Bachelor In Economie En Bedrijfseconomie

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Economie En Bedrijfseconomie

University of Amsterdam

Hoe maak je een welvarende economie op te bouwen? Moet de overheid reguleren het gedrag van de banken? Wat drijft mensen om op korte termijn beloningen verkiezen boven de lange termijn beloningen? De wetenschap van de economie en bedrijfseconomie zijn breed, en oneindig fascinerend. Hoe kan marktleiders hun posities te consolideren? Waarom heeft het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten? Waarom hebben arme mensen eten meer fast-food? Je zal nooit moe van het leren en studeren wanneer u kiest voor de bacheloropleiding Economics and Business Economics.

Over het programma

Economie en bedrijfseconomie is een drie-jaar full-time bacheloropleiding aan de UvA. Het programma ontwikkelt je professionele en intellectuele capaciteiten om een ​​academisch niveau, het leveren van een grondige kennis van de fundamentele economie en bedrijfseconomie concepten evenals analytische en statistische vaardigheden. U vindt er ook training in onderzoeksmethoden en praktische vaardigheden die nodig zijn om de kennis toe te passen op concrete vragen van het onderzoek en analyse te ontvangen.

Studeren Economie & Bedrijfseconomie aan de UvA is een onvergetelijke ervaring, waarvan je in je hele persoonlijke en professionele leven profiteert.

Internationaal perspectief en reikwijdte

Studeren aan de Universiteit van Amsterdam betekent samen te werken in kleine teams van medestudenten, van wie er velen uit het buitenland, en het ontvangen van instructie van docenten van een even diverse achtergrond. Je zult in staat om samen te werken met mensen van over de hele wereld zal zijn en u zult op uw gemak steeds meer waarde te voelen in een internationale omgeving, iets wat werkgevers.

De beste springplank voor je carrière

De UvA onderhoudt sterke banden met de internationale wereld van het bedrijfsleven, de academische wereld en de overheid - de banden van waaruit u zullen profiteren. Zit in op fascinerende gastcolleges van doorgewinterde onderzoekers, beleidsmakers en professionals en doe mee aan een echte business cases. Het up-to-date theoretische en academische vaardigheden die je zult krijgen tijdens je studie zal blijven met u voor uw hele carrière.

De meest recente onderzoeksresultaten in uw programma van de studie

De onderzoeksinstituten van de Amsterdam School of Economics en de Amsterdam Business School zijn net om de hoek. Beide instituten hebben een sterke reputatie op het gebied van economie onderzoek en business onderzoek. Tijdens het programma van onze bachelor je inspireren door gerenommeerde onderzoekers die hun onderzoek aan studenten presenteren en je leert hoe je je eigen onderzoek uit te voeren.

De vrijheid om je eigen weg te kiezen

De manier waarop je je derde jaar besteden is grotendeels in eigen hand. Verbreed uw academische horizon door het uitgeven van een semester aan een universiteit in het buitenland of door het nemen van een minor in een andere discipline. U kunt zelfs kiezen voor een uitdagende stage, die kan helpen om je eerste baan gemakkelijker te landen.

Een internationaal erkend diploma

Een diploma van een internationaal erkende universiteit.

Economie & Bedrijfseconomie, het BSc-programma voor jou?

Het kiezen van je studie is niet iets wat je terloops doen. Het programma moet natuurlijk een beroep op u, maar dat alleen is geen garantie voor succes. We zijn hier om u te voorzien van een best-in-class curriculum; in ruil daarvoor vragen wij om je motivatie en je doorzettingsvermogen. Heb jij wat er nodig is?

 • Heeft u de economie en het bedrijfsleven fascinerend? Wil je weten wat de rol van bedrijven spelen in onze economie en hoe ze elkaar beïnvloeden?
 • Zie je jezelf werken voor een beleggingsmaatschappij, een adviesbureau, een overheidsinstantie of een positie in wetenschap en onderzoek?
 • Hou je van het analyseren van menselijk gedrag?
 • Heeft u ook een hoofd voor getallen?
 • Hou je van het werken in teams?
 • Kunt u lezen en literatuur in het Engels te bespreken?
 • Kunt u uw mening te uiten? Hebt u een nieuwsgierige, vragende gedachten?
 • Bent u open minded, zelfverzekerd en betrouwbaar?
 • Ben je ambitieus, leergierig en vind je het leuk om nieuwe kennis te verkennen?

Wil je antwoord op al het bovenstaande met een 'ja'? Dan is dit programma misschien wel de volgende stap om je carrière.

Loopbaanperspectieven

Alles is economie. Elk bedrijf, elke regering en elk individu om te gaan. Niet verwonderlijk dus dat de economie is een drijvende factor voor zowat elke werkgever op de arbeidsmarkt. De bacheloropleiding Economie & Bedrijfseconomie is een uitstekende stap in de richting van een succesvolle carrière. De meeste studenten zullen kiezen om hun studie voort te zetten met een masteropleiding, want het geeft hen nog betere opties.

Hier zijn enkele van de vele plaatsen waar je zou kunnen werken na het bestuderen van Economie of Business Economics:

 • multinationals, banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen
 • kleinere bedrijven
 • overheid ministeries
 • academische instellingen
 • adviesbureaus
 • start-ups
 • multinationals, banken, pensioenfondsen en verzekeraars (bijvoorbeeld als financieel analist)
 • bedrijven van elke omvang in alle bedrijfstakken (bijvoorbeeld als marketing manager)
 • ministeries (bijvoorbeeld als adviseur)
 • academische instellingen (bijvoorbeeld als docent)
 • adviesbureaus (bijvoorbeeld accountant of management consultant)
 • start-ups (ondernemer: het opzetten van een eigen bedrijf)

Advies en begeleiding het verkennen van de arbeidsmarkt

De loopbaanadviseurs aan de UvA Student Carrière Centrum u graag helpen als je de arbeidsmarkt te verkennen of vragen die u zou kunnen hebben over je carrière te beantwoorden. Tijdens je studie en tot een periode van 1 jaar na het afstuderen kun je de aanpak van de Carrière Centrum voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding. De Student Carrière Centrum organiseert jaarlijks een grote carrière evenement waar je in contact met potentiële werkgevers kunnen komen en je zult meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het aanvragen van een baan, het werk, en de arbeidsmarkt te leren.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op November 13, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,006 EUR
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
per jaar, EU / EER-studenten. Niet-EU / EER-studenten € 9.250 per jaar.