Introductie
Bachelor in Food Science
Het eten beleid van de Indonesische overheid is gericht op voedselsoevereiniteit te bereiken en zich richten op - onder andere - het verhogen van de beschikbaarheid van voedsel, kwaliteit van de voedseldistributie, het verbeteren van de toegankelijkheid voedsel, en het verbeteren van de voedselconsumptie kwaliteit en voeding. Eten moet beschikbaar zijn in voldoende hoeveelheid, veilig, voedzaam, in goede kwaliteit en betaalbaar zijn door de gemeenschap aan de voedingsbehoeften voor een gezond en voorspoedig leven te ontmoeten. Op mondiaal niveau, wordt de behoefte aan adequate, kwaliteit, veilig, voedzaam en gezond voedsel ook steeds meer. Er is een enorme vraag naar voedsel om de levensstijl van de maatschappij in de ontwikkeling en de ontwikkelingslanden ondersteunen. Food industrie in Indonesië en in de wereld groeit snel aan dergelijke eisen te voldoen. In lijn met dat, beleidsmakers en regelgevende instanties in levensmiddelen moeten worden bijgewerkt met de ontwikkeling van de gezondheid van de bevolking te garanderen. Vandaar, is het sterk vereist personeel met de competentie in voedsel wetenschap die in staat zijn om voedsel te produceren, aan chemische, fysische en microbiologische eigenschappen van voedsel te meten, om de voedselveiligheid te garanderen, en om de innovatie in food science hebben door middel van een multidisciplinaire aanpak.
Wereldwijd is de ontwikkeling van Food Science ongelooflijk vergevorderd, zoals blijkt uit diverse onderzoeken gedaan om de voordelen van voeding voor gezondheid en kwalitatief betere voedsel onderzoeken, gaande van de oogst, de verwerking, verpakking en opslag tot verbruik van de consument. De bijdrage van Food Science kan ook worden gezien van het voedsel dat iedereen nu kan genieten van voedingsmiddelen die veilig, lekker, voedzaam, in voldoende hoeveelheid en variatie, handig, en betaalbaar zijn.
Food Science programma op undergraduate (of bachelor) niveau I3L is ontworpen om aan de behoeften voor het personeel en de beoefenaars in food sectoren, zoals de voedingsindustrie, voedselbeleid en regelgevende instanties, consumenten vereniging, en onderzoek en educatieve centra vervullen. De Food Science programma koppelt de theoretische studies en praktische werken voor de toepassing ervan in de moderne voedingswetenschap veld.
Unique Value Points
Food Science geldt biologie, chemie, fysica en engineering tot voedsel kenmerken te bestuderen, de onderliggende principes van voedsel achteruitgang, en de beginselen voor de verwerking van levensmiddelen. In lijn met de wetenschap en technologie-ontwikkeling, Food Science geldt ook voor de andere tak van wetenschappen, zoals voeding, biotechnologie, genetica, computer, en materialen voor de productie van levensmiddelen aspecten te bestuderen, zoals de aanvaardbaarheid van consumenten om bepaalde voedingsmiddelen, voedingswaarde van voedingsmiddelen, en voedselveiligheid.
Het programma in Food Science is ontworpen om een ​​geleidende leeromgeving en leerproces te verstrekken aan academische uitmuntendheid, industriële en zakelijke praktijken, en de steun van de overheid te combineren zoals bekend door triple helix in het onderwijs.
De Food Science programma zal zich richten op het verkennen en benutten van de Indonesische biodiversiteit op het gebied van voedsel.
De leeractiviteiten in Food Science programma is ingericht op een zodanige wijze aan de deelnemers 'leiderschap en communicatieve vaardigheden en praktijken aan te scherpen, zodat de afgestudeerden klaar om de wereldwijde arbeidsmarkt betreden of om hun opleiding voort te zetten zal zijn.
Programma Learning Outcomes
Afgestudeerden van I3L Food Science programma zal aantonen kennis, vaardigheden en houding in de volgende competenties: 1. Begrijp de chemische en fysische eigenschappen, functies, regulering en het metabolisme van de grote en kleine voedsel componenten en hun veranderingen tijdens de verwerking en opslag.
In staat om nuttige micro-organismen in de voedingsindustrie te identificeren en te benutten en identificeren belangrijke bederf en pathogene micro-organismen en weet hoe te voorkomen en behandelen ze met systematische aanpak.
In staat om de effecten van voedingsmiddelen, voedingsstoffen en diëten op de menselijke gezondheid te evalueren.
In staat om de essentiële principes van duurzame ketens voedingswaarde en de ecologische, sociale en economische integriteit te beschrijven.
In staat om passende oplossingen 6 identificeren en problemen formuleren zelfstandig op het gebied van voedsel en voor te stellen. In staat zijn om de basisprincipes van de analytische methoden, evenals de mogelijkheden en toepassingen in voedsel wetenschap 7 verklaren. Breng de principes en methodes van evaluatie technieken zintuiglijke in de evaluatie van de kwaliteit en acceptatie van voedingsmiddelen en producten 8. In staat te ontwerpen, uit te voeren en een experimenteel werk te analyseren en te plannen, te beheren en effectief te gebruiken middelen van kleine projecten op basis van de recente ontwikkeling op het gebied van voedsel wetenschap.
Career Prospect
Vele unieke en uitdagende carrièremogelijkheden wachten afgestudeerden met een graad in Food Science in grote commerciële voedingsindustrie, kleine particuliere voedingsmiddelenbedrijven, food service bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten.
De unieke ervaring van actief in wereldwijd verbonden state-of-the-art projecten samen met internationale wetenschappers, deskundigen, industrie leiders en ondernemers biedt een werkelijke kracht voor de toekomstige carrière van de afgestudeerden voor een van beide op zoek naar werk of het nemen van ondernemende ventures. De carrière mogelijkheden uit te breiden naarmate de leerlingen verwerft ook de vaardigheden en het comfort te beheersen toespraak, debat, informatica en bio-ondernemerschap die zal helpen de I3L studenten om de toekomstige leiders te worden.
Het programma bereidt studenten voor een loopbaan in de voedingsindustrie of onderzoeksinstellingen in de voedingswetenschap en / of aanverwante disciplines, zoals voedsel chemicus / microbioloog / toxicoloog, voedingswaarde consultant, voedselingrediënt technisch specialist, kwaliteitsborging directeur, voedsel plantaardige productie manager, onderzoek en ontwikkeling wetenschapper aan de universiteit, onderzoeksbureau of voedsel industrie, onderwijs instructeur / docent in voedsel wetenschap of als een internationale ondernemer in de voedingsindustrie.
Cursussen
1e jaar
Fundamentals of Life Sciences
Molecular Biology & Celular
Algemeen & Organic Chemistry
Biostatistiek
Academic Writing
Principles of Food Science and Technology
ICT in Life Science
General Microbiology
Basis van Bioinformatics
Principes van Biotechnology & Bioentrepreneurship
Wetenschappelijk Schrijven & Presentatie Vaardigheden
biochemie
Principes van biogeneeskunde
Genes & Development
2e jaar
Animal Physiology
Plant Physiology
Food Chemistry I
Levensmiddelenmicrobiologie
Analytische methode in Food I
Food Chemistry II
Human Nutrition
Plant Food Science
Animal Food Science
Analytische methode in Food II
3e jaar
Landbouweconomie
Voedselveiligheid en Toxicologie
Eten in de samenleving
Voedingssupplementen
Functionele voedingsmiddelen en nutraceuticals
Sensorische evaluatie
Keuzevak 1
Ethiek, maatschappijleer en Social Responsibility
Kwaliteit en Voedselkwaliteit Wetgeving
Nutrigenetics en Nutrigenomics
Eten Enzymologie
Wetenschapsfilosofie
Experimenteel ontwerp
Keuzevakken 2
4 Jaar
Stage
Indonesië: Cultuur, Taal, en Toekomst
Therapeutische Food Science
Zakelijke Simulation
Keuzevakken 3
Proefschrift
Keuzevakken
Melk en zuivelproducten Technology
Product Development en Marketing
Proces van onderzoek commercialisering van technologie
Beverage Technology
Technologie van groenten en fruit
Epigenetica
-Vergisting gebaseerde technologie
Customer relationship management
Beheer van de zakelijke relatie
Flavor Chemie en Technologie