Bachelor in de vroege jeugd zorg en onderwijs (bis)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA in Early Childhood zorg en onderwijs MI007

CAO minimum toegangspunten 2016: 375 eerste ronde

Deze BA opleiding in Early Childhood Zorg en Onderwijs is een full-time vierjarige opleiding ontworpen om een ​​spannend en uitdagend programma voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het werken met jonge kinderen in een reeks van educatieve instellingen bieden.
doelstellingen

Mary Immaculate College, met zijn lange traditie van uitmuntendheid in het onderwijs en leren in de vroege jaren, heeft deze opleiding is ontworpen als antwoord op hij Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Witboek over Early Childhood Education, Klaar te leren. Het college erkent dat de kwaliteit bepaling in de vroege jaren van cruciaal belang is in het helpen van elk kind te ontwikkelen om hun volledige potentieel. Kwaliteit bepaling "... hangt in een cruciale manier, over de kwaliteit en de opleiding van personeel dat betrokken is ..." (Nationaal Forum Report, 1998, p.103). De voordelen die voortvloeien uit de kwaliteit vroege eduaction jeugd en zorg voor alle kinderen, maar onderzoek toont de voordelen zijn bijzonder belangrijk voor kinderen met speciale behoeften en kinderen uit kansarme milieus. Deze graad richt zich op de holistische verzorging en opvoeding van jonge kinderen in een verscheidenheid van instellingen.

Toelatingseisen

Alle aanvragers zijn verplicht om de minimale toelatingseisen van de Universiteit van Limerick te vervullen op het moment van inschrijving. Dit zijn:

  • Tenminste Grade C3 in twee Higher Level vakken, en
  • Grade D3 in vier gewone of Higher Level vakken zoals wiskunde>; Iers of
  • een andere taal; en Engels in het Leaving Certificate (of goedgekeurd gelijkwaardig *).

* In termen van de Ierse examens de volgende goedgekeurde equivalenten worden geaccepteerd in het vervullen van minimum toelatingseisen voor de BA-programma:

  • National University of Ireland Matriculation Certificaat, Universiteit van Dublin (TCD) Matriculation Examination, Noord-Ierland Scholen Onderzoek Raad GCSE en GCE (Advanced Level)
  • Kandidaten kunnen voldoen aan minimum en aanvullende toelatingseisen van meer dan een vergadering van het Leaving Certificate.

Alternatieve Wiskunde is in het vervullen van minimum toelatingseisen voor alleen de BA acceptabel. Het is niet vervulde specifieke vakkenpakketeisen of punten doeleinden.

Programma Outline

De cursus is interdisciplinair in design en biedt studenten de mogelijkheid om specialisten in de zorg en opvoeding van jonge kinderen tussen geboorte en zes jaar oud geworden. Recente rapporten van de overheid, samen met een groeiend lichaam van internationaal onderzoek, benadrukken het belang van de vroege jaren periode in de menselijke ontwikkeling. De cursus richt zich op het concept van de term 'Educare' en als zodanig uitzicht op het onderwijs en de zorg voor jonge kinderen vanuit een ontwikkelingsperspectief, dat is holistisch, maar afgestemd op de individuele behoeften. Specialisatie in de gecombineerde gebied van zorg en onderwijs vergt een grondige kennis van zowel de theorie en de praktijk. Dientengevolge wordt de cursus geleverd als een geïntegreerd geheel met periodes van stage afgewisseld gedurende de vier jaar.

Theoretische onderbouwing leerlingen aanmoedigen om de aard van de ontwikkeling van het kind in een ecologische raamwerk dat wordt beïnvloed door zaken als het concept van het gezin in de hedendaagse samenleving, de gemeenschap, maatschappelijke attitudes en waarden, het sociaal beleid en een groot aantal historische, filosofische, socioligical begrijpen en internationale factoren.

Stage geeft studenten de kans om te leren van ervaring door middel van begeleide werkpraktijk. Allied om ervaringsleren op deze manier de mogelijkheid voor studenten om deel te nemen in reflectieve praktijk. Het proces van de reflectieve praktijk legt het fundament voor observatie, dat is een essentieel element in het voldoen aan de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Dit op zijn beurt faciliteert curriculum planning, assessment, het uitvoeren van onderzoek en het analyseren van de resultaten.

Carrièremogelijkheden


Er is een groeiend bewustzijn in Ierland van de noodzaak van een hoog kaliber professionals om jonge kinderen met de best mogelijke zorg en onderwijs. Afgestudeerden kunnen leidinggevende functies na te streven in zowel de private als de publieke sector waar hoge kwaliteit kinderopvang nodig.

Het is de bedoeling dat afgestudeerden van deze opleiding specialisten in Early Childhood zorg en onderwijs zullen zijn. Afgestudeerden kunnen de werkgelegenheid als managers, directeuren, coördinatoren of facilitators in een breed scala van jaren instellingen vroeg te vinden.

Laatst bijgewerkt op jan 2017

Over de school

Founded in 1898, Mary Immaculate College (MIC) is a Catholic College of Education and the Liberal Arts. The College offers a wide range of programmes in Education.

Founded in 1898, Mary Immaculate College (MIC) is a Catholic College of Education and the Liberal Arts. The College offers a wide range of programmes in Education. Lees Minder