Bachelor in de reclame

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in de reclame

Willem de Kooning Academy

De Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland die een belangrijke rol speelt bij reclame.

Heb je een carrière in reclame en creatief denken? Kies de Willem de Kooning Academie in Rotterdam! Onze studenten, tutors en alumni raken regelmatig de schijnwerper door internationale prijzen en nominaties te winnen. U zult leren om een ​​allround reclame of conceptuele creatie te worden, de lijn tussen interdisciplinaire creatieven en klanten. Je hebt een sterke visie, passie en rijden, en zijn altijd op de bal met het laatste nieuws, kunst, merken en trends. Je hebt flair voor communicatie- en media strategieën en kennis van creatieve technische mogelijkheden.

Je zal leren om complexe problemen te onderzoeken en te analyseren alvorens te ontwikkelen en te denken door middel van strategische creatieve concepten. Het maakt niet uit waar, hoe of in welk medium een ​​idee wordt uitgedrukt; Je moet met een goede beginnen!

Je zal werken aan projecten waarin je leert jezelf te positioneren en degenen om je heen te beïnvloeden. U bepaalt het vakgebied waarin u afstudeert door een stage te voltooien bij een bekende communicatiebureau of merk in Nederland of in het buitenland.

U combineert een sterke conceptuele visie met rit en passie. U heeft uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden. Je bent klaar om heftige uitdagingen aan te pakken en bereid te zijn om lange uren te werken. Je bent een spin in het midden van het web: een team speler die interdisciplinaire creatieven en klanten verbindt.

Willem de Kooning Academy nodigt u aan om deel te nemen aan nationale en internationale prijsuitzendingen, zoals Jonge Honden, de Spin Awards Young Talent Award, hackathons, de Cannes Young Lion Competition, Young Guns en de One Show Young ones.

Na zijn afstuderen, zult u beginnen te werken als een all-round creatief concept ontwikkelaar, art director, copywriter of creatieve strateeg met een specialisme in commerciële, sociale of autonome Practices.

img

Carrièremogelijkheden

 • Chief Creative Officer
 • Art director
 • Copywriter
 • Ervaringsontwerper
 • Conceptontwikkelaar
 • Creatieve digitale concept
 • Creatieve merkontwikkeling
 • en meer..

Het creëren van Pioneers

Onze succesvolle Advertising alumni omvatten: Joris Tol & Gijs Sluijters (winnaars van de Cannes Lions, Eurobest, FWA en de ADCN Awards, werkzaam bij DDB Amsterdam en voorheen bij FHV BBDO); Tim Arts & Stefan van den Boogaard (winnaars van de Cannes Lions, Eurobest en CCB Awards, werkzaam bij DDB Brussel en voorheen bij Mortierbrigade); Daan van Dam en Bas van der Poel - The Wonder Years (winnaars SpinAwards Jong Talent, werkzaam bij Anomaly Amsterdam, stage bij JWT New York en CP + B Miami); Wouter Keijzer (oprichter en partner van Van Vorm en winnaar van een ADC Merit Award); en Bryan Wolff & Daniel Sumarna (winnaars van de SpinAwards Jong Talent, werkzaam bij Droga5 New York en voorheen Achtung Amsterdam).

Portfolio Checklist

Ben jij …

 • getalenteerde in de beeldende kunst?
 • onafhankelijk en verantwoordelijk?
 • toegewijd en gemotiveerd?
 • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan