Bachelor In Gastronomie En Culinaire Kunsten

Basque Culinary Center

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Gastronomie En Culinaire Kunsten

Basque Culinary Center

Eerste officiële universitaire graad in de gastronomie.

Een wereld van professionele kansen.

Een opleiding die beantwoordt aan de nationale en internationale behoeften van de sector.

We presenteren een training-, onderzoeks- en innovatieproject gericht op de ontwikkeling van de gastronomie, catering en voedingssector, duidelijk gericht op internationale doelen.

Het Baskische culinaire centrum is het eerste project in Spanje dat professionele gastronomie, kook- en cateringactiviteiten naar universitaire klaslokalen brengt.

Dit is afhankelijk van de leiding van een generatie chef-koks in de voorhoede van de wereldkeuken.

Het project omvat een Faculteit van Gastronomische Wetenschappen, onderdeel van Mondragon Unibertsitatea, die een hooggekwalificeerde training en een onderzoeks- en innovatiecentrum voor voeding en gastronomie aanbiedt.

Educatief model

Deze officiële diplomawaardering, gesteund door Mondragon Unibertsitatea, is een kwalificatie die zich aanpast aan de Europese hogeronderwijsruimte, met een degelijke training op basis van vijf pijlers:

58274_grado_modelo_02_en.jpg

Het doel van de opleiding is om professionals op te leiden in het ontwerp, de implementatie en het toezicht op culinaire hoogstaande culinaire processen en gastronomische diensten in restaurants of andere bedrijven uit de voedings- en gastronomiesector. Studenten zullen ook gekwalificeerd zijn om voorstellen voor nieuwe producten, diensten en bedrijven te ontwikkelen en om consultancy op het gebied van catering en gastronomie aan te bieden.

Persoonlijke, sociale en professionele training van studenten is het doel van het onderwijsmodel van het Baskisch Culinair Centrum, wat betekent dat studenten zich moeten committeren aan hun eigen training, aan teamwork, het uitvoeren van projecten, het nemen van beslissingen, zaken doen en op de juiste manier communiceren.

Het is een grotendeels praktisch model gebaseerd op competenties, waarbij studenten de hoofdrol spelen. Het waardeert de kennis, vaardigheden en attitudes van elke student binnen een interdisciplinair voorstel dat de relatie van verschillende kennisgebieden bevordert. Dit maakt het mogelijk om een ​​doorlopende en globale beoordeling uit te voeren, waarvan de belangrijkste pijler de communicatie is tussen personeel en studenten.

WAT IS HET ALS TE STUDEREN IN HET BASQUE CULINAIRE CENTRUM?

  • Je leert door te doen.
  • Werken als een team.
  • Realistische projecten uitvoeren en uitvoeren.
  • Ondernemerschap stimuleren.
  • Bevordering van autonomie en besluitvorming.
  • Communicatie en menselijke vaardigheden ontwikkelen

Programma

CURRICULUM

Het curriculum is verdeeld in 4 jaar, gebaseerd op 60 ECTS per jaar. Er zijn verplichte externe stages gedurende het 1e, 2e en 3e jaar en een End of Degree Project met 30 ECTS in het 4e jaar dat ook in een bedrijf zal plaatsvinden.

Er zijn drie routes voor een dieper inzicht in verschillende gebieden van de opleiding, elk met een duur van 20 ECTS.

Studenten moeten er één kiezen in het derde jaar:

  1. Culinair Avant-Garde
  2. Innovatie, ondernemen en ondernemerschap
  3. Voedselindustrie

De voertaal van de meeste lessen is Spaans. Sommige worden in het Engels gegeven.

COMPETENTIES

Het onderwijsmodel dat het Baskische culinaire centrum voorstelt voor de hele opleiding gastronomie en culinaire kunsten is gebaseerd op competenties, wat betekent dat het leerproces zeer praktisch is; de inhoud wordt dus niet op een geïsoleerde manier gepresenteerd of in de vorm van onafhankelijke onderwerpen, maar met een interdisciplinair voorstel dat de associatie van verschillende kennisgebieden bevordert om zo het gehele leerproces te baseren op competenties en niet op geïsoleerde kennis, actieve leermethodieken en teamwork gebruiken.

