Bachelor in elektrische en computer engineering

Effat University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in elektrische en computer engineering

Effat University

Er is een groeiende behoefte aan vrouwelijke ingenieurs met een sterke opleiding in Electrical and Computer Engineering. De afdeling Electrical and Computer Engineering (ECE) bij Effat University biedt een Bachelor of Science degree in Electrical and Computer Engineering. Studenten in het ECE programma kennis met belangrijke thema het veld computertechniek zoals computer hardware-ontwerp, computernetwerken en software engineering, en plaatsen in de elektrotechniek, zoals communicatie en signaalverwerking, micro-elektronica en geïntegreerde schakelingen, draadloze communicatie, microgolven elektronica, computer-aided design en controlesystemen.

Elektrische en computer ingenieurs hebben invloed op alle facetten van het moderne leven te wijten aan de dominantie van de communicatie, moderne elektronica, informatie verwerken, en het internet. Ze zijn van toepassing de hardware en / of software vaardigheden voor het ontwerpen en ontwikkelen van moderne systemen. Ze vereisen een sterke basis in wiskunde en basiswetenschappen. De ECE-curriculum is ontworpen om studenten te voorzien van de vaardigheden die zij nodig hebben om professioneel te ontwikkelen.

Het ministerie ECE biedt vier gebieden van de concentratie:

  • Digital Systems
  • Communicatie
  • Microelectronics
  • Control Systems en Robotica

Digital Systems

Digital Systems betreft hoofdzakelijk het ontwerp en het gebruik van digitaal systeem hardware en software. Bijna elk elektronisch apparaat van vandaag bevat een digitaal systeem in de vorm van applicatie-afhankelijke digitale interfaces of microprocessoren. Digitale systemen omvatten discrete, gekwantiseerde elektrische signalen die worden voorgesteld door reeksen binaire cijfers. De belangrijkste onderwerpen zijn Booleaanse algebra, combinatorische logica ontwerp, sequentiële logica ontwerp, digitale geïntegreerde schakelingen, programmeerbare logische bouwstenen, computer design en microprocessor hardware en software. Typische eindproducten van een digitaal systeem ontwerper zijn computers, microprocessors, videospelletjes, industrieel data acquisitie-en controlesystemen, medische instrumentatie, en auto-instrumentatie. De uiteindelijke producten ontwikkeld binnen veel van de Electrical and Computer Engineering gebieden worden vaak uitgevoerd met digitale systemen, met inbegrip van stuursystemen, telecommunicatiesystemen, en signaalverwerking systemen.

Communicatie

Het gebied van communicatie is bezig met de verwerking van signalen en het vinden van de beste manier om te verzenden en ontvangen van signalen, die stem, afbeelding of computergegevens kunnen zijn. Communicatie-engineering is een snel groeiende veld. In slechts een eeuw, heeft gevorderd van de telegraaf in staat zijn tot het sturen van een paar letters per seconde over draden. Nu, bedrade en draadloze communicatie systemen kunnen verzenden stem, foto's en digitale gegevens overal in de wereld tegen zeer hoge tarieven. Vooruitgang in de communicatie mogelijk te maken moderne apparaten zoals de telefoon, radio, televisie, computer, faxtoestellen, en radio-navigatiesystemen. Andere apparaten, zoals compact discs (cd's), computer schijven en magneetbanden zijn ook communicatie-systemen, omdat ze een boodschap overbrengen door de tijd via een optische of magnetische drager.

Microelectronics

Elektronische apparaten vormen de bouwstenen van de meeste computers en elektrische systemen. Enkele voorbeelden van systemen zijn telefoon, radio, televisie, controllers, oscilloscopen, logische poorten, herinneringen, digitale systemen, computers, elektrische circuits en instrumentatie systemen. Analyse van componenten en schakelingen is een essentiële taak in de evaluatie van deze systemen. De ontwerpers en ingenieurs van dit veld bedenken en ontwerpen van deze bouwstenen, terwijl ingenieurs in andere gebieden te ontwikkelen die gebruik maken van deze bouwstenen.

De scheidslijn tussen apparaat en circuit is aanzienlijk vertroebeld sinds de komst van geïntegreerde schakelingen. Het is belangrijk dat elke circuit ontwerper om iets over hoe apparaten werken kennen. De student moet een breed spectrum van cursussen in communicatie, controle, analoge elektronica, microprocessors, en zeer grote schaal geïntegreerd (VLSI). Very Large Scale Integration (VLSI) is het product van de nieuwste revolutie in de ontwikkeling van geïntegreerde schakelingen. VLSI wordt steeds de elementaire bouwsteen voor digitale en computer elektronica. Aangepaste VLSI signaalverwerking chips zijn gebruikt, bijvoorbeeld om de functionaliteit van moderne systemen verbeteren, aangezien microprocessorgestuurde instrumentatie is al een realiteit.

Control Systems en Robotica

Controlesystemen doordringen leven in alle geavanceerde samenlevingen vandaag. Controlesystemen integraal onderdeel van toepassingen zoals automatische broodroosters, verwarmings-en koelsystemen, wasmachines en drogers, ruimte voertuigen, robots en industriële processen. Besturingssystemen bezorgdheid methoden te reguleren en optimaliseren grootheden zoals kracht, spanning, temperatuur, hoogte, snelheid en tijd. Zo worden controlemethoden gebruikt om werkproces van veel apparatuur zoals lancering processen van ruimte schepen, vliegtuigen, auto's, verwarming temperatuur, liften, machines, energiecentrales, en medische behandeling apparaten aan te sturen. Het systeem hoeveelheden gecontroleerd worden waargenomen, teruggekoppeld en gebruikt om het systeem te bedienen. De theorie van de controle is gebaseerd op een stevige wiskundige fundamenten waaronder differentiaalvergelijkingen, optimalisatie en stabiliteit theorie. Door de vooruitgang in de computer-technologie, veel industriële bedrijven maken gebruik van computers voor controledoeleinden. De controlesystemen gebied treft, op een of andere manier, alle andere technische disciplines.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Saoedi-Arabië - Djedda, Mekka
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Saoedi-Arabië - Djedda, Mekka
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan