Bachelor In De Wiskunde

Vrije Universiteit Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In De Wiskunde

Vrije Universiteit Amsterdam

WAAROM STUDIE WISKUNDE?

Dit programma is uniek in Nederland door de sterke correlatie tussen theoretische en toegepaste wiskunde. Een grondige kennis van fundamentele wiskunde is nodig zowel voor de nieuwe wiskundige theorieën die we ontwikkelen en voor hun geavanceerde applicatie. Bijgevolg stellen wij u toe met een zeer stevige aarding in de theoretische wiskunde. Daarnaast ziet u dat het op vele manieren in de praktijk is toegepast. VU Amsterdam biedt ook een track in de biomedische wiskunde. In dit vak gaat u vakken op het gebied van wiskunde, biologie, biomedische en andere levenswetenschappen.

STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA

In het Wiskunde programma leert u over alle belangrijke deelgebieden in wiskunde, zoals analyse, algebra, meetkunde en waarschijnlijkheidstheorie. U zult abstracte denken beoefenen en ook ontdekken hoe u fundamentele wiskunde in praktische situaties wilt toepassen, bijvoorbeeld in de vakken Modellering, Programmering en Statistiek. Voor studieperiode 2 van het eerste jaar bepaalt u of u de algemene track of het biomedische spoor wilt volgen. In de tweede helft van het bachelorprogramma kiest u een vak om zich te specialiseren in. U kunt ook kiezen voor een semester in een ander vakgebied.

Jouw toekomstige carrière

Werkloosheid is een zeldzaamheid onder wiskundigen: ze vinden banen in technologiebedrijven, banken, ministeries, ziekenhuizen, consultancy, IT, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Je kennis van fundamentele en toegepaste wiskunde als VU wiskundige zal je passen bij een scala aan banen. De biomedische wiskunde track maakt u bijzonder aantrekkelijk als medewerker bij farmaceutische bedrijven.

SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN

Om in aanmerking te komen voor toelating, moeten de kandidaten een gelijkwaardige kwalificatie hebben van een Nederlands pre-university school diploma (VWO). Daarnaast moeten kandidaten voldoen aan de Engelse taalvaardigheid en specifieke wiskunde-toelatingsvereisten om tot het programma toegelaten te worden. Uw voorkennis in de wiskunde moet vergelijkbaar zijn met de Nederlandse VWO-Math B of IB Wiskunde hoger niveau.
Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,006 EUR
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
Voor EER-studenten; € 11.000 voor Niet-EER