Bachelor in de levensstijl

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de levensstijl

Willem de Kooning Academy

Lifestyle Transformation Design

We gaan nu in een periode van verdere transformaties die ons leven op een persoonlijk, sociaal en economisch niveau diep zullen beïnvloeden.

Hoe wordt de levensstijl beïnvloed door het dynamische karakter van de hedendaagse samenlevingen? Wat is de impact van innovatie op ons dagelijks leven? Kunnen we levensstijlen veranderen, is het zo dat ze beter in de toekomst van de toekomst kunnen kijken?

Lifestyle Design studenten moeten innovatief, visionair en vastberaden zijn.

Studenten maken zich bekend met methoden zoals toekomstgericht denken, ontwerpdenken en verhalen en leren om deze methoden in hun onderzoek toe te passen. U ontwikkelt essentiële vaardigheden zoals conceptueel denken en het vermogen om een ​​visie te formuleren en te ontwikkelen en te leren hoe u deze vaardigheden in het ontwerpproces toepast.

Samenwerking met medestudenten, zowel binnen als buiten uw eigen discipline, evenals internationale crossovers, zijn ook een essentieel onderdeel van het ontwerpproces. Om te komen tot een overtuigende visuele weergave en communicatie van uw eindproduct of oplossing, waarin styling een sleutelrol speelt, studeert u visuele technieken zoals fotografie, audiovisuele media, webdesign en grafisch ontwerp. U zult zich ook vertrouwd raken met een verscheidenheid aan (productie) methoden, van traditionele ambachten tot cutting-edge technologieën.

Het curriculum behandelt een breed scala aan onderwerpen: mobiliteit, de kenniseconomie, technologieën, voedsel, gezondheid, relaties, detailhandel, kunst en cultuur, enz. Vertegenwoordigers van de professionele markt nemen deel aan de projecten als klanten of partners en delen met u hun uitgebreide kennis en ervaring. Deze professionele markt is uiterst divers, van commerciële bedrijven tot gemeentelijke overheden, van instituten naar platforms, van media naar het publieke domein, van gezondheidszorg tot onderwijs. Last but not least, ontwikkelt u een eigenlijke eigen visuele stijl door een uitgebreide portfolio samen te stellen als u door het opleidingprogramma vordert.

img

Carrièremogelijkheden

 • curator
 • Product- en marktinnovator
 • Conceptontwikkelaar / ontwerper
 • Creatieve strateeg
 • Trend initiator en visualizer
 • Trend deskundige
 • Visuele communicatie specialist
 • waarzegster

Het creëren van Pioneers

Onze Lifestyle succesvolle alumni omvatten: Dorian Jurne Blanke Schildwacht & Rose (Rossi & Blake); Bibi Middelburg (eervolle vermelding TWOTY Upcoming Talent); en Paulien Routs (winnaar TWOTY aanstormend talent en in de HOT100 vermeld).

Portfolio checklist

Ben jij …

 • getalenteerde in de beeldende kunst?
 • onafhankelijk en verantwoordelijk?
 • toegewijd en gemotiveerd?
 • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan