Bachelor in de fotografie

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de fotografie

Willem de Kooning Academy

U ontwikkelt zich als een beeldspecialist die fotografie en andere media gebruikt om visueel op persoonlijke en persoonlijke wijze visie op de werkelijkheid uit te drukken.

Het bestuderen van fotografie betekent het ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en zien. U heeft betrekking op de wereld door middel van (fotografische) afbeeldingen, en als professionele fotograaf moet u weten hoe u dit krachtige medium moet omgaan. Wat is uw persoonlijke visie in verband met fotografie als medium en kunstvorm?

U ontwikkelt zich als beeldspecialist die op hun eigen individuele en ondervragende manier fotografie gebruikt als een middel om de wereld op gedachtegang en visueel uitdagende manieren te portretteren. Je verhoudt zich naar de wereld door middel van afbeeldingen, door je kennis van de eigenschappen van het medium van fotografie toe te passen. Fotografische beelden hebben hun eigen onderscheidend vermogen, bieden specifieke kansen en bezetten een speciale positie binnen de hedendaagse visuele cultuur. Als fotograaf bezit u ook kennis van de taal en algemene betekenissen van afbeeldingen, die u voor eigen doeleinden kunt aanvragen.

Fotografie is steeds meer over de manier waarop fotografische beelden betrekking hebben op de wereld, niet alleen in termen van de visuele cultuur maar ook naar de samenleving in het algemeen. Dit betekent dat u niet alleen leert om krachtige en onderscheidende beelden te creëren, maar ook om beelden te maken die op een krachtige manier betrekking hebben op fotografie als medium. Je werkt samen met andere beeldmakers, samen met het publiek, om werk te creëren die zich onderscheidt van de dagelijkse snapshots van sociale media.

Het curriculum richt zich coherent op de kennis, vaardigheden en inzichten van professionele fotografie, op een visueel, technisch en theoretisch / onderzoekend niveau en met een constante focus op de internationale professionele context. Studenten werken aan projecten en in een dynamische professionele situatie van experimenten, exploratie, onderzoek, maken en reflecteren, die hen constant in contact brengen met nieuwe omgevingen, thema's en uitdagingen.

Het curriculum behandelt ook de voortdurend veranderende professionele praktijk van hedendaagse fotografen. Het medium van fotografie is niet langer het exclusieve domein van een klein aantal professionals: inderdaad nemen bijna iedereen vandaag de dag foto's. Meestal zijn dit digitale foto's, en steeds meer amateurfotografen kunnen deze beelden digitaal verwerken. Terwijl iedereen nu in staat is hun eigen leven te registreren en de resultaten te verwerken en publiceren op hun eigen persoonlijke platforms (sociale media, blogs), blijft de fotograaf professioneel met de mogelijkheid om dit vakgebied te inspecteren en te reflecteren.

img

Carrièremogelijkheden

  • Kunstenaar / Fotograaf
  • Onderzoeker

Het creëren van Pioneers

Onze succesvolle Fotografie alumni zijn onder meer: ​​Barry van Leeuwen (genomineerd voor de Photo Academy Awards); Marylene Rutten (winnaar van de Drempel Award); Marijke Groeneveld (winnaar van het Leids Festival fotografie); Csilla Klenyánszki; Benjamin Li; en Erik Kroes.

Portfolio checklist

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan