Bachelor in de literatuur en samenleving: engels

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de literatuur en samenleving: engels

Vrije Universiteit Amsterdam

Wisselwerking tussen literatuur en samenleving

De focus van het programma ligt op de wisselwerking tussen literatuur en samenleving, en literatuur en beeldcultuur. U zult canonieke Britse werken te lezen, maar ook hedendaagse romans verkennen vanuit verschillende Engels-sprekende landen. In onze cursussen vindt u bij het analyseren van deze teksten uit twee cutting-edge perspectieven: Engels literatuur in een veranderende wereld, en het Engels literatuur in een beeldcultuur.

Hoe werkt literatuur te reageren op ingrijpende veranderingen in de samenleving? Denk aan de aanslagen op de Twin Towers en de roman Extremely Loud & Incredibly Close. In onze cursussen zul je ontdekken hoe literatuur ook sociale verandering kan veroorzaken. Een beroemd voorbeeld is Uncle Tom's Cabin, die een belangrijke rol gespeeld in de afschaffing van de slavernij. Literatuur heeft de macht om manieren van kijken naar de wereld lezers veranderen. De roman 1984 verhoogde bezorgdheid over de overheid toezicht van haar burgers. Met andere woorden, is de literatuur niet gepositioneerd op een te verwijderen uit de samenleving, maar in zijn hart. Studeren Engels literatuur dus ook met zich meebrengt het bestuderen van de grote maatschappelijke ontwikkelingen in de verschillende Engels-sprekende landen.

Ons programma wordt verzorgd door een jong, dynamisch, en bekroonde medewerkers die cursussen over de wisselwerking tussen literatuur, visuele cultuur, en sociale veranderingen te onderwijzen. Je werkt in een relatief kleine seminar groepen, waar je gemotiveerd om deel te nemen in kritische discussies zullen zijn, en waar je de kans om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling en volg je individuele belangen. Onze levendige student gemeenschap nodigt u uit om mee te gaan in een verscheidenheid van buitenschoolse activiteiten.

Als u geïnteresseerd bent in het doen van een BA in het Engels literatuur in het buitenland zijn, VU Amsterdam is een uitstekende keuze! VU Amsterdam staat bekend als een hoogwaardige universiteit met een sociaal hart. U profiteert van de persoonlijke sfeer en gemakkelijke toegang tot alle faciliteiten te wijten aan onze campus setting, en nog steeds de bruisende stad Amsterdam - met inbegrip van haar musea, bibliotheken en bars - dicht bij de hand.

toekomstperspectieven

Elk jaar onze afgestudeerden kiezen uit een scala van verschillende loopbaantrajecten. Onze afgestudeerden worden leraren van middelbare scholen; werken in het vertalen en bewerken; geworden organisatoren van literaire festivals; werken in de uitgeverswereld; geworden onderzoekers zowel binnen de academische wereld (die een proefschrift na het voltooien van een Research master's degree te schrijven) en werken voor culturele instellingen, overheidsinstellingen, of NGO's. Als u overweegt voortgezet onderwijs, zal een BA in literatuur en maatschappij in aanmerking je in te schrijven in een aantal masteropleidingen.

Studieprogramma

De BA-programma Literatuur en Samenleving (Engels) biedt een unieke kans om klassieke literatuur studie te combineren met twee cutting-edge specialisaties. U zult canonieke Britse werken, zoals William Shakespeare, Jane Austen, Charles Dickens, Oscar Wilde, en Virginia Woolf lezen. Maar ook hedendaagse romans verkennen vanuit verschillende Engels-sprekende landen. In onze cursussen vindt u bij het analyseren van deze teksten uit twee cutting-edge perspectieven: Engels literatuur in een veranderende wereld, en het Engels literatuur in een beeldcultuur.

Eerste jaar

In het eerste jaar maak je kennis met literaire analyse en literatuurwetenschap. Je leert hoe je een Brontë roman, evenals een verfilming van een toneelstuk van Shakespeare te lezen. Wij trainen uw algemene academische vaardigheden en ook ontbranden uw creatieve schrijven praktijk.

Tweede jaar

Na het eerste jaar, heb je een solide basis om de relaties tussen literatuur, cultuur en samenleving te verkennen. We nemen je mee van de Renaissance tot de eenentwintigste eeuw, het lezen van canonieke Engels literaire werken, alsmede nieuwe en minder bekende genres zoals reisliteratuur, graphic novels en gotische genres.

Derde jaar

Je wordt een specialist, hetzij in 'Engels literatuur in een veranderende wereld' of 'Engels literatuur in een beeldcultuur,' en je eigen onderzoek uit te voeren, wat resulteert in uw BA scriptie.

Toelatingsvoorwaarden

  • Een diploma gelijkwaardig aan een Nederlands vwo-diploma; - Het bewijs van voldoende taalvaardigheid in het Engels;
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
voor EER-studenten; € 7,500 voor niet EER
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates