Bachelor in de interdisciplinaire kunst

Zuyd Hogeschool

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de interdisciplinaire kunst

Zuyd Hogeschool

Naarmate de wereld verandert, veranderen de maatschappelijke normen en idealen onderweg. Onderscheidingen tussen disciplines zijn niet meer van toepassing in een wereld waar alles overlappingen, waar alles in elkaar staat. Creativiteit en innovatief denken worden belangrijke factoren die variëren van ondernemende initiatieven tot wetenschappelijk onderzoek. Dit is waar iArts binnenkomt; In een interdisciplinaire en transdisciplinaire wereld leer je kritisch verloopde denkers, artistieke analisten en creatieve ondernemers door middel van de verschillende disciplines en vormen waaraan je blootgesteld bent. Concepten ontwikkelen die direct vanuit real-life kwesties worden geactiveerd, creëert u artistieke interventies binnen projectgebaseerde structuren. IA iArts staat voor interdisciplinaire kunst, een intensief internationaal driejarig bachelorprogramma voor de creatieve en intelligente multitalented. Het bouwt bruggen tussen de kunsten, wetenschappen, maatschappij en ondernemerschap. Het programma is een spannende crossover van artistieke vaardigheden, academische reflectie, onderzoek en ondernemerschap. Ze zijn verbonden aan projecten en seminars met een sterke focus op de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Dit maakt iArts het programma van de eerste bachelor in Nederland interdisciplinariteit te koppelen in de kunsten academische wetenschap en partners buiten de academie.

Projecten

Het iArts programma is een 4 jarige opleiding bachelor binnen 3 jaar. Dit betekent dat het een zeer intense, high-density programma. In de loop van het programma vindt u werken aan een reeks projecten. Je hebt creatieve en originele oplossingen te bedenken voor de huidige sociale en culturele kwesties, in de vorm van artistieke producten of kunstzinnige ingrepen. Denk installaties, films, performances, en spelletjes. Denk vergaderingen, publicaties, plannen, en bedrijven. Elke interventie zal het resultaat van interdisciplinair teamwork zijn. Uw docenten zijn experts in hun vakgebied en hebben ervaring met interdisciplinaire ontmoetingen. Het studieprogramma is opgebouwd rond vier domeinen; Kunst & Maatschappij, Kunst & Wetenschap, Kunst & Ondernemerschap en Kunst & Cultuur. De blokken zijn projecten verbonden domeinen, die samen worden georganiseerd in samenwerking met verschillende partners in de wereld van de kunst, wetenschap en maatschappij. Naast deze projecten zullen er cursussen met de theorie en de methoden en technieken om een ​​'kritische bezig kunstenaar te worden te vervullen. De theorie zal worden gebaseerd op de kunstgeschiedenis, de hedendaagse kunsttheorie, filosofie, marketing, management, creatief schrijven, kunst en communicatie.

Baseline

Naast de projecten bestaat het curriculum uit een basislijn: een diepgaand programma met aandacht voor theorie, vaardigheidstraining en reflectie. In theorie worden opleidingen opgedaan om disciplines zoals kunstgeschiedenis, kunstanalyse, dramaturgie, filosofie, tekstanalyse en sociologie te ontwikkelen om de thema's die in het projectonderwijs meer aandacht krijgen, verder te onderzoeken. Voorbeelden van vaardigheidstraining zingen, design vaardigheden en Multi Media training.

FOCUS

Tijdens het programma, zul je verder ontwikkelen van uw eigen richting van de artistieke en intellectuele groei. U leert ook hoe u uw projecten professioneel te beheren en hen financieel haalbaar te maken. In het tweede jaar, is er tijd om verder te trainen uw capaciteiten in projecten met externe partners. In het derde jaar, dan heb je te ontwikkelen en te voltooien een afstudeerproject van je eigen. Je zult een afstudeerscriptie waarin u het onderzoek gedaan in de voorbereiding van uw afstuderen beschrijven schrijven, het concept u ontwikkeld op basis van dit onderzoek, en je artistieke werkproces, evenals de ondernemende aspecten van uw gehele afstudeerproject. Naast de scriptie, je afstudeerproject bestaat uit een artistieke gedeelte waarvoor u kunt kiezen uw eigen artistieke medium.

Vormvereisten

- vooropleiding secundair onderwijs (of gelijkwaardig) - bewijs van artistieke bekwaamheid - gevorderd in het Engels - samenwerkende vaardigheden

Waar?

iArts is gelegen in het hart van Maastricht, een Europees centrum van cultuur en de thuisbasis van 11.000 studenten. De stad van de vele festivals en evenementen weerspiegelen de diverse culturele en historische invloeden. Een kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, Maastricht investeert in een inspirerende, veelzijdige culturele klimaat.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
per jaar (EU) / 7445 euro (niet-EU)
Locations
Nederlanden - Maastricht, Limburg
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Aug. 31, 2020
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Maastricht, Limburg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Aug. 31, 2020