in een historisch licht en voor de specifieke kenmerken van de inhoud beschouwd; de komende twee jaar zijn er opties voor specialisatie (historicaltheoretical-epistemologische, logisch-linguïstische, ethisch-politieke). De stijl van lesgeven neemt een didactisch model dat is geprobeerd en getest in Europese universiteiten, en dat, in aanvulling op de lezingen, voorziet in seminars en laboratoria die gericht zijn op het stimuleren van de mondelinge en schriftelijke vaardigheden van de individuele deelnemers.

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN

De mogelijkheden in de wereld van het werk van de Filosofie Degree cursussen geopend onder de verschillende sectoren waarin een kunstonderwijs is verbonden met de mogelijkheid om kritische, interpretatieve en operatieve vaardigheden te gebruiken. De filosofie afgestudeerde biedt een flexibele professionele profiel, in staat zich te specialiseren in verschillende gebieden van het openbaar bestuur (van het personeel richting human resource management) en in de wereld van de uitgeverij en communicatie, zowel traditionele als multimedia.

ENTRY PROEVEN

Er is geen selectie test voor de inschrijving in de loop, maar er is een test om de student aanvangsniveau van de competenties vast te stellen: studenten in het eerste jaar van de opleiding in de filosofie zijn verplicht een niveau van vaardigheid in het Italiaanse taal te hebben bereikt en filosofie, geschiedenis en algemene kennis.

Elk jaar worden binnenkomst proeven gehouden in september.

Diensten voor de opleiding

Toelating

Toelating tot de Italiaanse universiteiten is alleen mogelijk als de student heeft een diploma di maturita ( "A" Levels / Higher School Certificate) kreeg na 5 jaar op een middelbare school.

On-line zelftests

Evaluatie tests zijn vrij beschikbaar op lijn op de universiteit de website van de volgende vreemde talen: Frans, Engels, Spaans en Duits, alsook tests voor het Latijn. Passen deze tests zorgt ervoor dat studenten het minimum taalkundige competenties die nodig zijn om vervolgens de Foreign Language tests waaruit blijkt dat hun kennis van de taal en volg de lessen over Latijnse Taal en Letterkunde, die een deel van hun studie Plan zijn.

Het overbruggen van cursussen

Het ministerie van Letteren en Wijsbegeerte biedt studenten een vooropleiding in de Latijnse taal om studenten te helpen met geen eerdere specifieke achtergrond in de taal om het noodzakelijke niveau van talenkennis te bereiken. Het biedt elementaire Latijn en is gericht op studenten die nog nooit van de taal hebben bestudeerd. De 60-uur durende cursus bestaat uit vier uur les per dag. Studenten met een basiskennis van de taal, maar die tijdens hun middelbare school opleiding heeft het niveau van vakbekwaamheid vereist krachtens de universiteit kan ook de Latijnse voorbereidende cursus niet bereiken. Alvorens te besluiten in te schrijven voor de cursus, moeten de leerlingen de relevante on-line zelftest nemen.

Studiebegeleiding

De afdeling biedt een tutoring dienst welke inhoudt dat het onderwijzend personeel, docenten en medestudenten. Het doel is om te helpen en te adviseren studenten bij hun studie. In het bijzonder wordt hulp gegeven aan nieuw ingeschreven studenten in de weken net voor de lessen beginnen en bijstand wordt gegeven met betrekking tot transfers van Vecchio ordinamento tot nuovo ordinamento, en van andere universiteiten of andere opleidingen. Advies wordt ook gegeven met betrekking tot de keuze van de specialisatie van de student en zijn studie en opleidingsprojecten.

opleiding

Diverse mogelijkheden worden geboden die gekoppeld zijn aan de student de opleiding en afstudeeronderwerp. Deze zijn het resultaat van een samenwerking tussen de universiteit en de ontvangende bedrijven of overheidsinstanties, die beide gericht zijn op de doelstellingen van de stagiair te identificeren, het plan van de activiteiten die moeten worden ondernomen door de stagiair (ondersteund en begeleid door de universitaire docenten en mentoren) en overzicht het eindresultaat.

Internationale relaties

Het ministerie heeft de samenwerking en internationale uitwisseling uitgevoerd met de universiteiten van Barcelona, ​​Perpignan, Genève, Leeds, Paris (Paris XII - Val de Marne) ...

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Italië - Bérgamo, Lombardije
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2019
Italië - Bérgamo, Lombardije
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan