Bachelor in Economie

University Of Wisconsin - Green Bay

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in Economie

University Of Wisconsin - Green Bay

Economie is overal! Als werknemers, consumenten en soms ondernemers hebben wij allemaal via onze dagelijkse activiteiten opgedaan enige kennis van hoe de economie functioneert. Deze kennis is echter niet systematisch en nauwkeurig. De moderne economie is een uiterst complex systeem van sociale instellingen. De systematische studie van de economie helpt om beter te begrijpen dit complexe systeem van de markten, bedrijven (profit-gemotiveerd, de overheid en de particuliere, not-for-profit), vakbonden, en vele andere economische en politieke belangengroepen die de economie en de invloed rol van de overheid.

Hier zijn een paar eenvoudige praktische vragen van de studie van de economie helpt om te begrijpen.

Waarom zijn de lonen en salarissen zo anders? Sommige werknemers werken voor $ 5 per uur, terwijl anderen duizenden dollars per uur. Waarom doet de prijs van woningen verschillende zoveel tegenover steden? Men kan een heel mooi huis te kopen in Green Bay voor $ 200.000. Diezelfde huis zou vijf of tien keer meer kosten in vele delen van de oost- en westkust. Waarom doen vliegtarieven zo sterk verschillen voor dezelfde vlucht? Bijvoorbeeld, op een vlucht van, zeg, van Chicago naar Los Angeles in de economy class, sommige mensen betalen een $ 200 kost, terwijl anderen betalen $ 800.

Vragen over een breder niveau zijn de volgende:

  • Waarom zijn landen zoals de Verenigde Staten zo rijk, terwijl anderen zijn zo arm? Werknemers in de armste landen van de wereld verdienen slechts ongeveer 10 cent per uur.
  • Wat kan er gedaan worden om hun levensstandaard te verbeteren? En zelfs in rijke landen zoals de Verenigde Staten, 12 tot 15 procent van de bevolking leeft in armoede.
  • Wat kan er gedaan worden om het leven van de armen te verbeteren?
  • Hoe komt het dat sommige landen soms een inflatie van 10.000 procent of zelfs meer dan een miljoen procent per jaar hebben gehad, terwijl anderen de neiging hebben een inflatie van één of twee procent.
  • Hoe komt het dat de werkloosheid schommelt van jaar tot jaar en soms economische recessies en depressies ontstaan?
  • En kan de overheid succesvolle strijd hoge werkloosheid? Zo ja, hoe?
  • Economics gebruikt "politieke economie" genoemd te worden en voor goede reden. De meeste politieke kwesties verbonden zijn, direct of indirect, tot de economie. Middelen zijn schrikken en politieke keuzes moeten worden gemaakt. Moet er meer of minder geld worden uitgegeven aan de militairen? Of moeten meer middelen worden besteed aan gezondheidszorg, onderwijs, een schoner en duurzamer milieu, enzovoort? Moet het wettelijk minimumloon verhoogd worden?

Moeten belastingen worden verhoogd of verlaagd? Maar er zijn veel belastingen. Zo is er de inkomstenbelasting, de loonbelasting, de vennootschapsbelasting, diverse sales- en accijnzen, tarieven, en successierechten, een paar te noemen. Eventuele fiscale veranderingen zullen hebben verschillende effecten op de efficiëntie van de economie, alsmede de verdeling van inkomen en vermogen.

Kortom, er zijn een oneindig aantal vragen dat de kiezers en politicus moet beslissen over. Bijgevolg studie economie helpt een persoon uitgegroeid tot een beter geïnformeerde kiezer.

Tenslotte studie economie zal helpen een persoon te maken betere economische beslissingen gedurende hun hele leven. Twee belangrijke vragen van persoonlijke financiën zijn zeer relevant voor iedereen. Je zult je hele leven geconfronteerd met keuzes met betrekking tot verschillende soorten van verzekeringsproducten. Maar er zijn vele soorten verzekeringen: autoverzekering, ziektekostenverzekering, huiseigenaren verzekering, levensverzekering, enz. De kosten en baten van deze verzekeringen zijn aanzienlijke economische kennis.

Bovendien studie economie zal enorm helpen je beter spaar- en beleggingsbeslissingen te nemen. Nogmaals, deze zijn nogal moeilijke beslissingen maar goed spaar- en beleggingsbeslissingen kan sterk verhogen van uw rijkdom. Bijvoorbeeld, de jaarlijks inkomen van de gemiddelde Amerikaanse huishouden is ongeveer $ 52.000. Als een huishouden kan besparen $ 8000 per jaar en dit bedrag te investeren in breed gespreide beleggingen in 30 tot 40 jaar hun rijkdom zal waarschijnlijk variëren van $ 500.000 tot $ 1.500.000.

Men moet er echter rekening mee dat de economie als een discipline is veel breder dan de economie zelf.

Op het meest fundamentele niveau, economie is de studie van menselijke keuzes en gedrag gegrond op de cruciale aanname dat mensen kiezen met een doel en dus reageren op prikkels, economische en noneconomic. Derhalve laatste decennia economie steeds interdisciplinaire geworden. Economen hebben in toenemende mate een belangrijke bijdrage geleverd in veel andere sociale en gedragswetenschappen, waaronder geschiedenis, sociologie, politicologie en geografie. Ook de methoden en inzichten van andere disciplines zijn steeds geïntroduceerd in de economie. Psychologie is het meest prominent in dit opzicht. Inderdaad, was slechts een paar jaar geleden een vooraanstaande psycholoog bekroond met de Nobelprijs voor de Economie. Bovendien, een onderzoek van de Nobelprijs voor de bijdragen in de afgelopen decennia toont aan dat ongeveer 40% van de winnaars hun prijs voor onderzoek buiten de traditionele grenzen van de economie hebben ontvangen duidelijk.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Deeltijd
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - Green Bay, Wisconsin
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates