Bachelor in de informatica

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de informatica

Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie-interactie

Bij informatica gaat het om onze interactie met informatie. Die informatie kan variëren van dienstregelingen tot persoonlijke gezondheidsgegevens of opwindende nieuwe virtuele spellen. Computertechnologie heeft ons een schat aan nieuwe mogelijkheden geboden, maar heeft helaas ook serieuze risico's gecreëerd. De bachelor Informatica aan de VU Amsterdam richt zich op beide aspecten, met netwerken en beveiliging als twee belangrijke onderwerpen in het programma.

Daarnaast biedt de VU studenten de enige volwaardige academische specialisatie in software engineering in Amsterdam. Je krijgt je vaardigheden van onderzoekers die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Tijdens de bachelor kun je kiezen voor de engineering minor Deep Programming. Na de bachelor kun je terecht voor het mastertraject in Software Engineering en Green IT. Deze track is uniek vanwege de focus op het leren hoe je energiebewuste software en ICT-systemen kunt engineeren, waardoor onze digitale samenleving duurzamer wordt.

Als je voor een eersteklas opleiding in engineering van gedistribueerde computersystemen wilt gaan, kun je na je bachelor kiezen voor ons selectieve masterprogramma in Parallel en Distributed Computer Systems (PDCS). PDCS is opgericht door professor Andy Tanenbaum, een wereldberoemd onderzoeker in computernetwerken, en de maker van MINIX.

De openheid en transparantie die we in Nederland waarderen, worden weerspiegeld in ons onderwijssysteem. Je ontvangt een proactieve en uitdagende opleiding en de deuren van onze docenten staan ​​altijd open voor al je vragen. Onze docenten combineren lesgeven met toponderzoek. Ze onderhouden ook goede relaties met verschillende bedrijven in het veld en projecten waaraan u tijdens uw programma zult werken, worden vaak georganiseerd in samenwerking met dergelijke bedrijven.

Kan niet wachten? Bekijk deze lezing over Computer Systems door toponderzoeker Herbert Bos, die deel uitmaakt van het eigenlijke curriculum.

De computerwetenschapper kijkt verder

We zijn op weg naar een wereld waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. Dit zal ons allemaal raken. Om deze reden zullen VU Computer Wetenschappers onderzoekers worden van praktisch een breed scala aan academische disciplines terwijl ze het thema van de Verbonden Wereld onderzoeken. Wij nodigen u uit om deze wereld te betreden: als student Computerwetenschappen aan de VU Amsterdam bent u uniek gekwalificeerd om een ​​bijdrage te leveren aan dit thema als een expert op het gebied met technische en multidisciplinaire vaardigheden.

Toelatingseisen

  • Een diploma gelijkwaardig aan een Nederlands VWO-diploma
  • Bewijs van voldoende vaardigheid in wiskunde
  • Bewijs van voldoende vaardigheid in het Engels
Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 7, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
voor EER-studenten. € 12.200 voor niet-EU / niet-EER studenten.
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates