Read the Official Description

Overzicht

EERSTE JAAR:

Het eerste jaar van de BA-opleiding gaat in essentie over ontdekking en inspiratie. Studenten worden blootgesteld aan de verschillende disciplines die worden aangeboden in de film-, televisie- of uitvoeringsscholen en gebruiken het jaar om hun sterke en zwakke punten te identificeren en te testen.

Er zijn geen beperkingen op het aantal keuzevakken die studenten kunnen bijwonen. Discipline-keuzes en -resultaten worden bepaald door de persoonlijke ambitie, werkethiek en enthousiasme van de student. Bepaalde tijdschema-logistiek, disciplinekeuzecombinaties en minimale beoordelingsvereisten kunnen de keuzes van de student echter beperken.

Deze disciplinekeuzes worden gedaan in combinatie met de vijf onderdelen van de productiecursus en het assist-programma.

TWEEDE JAAR:

Het tweede jaar gaat over het leren omgaan met de 'moertjes' van de entertainment- en media-industrie, met name met betrekking tot de persoonlijke discipline keuzes waarvoor de student zich vanaf het eerste jaar heeft gekwalificeerd.

Hoewel er slechts een minimum van twee disciplines vereist is voor het tweede jaar, wordt dit jaar gekenmerkt door zijn striktheid en intensiteit. Het tweede jaar wordt vaak 'bootcamp' genoemd, waarbij de sterke en zwakke punten van studenten maximaal worden onthuld en getest.

Als onderdeel van hun definitieve keuze en kwalificatie in een specifieke discipline voor de specialisatie van het 3e jaar, moet de student voldoen aan de formele beoordelingsvereiste van de productielocatie en discipline-uitkomsten leveren op het gebied van specialisatie.

DERDE JAAR:

Het derde jaar wordt 'het jaar van de kunstenaar' genoemd. Het is in dit jaar dat studenten hun persoonlijke artistieke expressie ontwikkelen in hun specifieke vakgebied en de vroege verdieping van artistieke relaties binnen hun peer group.

De experimentele filmproducties en het openbare afstudeerfestival op een commerciële bioscooplocatie worden gebruikt als een middel voor studenten om de uitdagingen en kansen in beide te manifesteren en te begrijpen. Het is echter de tentoonstelling en promotie van een dramatisch verhaal van 10 tot 12 minuten dat voldoet aan de behoeften en wensen van het beoogde publiek dat de ware test van het jaar biedt. Het is hier dat de studenten de ervaring van de realiteit en viscerale kwaliteiten van de reactie van het publiek om hun werk, het creëren van de eerste formele stap in de richting van de eisen van het creëren van commerciële entertainment content voor de markt.

Uitkomsten

Resultaten zijn de projecten voltooid als onderdeel van de praktische beoordeling aspect van de mate. Hoewel studenten geen schriftelijke examens afleggen, vormen de verschillende stadia van het voltooien van hun uitkomsten een examenproces. Elke uitkomst heeft een andere opdracht voor studenten om niet alleen te leren hoe ze een opdracht moeten volgen, maar ook om inhoudontwikkeling voor verschillende platforms, doelen en doelgroepen vanuit alle gezichtspunten te verkennen, inclusief verhaal, prestaties, esthetiek, medium en controle.

EERSTE JAAR:

In het eerste jaar ligt de focus op korte narratieve inhoud voor mobiele apparaten, online streaming-sites, entertainment tijdens de vlucht, promo-inhoud voor een tv-programma op tijdschriften, op erfgoed geïnspireerd theater of live muziekuitvoeringen afhankelijk van de keuze van school en discipline.

TWEEDE JAAR:

De resultaten van het tweede jaar omvatten vertellingen die worden gebruikt bij gaming, productpromotie of aankondigingen van openbare diensten, live televisie-uitzendingen op het AFDA Experimental Festival en prijsuitreiking of live-podia of muziekuitvoeringen aan het publiek op de campus. Naarmate de studenten elk jaar vorderen, neemt hun uitkomst in formatielengte toe en ook in technische normen met toegang tot en training in meer apparatuur en faciliteiten.

DERDE JAAR:

In het derde jaar zullen de studenten zich concentreren op semesterresultaten die allemaal op de festivals van AFDA worden vertoond. De uitkomst van het eerste semester is een experimenteel project - hetzij in film, televisie, theater of muziek. Deze worden jaarlijks tijdens het Experimental Festival in juni vertoond, een "warm-up" evenement voor AFDA's jaarlijkse Graduation Festival. Het tweede semester richt zich op afstudeerresultaten in film-, televisie-, theater- of muziekuitvoeringen. Deze projecten zullen worden tentoongesteld op verschillende commerciële en openbare locaties in redelijke nabijheid van de campussen op tentoonstellingsplatforms die relevant zijn voor de verschillende uitkomstformaten. Studenten worden betrokken bij de organisatie en promotie van het evenement, evenals de screening / uitvoering van hun uitkomst om hun commerciële publiek aan te trekken om de uitkomst die meetelt voor hun examencijfer te bekijken en te markeren.

Vereisten

EERSTE JAAR: net begonnen

De minimale vereiste om deel te nemen aan een AFDA-bachelordiploma is een nationaal senior certificaat (matric) of nationaal certificaat (beroepsonderwijs) met vrijstelling / toelating tot het bachelordiploma of een equivalent daarvan.

OF de student mag een toelatingsexamen doen bij AFDA (View RPL Process). Het AFDA-toelatingsexamen is een selectieproces dat is goedgekeurd door AFDA Senaat voor toegang tot graden. Om een ​​kandidaat alternatief toegang tot de graad te geven, kan hij / zij voor het toelatingsexamen zitten en moet er een verslag van zijn, de aanbeveling over de individuele student van de geregistreerde psychometrist moet worden afgetekend door de senaat of zijn subcommissie, zoals bij de AFDA-toegang Examenbeleid (in overeenstemming met de Wet op het hoger onderwijs (Wet 101 van 1997) Amendement 1317 in de Staatscourant van 5 december 2008, nummer 31674, clausule 31). Zulke toegang is alleen van toepassing op AFDA's programma's, het toelatingsexamen is niet geldig voor een andere universiteit en omgekeerd.

Vereisten voor de campus van Botswana

De minimale vereiste om deel te nemen aan een AFDA-bachelordiploma is BGCSE, IGCSE, O-niveau, met een minimale studiepuntenaantal van 34 punten voor alle graden of A-niveaus.

TWEEDE JAAR: Erkend voorafgaand leren

Je moet je eerstejaars studie aan een erkende instelling hebben afgerond en een portfolio of bewijs van werk hebben om je studiekeuzekeuze te motiveren. Je zult ook een volledig interview moeten hebben.

Discipline selectie

AFDA eerstejaars studenten hebben de keuze voor het selecteren van de volgende combinaties van scholen en disciplines voor het eerste jaar.

School keuze:

 1. Filmschool (2 semesters)
 2. Film & Televisieschool (1 semester van elk)
 3. Film & Performance School (1 semester van elk)
 4. Performance & Television School (1 semester van elk)

Discipline keuzes:

De filmschool biedt 12 disciplines in het eerste jaar. Een minimum van 2 disciplines wordt geselecteerd per semester vanuit de volgende afdelingen:

 1. Productie: scenarioschrijven, produceren, regisseren en regisseren *
 2. Beeldproductie: cinematografie, beeldverbetering en gegevensbeheer
 3. Schermontwerp: productieontwerp (inclusief toneel- en theaterontwerp) en kostuum, make-up en styling
 4. Postproductie: bewerken, geluidsontwerp, visuele effecten en media Muziek en compositie *

* Disciplines alleen beschikbaar op beperkte campussen

De Performance School biedt 3 disciplines per jaar en een verplicht Integrated Voice & Movement-onderwerp:

 1. screen Acting
 2. Muzikale prestaties *
 3. Stage Acting

* Disciplines alleen beschikbaar op beperkte campussen

De televisieschool biedt 4 verplichte disciplines in het eerste jaar:

 1. Tv-scripts
 2. Tv-productie
 3. TV Technisch
 4. TV-postproductie
Program taught in:
Engels

See 1 more programs offered by AFDA »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Feb. 2020
Feb. 2020
Duration
3 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019, Feb. 2020
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline

Sept. 2019, Feb. 2020

Location
Application deadline
Einddatum

Feb. 2020

Location
Application deadline
Einddatum
Location
Application deadline
Einddatum
Location
Application deadline
Einddatum