Bachelor in de geschiedenis

Utrecht University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de geschiedenis

Utrecht University

Over

Waarom zouden we ons zorgen maken om het verleden? Leven we tenslotte niet in het hier en nu? In het programma Geschiedenis leer je dat historische studies niet alleen over het verleden gaan, maar ook over het heden: je zult je historische kennis gebruiken om hedendaagse gebeurtenissen te begrijpen.

Je zult geschiedenis bestuderen op basis van allerlei bronnen: van originele brieven tot munten en inscripties en van diplomatieke verdragen tot propagandabeelden. Je verzamelt en evalueert bewijsmateriaal, dat je dan analyseert en interpreteert. Dit zijn zeer overdraagbare vaardigheden.

Bij Utrecht vinden we het ook belangrijk om alles in perspectief te plaatsen. Dit betekent dat verschillende - soms tegenstrijdige - visies op het verleden een centrale rol spelen.

Twee sporen

In het eerste jaar maak je kennis met de geschiedenis van de oudheid tot de moderne tijd. Vanaf het tweede jaar na, verkrijgt u meer diepgaande kennis van historische achtergronden en evenementen via onze geschiedenistrack. Voor studenten die vooral geïnteresseerd zijn in internationale betrekkingen, bieden we een internationale relatie in historisch perspectief.

The Thing for You?

Vanaf de eerste dag volg je het Engelstalige programma: alle verplichte vakken en lezingen worden in het Engels gegeven en je presenteert ook je ideeën en schrijft je opdrachten en examens in het Engels. Daarnaast heb je een breed scala aan interesses en ben je ook klaar om diep te graven. Een geschiedenisstudent is buitengewoon nieuwsgierig, maar je zoekt niet alleen naar antwoorden. U wilt vragen stellen en betrokken raken bij het maatschappelijke debat. Spreekt dit je aan? In dat geval kan ons BA History-programma iets voor u zijn.

Honours-programma

Wil je een extra uitdaging? Voor Nederlandse studenten bieden wij het History honours-programma aan.

Zomerschool

Wil je Utrecht al tijdens de zomervakantie leren kennen? Wil je vertrouwd raken met de Nederlandse taal, je academische Engels verbeteren of meer leren over de Nederlandse cultuur? De zomercursus Utrecht biedt meer dan 200 zomercursussen in een internationale omgeving, met meer dan 3000 studenten uit 120 verschillende landen.

Voltooiingspercentage

In totaal voltooit 88% van alle eerstejaarsstudenten Geschiedenis in Utrecht hun eerste jaar en gaat door naar het tweede jaar (klas van 2014). Het nationale percentage is 79%. Van de Utrechtse studenten die doorgaan naar hun tweede jaar, verdient 72% binnen vier jaar hun diploma (klas van 2011). Het nationale percentage studenten geschiedenis die een graad behalen is 64%.

Evaluatiescores

In de Nationale Studenten Enquête 2016 werd het studieprogramma Geschiedenis aan Utrecht University beoordeeld door 188 respondenten. Zij beoordeelden het studieprogramma met een gemiddelde score van 4,1 op een 5-puntsschaal. Dit is in lijn met het nationale gemiddelde voor de geschiedenisprogramma's, op 4,1 met een totaal van 1.251 respondenten.

Carriere vooruitzichten

  • GEZOCHT: HISTOREN

Na een bachelor volgen de meeste studenten een vervolg-masteropleiding. Met een master kun je op verschillende werkterreinen werken. Het hangt allemaal af van de richting die je volgde in je specialisatie.

Als gevolg van de capaciteit om grote hoeveelheden complexe informatie te analyseren en presenteren, zijn historici veel gevraagd in allerlei beleids- en andere rollen in de publieke en private sector. Afhankelijk van de keuze voor een specifieke master, word je ook gekwalificeerd voor tewerkstelling in speciale werkomgevingen, zoals internationale organisaties, musea, archieven en academische instellingen bijvoorbeeld. Maar journalistiek en educatie moeten ook worden overwogen.

  • KANSEN IN DE WERKMARKT

Van de pas afgestudeerde universitair afgestudeerden die een diploma geschiedenis behaalden, had 78% van degenen die een master hadden afgerond binnen anderhalf jaar hun opleiding voltooid.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 2, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
Statutaire kosten - 2019-2020: € 2.083 (NL en EU / EER); Institutionele kosten - 2018-2019: € ​​8.732 (NL en EU / EER) en € 10.000 (niet EU / EER). Zie de website van de instelling voor meer informatie.
Locations
Nederlanden - Utrecht, Utrecht
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Utrecht, Utrecht
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan