Bachelor in Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Korte introductie

De bacheloropleiding in Fashion Design is een 3½-jarige full-time programma onderwezen in het Engels gestructureerd als een AP-diploma en een BA-top-up.

Het Fashion Design-programma kwalificeert u om de processen af te handelen en om uw materialen met vertrouwen te kiezen. Je leert om te werken met trendonderzoek en -analyse om innovatieve ontwerpen voor de mode-industrie te maken. Natuurlijk biedt het programma u ook de mogelijkheid om de identiteit van het bedrijf waarvoor u werkt in gedachten te houden, zodat u trouw blijft aan hun visie. Je verwerft competenties in creatief en visueel werken met het genereren van ideeën en bij het maken van grafisch presentatiemateriaal. Allemaal op een hoog niveau.

Je verwerft ook competenties bij het streven naar een specifiek doel en bij het nemen van verantwoordelijkheid voor het beïnvloeden van het ontwerp van de toekomst. Je ontwikkelt je eigen ontwerpidentiteit. En je krijgt de vaardigheden die nodig zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zodat je je thuis voelt op de wereldwijde modescene.

Het programma vindt plaats op Campus Herning.

Inhoud en structuur

Tijdens je studie werk je aan het ontwikkelen van je persoonlijke beeld en uitdrukkingsvorm. Daarom richt het programma zich vooral op het genereren en ontwerpen van ideeën.

Op de AP-opleiding werk je binnen de instellingen van bestaande merken, terwijl het top-up-programma je opleidt om origineel en baanbrekend te zijn.

Je gaat werken met herenkleding, dameskleding, knitwear, prints etc. Je krijgt een grondige kennis van trends, sociologie, ideegeneratie en theorie van de wetenschap, waardoor je op een experimenterende en creatieve manier met het ontwerpproces kunt werken. Zo bent u goed geplaatst om uw eigen unieke merk of uitdrukkingsvorm te ontwikkelen en presenteren.

De gemeenschappelijke projecten van het cursusprogramma verbeteren je competenties met betrekking tot interdisciplinaire samenwerkingen en de verplichte stageperiode biedt je de kans om je netwerk en CV uit te breiden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat alle studenten een duidelijk en realistisch beeld van de modewereld vormen en een sterk netwerk creëren tijdens hun opleiding. Een belangrijk onderdeel van het programma is om het ontwerpproces te begrijpen, van de eerste schetsen tot en met de productie en om samen te werken met andere beroepen om een idee te krijgen.

Het programma is zo georganiseerd dat je eerst gemeenschappelijke kernprojecten voor alle BA-studenten doet en vervolgens een diepgaande focus legt op de door jou gekozen specialiteit. De scope van de gemeenschappelijke kernprojecten is om u een volledig inzicht te geven in andere gebieden van de ontwerpindustrie en om u te helpen uw vermogen tot samenwerking te ontwikkelen.

Het doel van zowel de keuzevakken als de algemene onderwerpen van het specialisme is om je kwalificaties op het gebied van modeontwerp te versterken. Het doel is om u te helpen bij het ontwikkelen van uw persoonlijke ontwerpimago. Via de keuzevakken bieden we verplichte studiereizen en de kans om je vaardigheden in het door jou gekozen onderwerp te verbeteren.

De stageperiode in het 3e en 6e semester is een verplicht onderdeel van het programma, waar je de kans krijgt om je vaardigheden in de praktijk te testen.

Elk semester wordt afgesloten met een mondeling of schriftelijk examen en je bent afgestudeerd met een bacheloropdracht

Carrièremogelijkheden

Met een BA diploma in Fashion Design, heb je de kans om als modeontwerper te werken. Omdat het onderwijs draait om het proces van het genereren van ideeën, beschikt u over de vaardigheden om verschillende taken uit te oefenen, bijvoorbeeld als docent of grafisch ontwerper. Veel van onze oud-studenten besluiten zelfs om als zelfstandige te werken.

De ontwerper biedt de instellingen voor de afbeelding van de verzameling. De ontwerper doet veel onderzoek om precies de juiste inspiratiebronnen te vinden die bij het concept passen. Ook maakt de ontwerper veel schetsen om de stroom van de collectie te schetsen.

De theoretische kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan, zal een voordeel zijn als het gaat om het managen van een project in een ontwerpafdeling.

Toelatingseisen

VIA University College accepteert aanvragen van internationale studenten met een:

  • Algemeen hoger secundair onderwijs
  • Internationaal of Europees baccalaureaat
  • Een middelbare schooldiploma in de VS / Canada minstens een jaar op een universiteit / hogeschool
  • Tenminste twee jaar relevante studies van universiteiten in Afrika, India, Pakistan en landen met een vergelijkbaar onderwijssysteem
  • Studenten die het eerste jaar van een bacheloropleiding hebben afgerond, kunnen ook een aanvraag indienen, maar hebben een individuele beoordeling nodig, afhankelijk van het land van herkomst.

Alle studenten moeten wiskunde / economie behaald hebben die overeenkomt met een Deens niveau C - en Engels corresponderend met een Deens niveau B.

Daarnaast moet je een toelatingsopdracht maken. De toelatingsopdracht voor internationale studenten is vanaf 1 februari te downloaden op onze website.

Deadline en verdere details zijn te vinden in de opdracht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

VIA University College is Denmark’s largest and most international university of applied sciences with a total of 19,000 students of which 3,500 are international students from all over the world.

VIA University College is Denmark’s largest and most international university of applied sciences with a total of 19,000 students of which 3,500 are international students from all over the world. Lees Minder
Herning , Horsens , Aarhus + 2 Meer Minder