Bachelor in de ingenieurswetenschappen mechatronica

Algemeen

24 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

mechatronica

De studies Mechatronics biedt een praktische, toepassingsgerichte academische opleiding op het gebied van techniek als aanwezigheid- of afstand studies naast carrière met de voltooiing Bachelor in de ingenieurswetenschappen.

De standaard periode van studie in afstandsonderwijs met zaterdag lezingen op veel landelijke studie centra DIPLOMA is 7 semesters. Een campus programma is beschikbaar in 6 semesters aan de Bad Sooden-Allendorf.

Als een variant van afstandsonderwijs die interactieve DIPLOMA toestaat online colleges via het internet. De tests van de Mechatronics studie gevonden, terwijl in plaats daarvan blijven de landelijke studiecentra DIPLOMA. Als part-time studie dit afstandsonderwijs versie biedt nog grotere locatie onafhankelijkheid en zelfs een betere compatibiliteit tussen studie en werk, omdat reistijd en -kosten worden geëlimineerd.

studies Mechatronics

De bacheloropleiding Mechatronics aanbiedingen praktijk- en toepassingsgericht technische studies op een wetenschappelijke basis. Een evenwichtige mix van theorie en praktische taken, stichtingen en speciale onderwerpen, expertise en multidisciplinaire kennis vormt een ideaal uitgangspunt voor het starten van een carrière.

Door te kiezen voor een van de drie electieve prioriteiten Automotive, robotica en elektrische mobiliteit is het mogelijk een individu en de arbeidsmarkt differentiatie en specialisatie binnen de studie.

Beroepsmatige gebied van mechatronica

de succesvolle Bachelor's degree in Mechatronics biedt de afgestudeerden diverse vakgebieden van de activiteit. Mechatronica vinden u. een De werkgelegenheid in de automobiel- en luchtvaartindustrie, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en robotica. Hier ontmoet afgestudeerden uitvoeren en ondersteunende taken bij de ontwikkeling en het ontwerp van mechatronische systemen, het ontwikkelen van software voor apparatuur en componenten en het toezicht op de aankoop, het onderhoud en de exploitatie van complexe systemen in de productie en procesautomatisering.

normale periode

Afstandsonderwijs: 7 semesters / 180 ECTS De werkelijke studietijd kan worden uitgebreid onderzoek kosteloos maximaal 4 semesters over de normale periode.

basislijn

Bij voldoende aantal deelnemers in de winter termijn (oktober) en in de zomer termijn (april).

accreditatie

Accreditatie van de cursus eV door de accreditatie agentschap AQAS

Collegegeld

Afstandsonderwijs: 247,00 € / maand (Totaal bedrag € 10,374.00 plus eenmalige examengeld van € 615,00.)

studie vorm

Aanwezigheid of afstandsonderwijs. Afstandsonderwijs plaatsvindt afwisselend zelfstudie met studie boekjes en de hele dag zaterdag-seminars (over 12 zaterdagen per semester) aan een van onze talrijke landelijke studie centra of online in 'virtuele auditorium' van DIPLOMA online campus.

toelatingseisen

Algemeen onderwijs entree hoger, de meester onderzoek of op basis van de verordening inzake de toegang beroepskwalificaties tot het hoger onderwijs in de deelstaat HessenIe beide uiteinden van een professionele loopbaan van ten minste 400 uur, een technische school of een professionele of administratieve academie of audit in een nationaal erkende training bezetting gevolgd door ten minste 2 jaar werk en het bestaan ​​van een bijzondere universiteit toelatingsexamen.

Meer informatie over specifieke accounts verleende de DIPLOMA Hochschule als on demand. Aanvragers / binnen, die niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden kan in eerste instantie deelnemen als auditor in het onderzoek, indien de toegang vergunning binnen max. 2 semesters wordt bereikt.

In buitenlandse diploma's gelijkwaardigheid voor de toelating moet worden bewezen.

statements

Bachelor of Engineering (B.Eng.)

Afgestudeerden krijgen een bachelor-certificaat en een certificaat en een in het Engels geschreven "Diploma Supplement" en een "Transcript of Records" (Transcript of Records) dat hij / deporteren hem internationaal als academicus met een bachelor's degree.

trainingsprogramma

de bacheloropleiding's 'Mechatronics' wordt aangeboden in twee versies, als een campus programma in Bad Sooden-Allendorf of via afstandsonderwijs met het bijwonen fasen bij verschillende studiecentra in Duitsland. De aanwezigheid fasen in afstandsonderwijs zal plaatsvinden op zaterdag en bestaat uit vrijwillige trainingen en seminars (labs, simulaties, experimenten, het programmeren van oefeningen, theorie, etc.). Voor alle studenten een totaal van 8 dagen laboratorium nodig zijn, die plaatsvinden als een blok in de centrale gebeurtenissen Mechatronics Laboratory in Bad Sooden-Allendorf (met praktische experimenten en toepassingen op het gebied van robotica en auto ontwerpt systemen). Voor de zelfstudie fasen beschikbaar didactische studie letters, een telefonisch meldpunt en een bewaakte e-learning learning platform met virtuele labs, simulaties, oefeningen, probleem boeken en literatuur. De individuele studie centra bieden dan andere zorginstellingen.

