Bachelor in de Sociale Communicatiemiddelen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Faculteit der Sociale Communicatie is gericht op zowel communicatie professionals, wetenschappelijk bevoegde en opgeleide mannen, bereid om deel te nemen en de boodschap van het Evangelie te integreren in de nieuwe cultuur gecreëerd door middel van het ontwikkelen van moderne communicatie (...) met nieuwe talen, nieuwe technieken en gedrag (zie Johannes Paulus II, Redemptoris missio, 37), in welke voordelen te identificeren en welke gevaren kon deze cultuur om de identiteit en Afrikaanse waarden te presenteren.

Om haar doelstellingen te bereiken, de faculteit biedt studenten die klassen, klassikaal onderwijs, praktisch en mens, bij te wonen door zijn rijke leer, laboratoria en professionele studio's, tal van workshops, seminars en conferenties; training die gericht is op haar afgestudeerden de volgende taken uit te voeren:

a) Informatie

verzamelen van nuttige documentatie over een onderwerp, en maak een relevante en objectieve analyse van de huidige problemen.

b) in animatie:

  • de voorbereiding en een vergadering effectief te draaien - actief deel te nemen in het leven van een groep is het bevorderen van de deelname van anderen - om de bouw van relaties aan te moedigen.

c) in de massamedia:

  • het ontwikkelen van effectieve berichten voor verschillende doelgroepen - spreken effectief in het openbaar - dienen als perschef en het bezit van een nieuwsorganisatie, - het organiseren en uitvoeren van een radio- of tv-show.

d) in de publieke opinie:

  • om de kwaliteit van een enquête te waarderen - toezien op een enquête

e) voor communicatie ministerie en evangelisatie:

  • de grote lijnen van de christelijke doctrine goed te belichten - breng een christelijk perspectief op de actualiteit, - express de ethische en christelijke symbolische betekenis in de overdracht van religieuze kennis.

De student van de faculteit moet wetenschappelijke eerlijkheid ontwikkelen om de innerlijke wereld van de andere, een analytische geest in staat zijn om de kern van een boodschap, een algemene cultuur gevoed door een goede kennis van het milieu, een belang krijgen aangedrongen op en de talen en een groot aanpassingsvermogen.

Het zal ook de ontwikkeling van het vermogen om te populariseren door de media leer van de Kerk, de mogelijkheid om te ontwikkelen en uit te voeren onderwijsprogramma's publiek, en bewustmakingscampagnes over de ontwikkeling van acties te organiseren . Baseline studies worden gespreid over vijf jaar, 3 jaar van graduate en 2 undergraduate jaar. De opleiding Social Communications kan worden ingevuld door één van de samenvoeging van het secundair onderwijs van een hoger niveau (georganiseerd door het ministerie van aggregatie van het secundair onderwijs van hogere graad, die actief is binnen de Faculteit der Wijsbegeerte UCC) dat de licentienemer recht om les te geven op middelbare scholen.

Op postdoctoraal niveau, kunnen studenten de kwaliteiten afgestudeerde of Advanced Studies, Arts en Fellow van het hoger onderwijs in de Sociale Communicatiemiddelen verwerven.

Kansen.

Aan het einde van de training, zal een afgestudeerde in de Sociale Communicatiemiddelen werken op gebieden zoals informatie (analyst en vertolker van de dagelijkse en de gespecialiseerde pers, persvoorlichter), public relations (communicatiebeleid consultant, designer in de communicatie projecten), marketing (promotie van producten en diensten), de culturele sector (facilitator, trainer en gespecialiseerde sociaal-educatieve communicatie), de politieke sector (adviseur, consultant politici), de sector onderwijs en onderzoek (onderwijs op de middelbare school, aan de universiteit en in instellingen voor hoger onderwijs, werken in een mededeling onderzoekscentrum).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la ... Lees meer

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la pertinence de son programme d’études. Lees Minder