Bachelor in fashion design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus Beschrijving

De catwalk, de modellen, de shows ... de wereld van de mode is opwindend, belonen en hard werken. Deze cursus kan u helpen een deel van uit te maken, door het nemen van u door het ontwerpproces tot catwalk-ready collecties die uw talent te laten zien produceren en demonstreren van uw technische bekwaamheid.

Je zult omvatten alles van het ontwerpen, kledingstuk bouw waaronder mode tekenen en illustreren, stijl prognoses en marketing. Wat meer is, raden we u aan uw eigen stijl te ontwikkelen vanaf het begin, wat betekent dat u kunt beginnen met het snijden van uw niche van de dag komt u aan in onze speciaal gebouwde design studio.

Tijdens de cursus zult u:

  • Ontwikkelen van een beter begrip van de technische eisen en esthetische aantrekkingskracht van de materialen waarmee je werkt.
  • Ontdek en manipuleren van de stof en de bouw technieken als een middel van design expressie.
  • Ontwikkelen van digitaal ontwerp vaardigheden. Je zult in staat zijn om toegang te krijgen tot onze digitale workshop, die uitrusting omvat voor lasersnijden, borduren en textiel bedrukken, evenals het prentenkabinet en naaiatelier faciliteiten. Photoshop en Illustrator zijn beschikbaar voor visuele vormgeving communicatie te informeren.
  • Onderneem live-industrie projecten gesteund door mensen die leven en ademen mode.
  • Neem stages om waardevolle eerste hand ervaring van de mode-industrie te krijgen en uw reputatie.
  • Voer wedstrijden om je te profileren. Zo hebben Somerset College studenten goud behaald in EuroSkills en awards op UKSkills en WorldSkills.
  • Laat uw eigen werk en het beeldscherm in de ruime, goed uitgeruste studio's.
  • Denk aan de bredere culturele context om uw studio werk te onderbouwen.
  • Focus op uw eigen persoonlijke design statement in je laatste jaar, die zal uitmonden in uw collectie wordt getoond op de Somerset College Degree Show.

Onderwijzen en beoordelen

De meeste van uw tijd zal worden besteed in onze eersteklas studio's en workshops, hoewel uw praktische werk zal worden aangevuld met een programma in Visual Culture tijdens de eerste twee jaar. Assessment is door 100% cursussen zonder examens. Je uiteindelijke Degree Show tentoonstelling vormt een essentieel onderdeel van uw portefeuille.

Loopbaanontwikkeling

Wij werken met een panel van gerespecteerde mensen van binnen de mode- en textielindustrie om ervoor te zorgen dat onze koers blijft up-to-date met de verwachtingen van de werkplek. Als gevolg hiervan, Somerset College studenten zijn succesvol bij het veiligstellen van de werkgelegenheid bij de voltooiing van hun studie, en laten vaak College met een benijdenswaardige profiel in hun gekozen sector.

Recent afgestudeerden zijn gegaan naar banen in design, retail management, inkoop en mode promotie. Ze hebben gewerkt met de werkgevers, waaronder Courtaulds, Abercrombie and Fitch, Sassi Holford, dik gezicht, Debenhams Fashion Design team, Ashley Isham, Miss Selfridge, Next, New Look Design Team, Peacock's inkoopteam en Vivienne Westwood.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten een Stichting Diploma in Kunst en Vormgeving, of een National Diploma in Graphic Design (MPP), of A2 / AS Level in kunst of een arts-gebaseerde discipline (minimaal 160 UCAS punten, waaronder 80 punten op A2-niveau) hebben. Als alternatief, kunt u zich aanmelden met een AVCE Dubbele Award in Kunst en Vormgeving (minimum Grade CC) of een Advanced Diploma of Access Certificate in Art and Design.

Studenten zijn ook verplicht om GCSE Engels hebben, met een minimum graad van C.

U zal worden gevraagd om een ​​portfolio aan uw interview te brengen. Dit moet een maximum van 45 stuks van het werk, met inbegrip van schetsboeken en dia's of foto's van 3D werk omvatten. We lopen Portfolio Workshops het hele jaar door te helpen bij de voorbereiding voor interviews.

Volwassen studenten die niet voldoen aan deze formele toelatingseisen zijn van harte welkom om toe te passen, indien zij hun interesse in het vakgebied kunnen bewijzen.

Laatst bijgewerkt op jan 2015

Over de school

Located in Taunton the County Town of Somerset, in the heart of the South West, Somerset College offers an extensive range of Further and Higher Education courses as well as skills training in a warm, ... Lees meer

Located in Taunton the County Town of Somerset, in the heart of the South West, Somerset College offers an extensive range of Further and Higher Education courses as well as skills training in a warm, friendly and welcoming environment. Our success speaks for itself with fantastic achievements and great careers for our students. Lees Minder