Bachelor in de psychologie

TED University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de psychologie

TED University

OVER ONS

Psychologie is als wetenschap in de afgelopen decennia enorm veranderd en evolueert naar een complexe discipline met een breed scala aan subdisciplines en specialiteiten. Het begrip van psychologie en psycholoog is echter niet zo veel veranderd in het openbaar, en verwijst meestal naar een klinisch psycholoog wiens specialisatie zich richt op psychische problemen en psychotherapie. Daarom is de definitie van psychologie nu belangrijker dan ooit. "Psychologie is de studie van de mentale toestanden en processen om de basismechanismen en functies van perceptie, cognitie, emotie en attitudes te begrijpen die gedrag begeleiden, zowel op individueel als op sociaal vlak." Omdat de psychologie een breed scala aan onderwerpen bestrijkt die overlappen met een aantal disciplines van biologisch tot sociaal is het een interdisciplinaire en geïntegreerde wetenschap.

Als nieuw opgerichte psychologieafdeling kijken we uit naar een veelbelovende toekomst waarin de huidige geïntegreerde en "hub science" -visie is verwerkt die ons onderzoeks- en onderwijspotentieel en de kansen die we onze studenten bieden, vergroten. In ons curriculum krijgen psychologie grote studenten een gevorderd inzicht in subvelden en ook een sterke wetenschappelijke en onderzoeksbasis en gerelateerde vaardigheden die hen voorbereiden op het oefenen van hun kennis en vaardigheden in een verscheidenheid van professionele contexten en voor hun afstudeerwerk in psychologie en andere gerelateerde disciplines.

Onderwijzen en leren

"Het doel van de psychologie is om ons een heel ander beeld te geven van de dingen die we het beste kennen." (Paul Valery)

In overeenstemming met de educatieve doelen van de TED University in het algemeen, neemt het Department of Psychology studentgerichte en interactieve leermethoden op in zijn educatieve strategie. Binnen deze strategie nemen studenten een actieve rol en verantwoordelijkheid in hun onderwijs dat deelneemt aan onderzoek, gepland groepswerk en discussies en ook het voorbereiden van projecten en presentaties en het maken van observaties ter plekke. In het curriculum bieden de Common Core-cursussen van het eerste jaar studenten de mogelijkheid om een ​​sterke wetenschappelijke basis te leggen voor de natuur- en biologische wetenschappen en om elementaire academische vaardigheden te ontwikkelen. In het tweede jaar bieden verplichte vakken een basiskennis van kernkennis met betrekking tot de belangrijkste gebieden van de psychologie, en van onderzoeksmethoden en statistieken die psychologen gebruiken. Studenten krijgen ook een verscheidenheid aan keuzevakken aangeboden en een mogelijkheid om zich te concentreren op een aantal deelgebieden van de psychologie, zoals experimenteel, ontwikkelings-, sociaal, industrieel / organisatorisch en klinisch. Hoewel de bacheloropleiding psychologie geen specialisatie biedt op enig gebied van de psychologie, studeren studenten af ​​met een psychologische kennis, praktische en theoretische kennis en diepgaande onderzoeksvaardigheden. Naast de afdelingscursussen kunnen onze studenten verschillende cursussen kiezen die worden aangeboden door andere afdelingen. Bovendien hebben studenten gedurende de vierjarige academische periode de mogelijkheid om minderjarig te doen vanuit een ander vakgebied, afhankelijk van hun eigen voorkeur en interesse zonder extra kredietlast.

Laboratories

Onze faculteitsleden onderzoeken actief hun interessegebieden en drie onderzoeksfocussen kunnen worden gedefinieerd als Family Research, Trauma Studies en Real-world Cognition Research; en er wordt verwacht dat onderzoekslaboratoria zullen worden geopend voor gebruik in het volgende academische jaar.

Carrièremogelijkheden

Psychologie is een van de snelst ontwikkelende beroepen van onze tijd. Er zijn veel carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in de psychologie, waaronder, maar niet beperkt tot, academische functies (onderzoeksassistent), gezondheidssector (ziekenhuizen, adviescentra enz.), Kinder- en gezinsdiensten (voorschoolse instellingen, centra voor kinderbescherming, gezondheidscentra voor gezinnen), counseling (schoolbegeleiding enz.), industriële sector (public relations, human resources) en media. In Turkije laten de wet afgestudeerden van psychologie toe om als psycholoog in overheidsinstellingen te werken. Hoewel er sommige banen verbonden zijn aan een bachelor's degree in psychologie, vereisen vele andere loopbaanposities training buiten het baccalaureaatniveau. Omdat ze parallel lopen aan de normen van de moderne wereld, moeten afgestudeerden die carrière willen maken op het gebied van specialisatie (bijv. Klinische psychologie, ontwikkelingspsychologie, cognitieve psychologie, neuropsychologie, sociale psychologie enz.) Een opleiding op graduate niveau op dat specifieke gebied voltooien.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
8 semesters
Deeltijd
Voltijd
Locations
Turkije - Ankara, Ankara
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Turkije - Ankara, Ankara
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan