Bachelor in de wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studenten in de wiskunde major herkennen, vertegenwoordigen en gebruiken patronen om creatief problemen aan te pakken in een breed scala aan instellingen. In het noordwesten zullen de schoonheid en het nut van wiskunde van een diverse faculteit hooggekwalificeerde en nationaal erkende wiskundigen zien en verkennen. Na afstuderen zullen de studenten succesvol kunnen concurreren voor banen in het bedrijfsleven, de industrie en de overheid of doorgaan met afgestudeerde studies.

Unie fall2017 ch 044

Carrièremogelijkheden

100% van de afgestudeerden wiskunde vinden werk of hun opleiding binnen zes maanden na afstuderen. Hieronder vindt u een overzicht van de job titels:

 • Convergentie-editor
 • Bedrijfsadviseur
 • Klantenservice informatie technologie manager
 • Vooruitzichten analist
 • Wiskunde leraar
 • Operations research analyst
 • Netwerkplanner / ontwerper / architect
 • Technisch marketing ingenieur
 • Assuradeur

* Gebaseerd op zelfrapporterende gegevens.

Buiten het klaslokaal

Northwest Student Hoofdstuk Mathematical Association of American (MAA) bevordert de interesse en studie van wiskunde door probleemoplossingen, vergaderingen, lezingen en sociale evenementen.

Pi Mu Epsilon is een nationale erelamenleving die wiskunde en honneursstudenten bevordert die in het groot zijn uitgegroeid en studenten helpen die bij hun studie hulp nodig hebben.

In het buitenland studeren

In het buitenland studeren Is een kans voor studenten om praktische internationale ervaring toe te passen op hun academische ontwikkeling. Facultaire leden bieden korte termijn studieprogramma's die studenten voorbereiden voor, tijdens en na het programma. Er zijn twee soorten studieprogramma's in het buitenland beschikbaar: facultaire en traditionele studie in het buitenland.

Het traditionele programma kan een semester-, zomer- of jaarlange programma zijn en wordt geleerd door de internationale partnerinstellingen van Northwest.

Finale week studeren2011 205

Degree Programs

Het Departement Wiskunde en Statistiek biedt programma's die leiden tot zowel uitgebreide als niet-uitgebreide Bachelor of Arts-graden in wiskunde en de bacheloropleidingen op het gebied van wiskunde, met inbegrip van de opties voor een nadruk in de gegevenswetenschappen. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in wiskunde in de rangen 9-12, biedt de faculteit de Bachelor of Science in Education degree met een grootschalige wiskundeopleiding. Daarnaast zijn er minderjarigen in wiskundeonderwijs (rangen 9-12), wiskundeonderwijs (middelbare school), wiskunde (calculus gebaseerd), wiskunde (niet-berekenend gebaseerd) en statistieken.

Studenten in de wiskunde major ontwikkelen hun vaardigheden om problemen te interpreteren, op te lossen en uit te leggen. Door middel van een evenwichtige selectie van coursework vanuit zowel pure als toegepaste wiskunde, breiden de studenten hun begrip uit van hoe data analyse en wiskundige modellering aspecten van de hedendaagse maatschappij beïnvloeden. Opleidingshoofden leren ook hoe ze studenten helpen om deze aspecten van de wiskunde te begrijpen. Studenten die voorbereidende werkzaamheden in de actuariële wetenschappen opnemen in een wiskundehoofd (met een mogelijke economie minderjarige) kunnen vakken kiezen die leiden tot VEE-krediet van de Vereniging van Actuarissen in Economie, Bedrijfsfinanciering en Toegepaste Statistische Methoden, evenals cursussen die hen voorbereiden op drie Actuariële examens (beheerd door de Vereniging van Actuarissen).

In al deze programma's leren de leerlingen fundamentele concepten terwijl ze werkzaam zijn in activiteiten die vergelijkbaar zijn met die welke op de werkplek worden aangetroffen. Kleine lessen die door voltijdse faculteiten worden onderwezen met behulp van actieve leerinstructieparadigma's richten zich op het leerproces van de leerling, met de rol van de docent als gids, begeleider en mentor.

Al deze programma's worden ondersteund door een grote verscheidenheid aan computerapparatuur, variërend van lokale netwerken van microcomputers naar campus - wijd toegang tot een internationaal netwerk van computerdiensten.

Co-requisites Wiskunde

Een minimum wiskunde ACT score van 22 of een minimum middelbare school cumulatieve GPA van 3.0 is vereist voor toelating tot de meeste Northwest Core Mathematical Reasoning cursussen. Voor elke wiskundige redenering in de noordwestelijke kern moeten studenten die de voorwaardevereisten niet hebben, tevens een bijpassende STRATEGIE-cursus volgen om hen te helpen succesvol te zijn in de inhoud van de college-kredietdraende cursus. Bijpassende koppelingen zijn als volgt:

 • MATH 17115 Wiskundebegrippen
 • MATH 17015 Strategieën voor Concepten van Wiskunde
 • MATH 17114 Algemene statistieken
 • MATH 17014 Strategieën voor algemene statistieken
 • MATH 17118 College Algebra
 • MATH 17018 Strategieën voor College Algebra
 • MATH 17171 Fundamentals of Mathematics
 • MATH 17071 Strategieën voor de fundamenten van de wiskunde

Zie MATH 17117 Precalculus en MATH 17120 Calculus I cursusbeschrijvingen voor voorvereisten, die groter zijn.

Wiskunde Major, 36-37 uur: BA, BS-Minor vereist

De noordwestelijke kern (48-52 uur)
Moet het volgende bevatten:
MATH 17120 Calculus I

Aanbevolen:
CSIS 44101 Grondslagen van Computing
OF
CSIS 44130 Computers en Informatietechnologie4


3

3

GrondslagvereistenOm de gemeenschappelijke doelstellingen te verwezenlijken, zijn alle hoofdvakken in de wiskunde verplicht om een ​​gemeenschappelijke fundamentele set van 21 semesteruren af ​​te ronden en deel te nemen aan senior assessment. De gemeenschappelijke basisvereisten van het gebied zijn:

Benodigde cursussen
MATH 17120 Calculus I
MATH 17121 Calculus II
MATH 17230 Waarschijnlijkheid en Statistiek
MATH 17311 Lineaire Algebra
MATH 17495 Seminarie in Wiskunde
MATH 17120: Deze cursus voldoet aan een Northwest Core-vereiste, evenals een vereiste van de hoofdvak, maar het aantal credituren kan slechts één keer worden geteld naar de 124 die nodig zijn voor afstuderen.


4
5
3
3
2

Een discrete cursus gekozen uit:
MATH 17215 Discrete Wiskunde
OF
MATH 17319 Grafiek Theorie
Een beroepskursus gekozen uit:
INCO 77297 Beroepsgerichte werkervaring
OF
MATH 17197 Verkennen van wiskunde-gerelateerde velden


3

3

1 tot 3

1

Verplichte vakken
MATH 17390Transitie naar bewijzen 3
Een programmacursus gekozen uit:
CSIS 44141 Computer Programmering I
OF
CSIS 44149 Scientific Computing
Opmerking: CSIS 44141 en CSIS 44149 hebben een Northwest Core-vereiste voor digitale geletterdheid als voorwaarde.


3

3

Een cursus gekozen uit:
MATH 17415 Moderne Algebra-Ringen
MATH 17416 Moderne Algebra-Groepen
MATH 17421 Inleiding tot analyse
MATH 17520 Toegepaste Analyse


3
3
3
3

Goedgekeurde departementele keuzevakkenKeuzevakken (6-7 uur), indien niet hierboven gekozen, gekozen uit:
MATH 17215 Discrete Wiskunde
MATH 17319 Grafiek Theorie
MATH 17321 Calculus III
MATH 17351 College Meetkunde
MATH 17361 Differentiaalvergelijkingen
MATH 17415 Moderne Algebra-Ringen
MATH 17416 Moderne Algebra-Groepen
MATH 17511 Toegepaste Lineaire Algebra
MATH 17421 Inleiding tot analyse
MATH 17518 Aantal Theorie
MATH 17520 Toegepaste Analyse


3
3
4
3
3
3
3
3
3
3
3

Opmerking: Een BA-graad vereist ook 9 credituren van een moderne taal.
Totaal Credituren: 36-37 36-37
Laatst bijgewerkt op aug 2017

Over de school

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Lees meer

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Lees Minder