doel

De succesvolle bachelor's degree in Mechatronics legt de afgestudeerden een breed en interessant werkterrein te openen. Mechatronics werk vinden op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en elektronica, automotive en aerospace-industrie, automatisering, robotica, microsystemen en precisie-engineering, medische techniek, mediatechnologie etc. - Inclusief de respectieve verbonden toeleveringsbedrijven. Alle activiteiten van de bachelor en master afgestudeerden in Mechatronics zijn:

 • dirigeren en ondersteunende taken bij de ontwikkeling en het ontwerp van mechatronische systemen
 • Modellering en simulatie van mechatronische, elektronische en mechanische componenten en systemen
 • Ontwikkeling van software voor apparatuur en onderdelen
 • Ontwikkeling, productie en testen van elektronische en mechatronische apparaten
 • kwaliteitsborging
 • Winkelen, onderhoud en exploitatie van complexe systemen in de productie en procesautomatisering
 • Marketing, verkoop, en de opleiding van technische producten en systemen
 • Het coördineren van activiteiten en project management
 • Beheertaken, waarbij multidisciplinaire expertise vereist
 • Consultancy activiteiten in industriële en dienstverlenende bedrijven

Belangrijkste gebieden van STUDIE

robotica

De electieve nadruk robotica van de cursus Mechatronics Engineering (B. Eng.) Bestaat uit twee modules

 1. Robotica en programmering
 2. Tool ontwerp voor robots

In "Robotica en Programming" module diepgaande kennis van robot indeling, gecoördineerde systemen van de werkruimte, controle concepten, programmeren concepten (Teach In, afspelen, offline, simulatie), met inachtneming van de normen, voorschriften en waarborgen. De nadruk wordt gelegd op de toepassing engineering, inbedrijfstelling, programmering en gerichte het oplossen van problemen en het testen van gereedschappen. Doel is robot volgens de specifieke vereisten van het systeem te kiezen, te programmeren en te optimaliseren.

In "tool ontwerp voor robots" module een grondige kennis van de parameters en de kenmerken van het gereedschap concepten en instrumenten voor robottoepassingen, evenals diverse mogelijkheden voor het gebruik van robotica enkele en complexe oplossingen. De focus ligt op automatische gereedschapswisselaar veranderende systemen. Het doel is om productieprocessen of productieprocessen van het punt van optimale robot utilisatieplan en afzonderlijke gereedschappen, zoals grijpersystemen onder productie aspecten maken.

Automotive Systems

De electieve Priority Automotive Systems van de cursus Mechatronics Engineering (B. Eng.) Bestaat uit twee modules

 • Automotive elektronica
 • fabriek simulatie

In de module "Automotive Electronics" grondige kennis van de bouw, het gebruik en de diagnostiek van functionele modules en complexe systemen binnen een boordnet. De focus is gericht op methoden zoals FMEA. Het doel van deze module is om elektronische functionele modules te begrijpen om ketens van elektronische functionele modules te analyseren, implementeren en optimaliseren. De volgende onderwerpen worden onderwezen in detail:

 1. Grondbeginselen van het auto-elektrotechnische en elektronica
 2. Grondbeginselen van elektronische systemen in motorvoertuigen
 3. Geselecteerde elektronische systemen (functie realisatie)
 4. FMEA (Failure Mode en Effects Analysis) van elektronische systemen in motorvoertuigen

In de module "Factory Simulation" grondige kennis van het modelleren en voorbeeldige implementatie van een fabriek simulatie als planning voor de echte productie. Het doel van deze module te plannen producties op basis van simulaties en optimaliseren bestaande productie door middel van simulatie. De volgende onderwerpen worden onderwezen in detail:

 1. Fundamentals of Simulation
 2. fabriek simulatie
 3. Realisatie van de simulatie met behulp van het voorbeeld van de toeleveranciers van de automobielindustrie
 4. Vergelijking van gesimuleerde een real-world-systeem

elektromobiliteit

De electieve aandacht elektromobiliteit houdt zich bezig met de technische implementatie van elektrische voertuigen en het duurzaam gebruik. Daarom omvat de twee modules

 • Ontwerp van elektrische voertuigen
 • Duurzaamheid en Corporate Management geïntegreerde voeding

De module ontwerp van elektrische voertuigen, de focus ligt op het ontwerpen van elektrische (of hybride) aandrijving voertuigen. Dat geldt ook voor de rijken ver bekijken onder de huidige accu-technologie, lichtgewicht constructie, voertuigsystemen en aandrijfsystemen met een. Bovendien balanceren de interpretatie van voertuigen wat het gebruik profielen van groot belang.

In Module Duurzaamheid en Corporate Management geïntegreerde energievoorziening is het effect circulatie van de energie-management is van cruciaal belang. Alleen als het opnemen van hernieuwbare energie in het totale beheer te bereiken in elektrische mobiliteit dan conventionele aandrijfsystemen, een grotere efficiëntie, kan de doelstelling van duurzaamheid worden geïmplementeerd. Case studies zullen worden belicht in deze module, welke methoden en mogelijkheden zijn mogelijk.

Laatst bijgewerkt op mrt 2017

Over de school

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Lees meer

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Lees Minder
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlijn , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Neurenberg , Wiesbaden , Wuppertal , Duitsland online + 23 Meer Minder