TIJDSCHEMA EN KALENDER

De lessen beginnen om 8.30 uur en afhankelijk van de praktische workshop die studenten kunnen bijwonen, eindigen ze om 14.30 of 16.30 uur.

Studenten kunnen lesroosters vinden op het e-learningplatform Moodle.

Plaatsingen

WERK PLAATSINGEN

De nauwe relatie die het Baskische Culinaire Centrum onderhoudt met de gastronomische sector, catering en de voedingsindustrie, geeft studenten de mogelijkheid om tijdens hun studie praktische en echte kennis op te doen over de wereld van het werk. In ons geval doen studenten in elk van de vier jaar van de opleiding werkervaring buiten het centrum. Een tutored work-experience proces opgenomen in het studieplan betekent dat studenten te weten komen over en experimenteren met echte gastronomie en voedsel.

EXTERNE WERKERVARING EERSTE JAAR

Duur: 1 maand.

Geografisch gebied: Baskenland.

EXTERNE WERKERVARING 2 JAAR

Duur: 2 maanden.

Geografisch gebied: Spanje.

Werkervaring in de beste Spaanse restaurants en Spaanse bedrijven op het hoogste niveau.

EXTERNE WERKERVARING 3 JAAR

Duur: 3 maanden.

Geografisch gebied: nationaal en internationaal veld (over de hele wereld).

Werkervaring in de beste restaurants ter wereld en internationale voedselbedrijven op het hoogste niveau.

4E JAAR FINAL PROJECT

Duur: 1 semester.

Geografisch gebied: nationaal en internationaal. Formaat: 6 maanden.

Kenmerken van het afstudeerproject: een echt project (in opdracht van het bedrijf) of een entrepreneurialismeproject met betrekking tot het gekozen pad.

Professionele mogelijkheden

Studenten van het Baskisch Culinair Centrum kiezen een professioneel veld met een grote verscheidenheid aan professionele mogelijkheden en zullen na hun opleiding in staat zijn om sommige van deze activiteiten met een geweldige werkvooruitgang te ontwikkelen:

Identificatie en ontwikkeling van technieken en systemen voor culinaire productie en uitwerking.

  • Cateringbedrijven aansturen door alle processen te runnen en te begeleiden en het team van mensen te coördineren.
  • Ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve zakelijke voorstellen op culinair gebied.
  • Advies en consultancy bieden vanuit het perspectief van innovatie en communicatie.
  • Deelname aan onderzoeks- en innovatieactiviteiten in de voedingssector.

Deze activiteiten kunnen worden uitgevoerd op de volgende professionele gebieden:

  • Chef-kok,
  • Restaurant manager,
  • Restaurant Service en Customer Relations Manager,
  • Food Production Manager in voedingsmiddelenbedrijven,
  • Onderzoekstechnicus in de agrofoodsector en de voedingsmiddelenindustrie,
  • Gastronomisch adviseur
  • Consultant en promotor van nieuwe gastronomische initiatieven
  • Communicatietechnicus
  • enz

Vergoedingen

De kosten voor het academisch jaar 2018/2019 zijn 8.900 €.

De kosten zijn inclusief:

  • Didactisch materiaal
  • Werk kleding
  • Kookgerei
  • Persoonlijk kluisje
  • Aanwezigheid op extracurriculaire seminars en congrescycli georganiseerd in de faculteit
  • Trajecten leren
  • Beheer van curriculaire en buitenschoolse stages

Elk jaar worden 100 nieuwe plaatsen aangeboden.

Studenten moeten zich inschrijven in het geheel van de credits die worden aangeboden in een cursus (met uitzondering van de credits die zijn erkend op basis van eerdere studies of beroepservaring).

Het Degree-programma kan niet in deeltijd worden gevolgd. Klassen zijn face-to-face.

Admissions

Nationale studenten toelatingseisen

Er zijn verschillende manieren om de graad in Gastronomie en Culinaire Kunsten in te voeren:

  1. Van Spaans baccalaureaat na het behalen van het toelatingsexamen voor de universiteit
    De graad is toegankelijk via elke Baccalaureate-optie.
  2. Van hoger onderwijscyclus
  3. Mensen ouder dan 25 en 45 na het behalen van het toelatingsexamen voor de universiteit
    Mondragon Unibertsitatea roept geen toelatingsexamens voor universiteiten voor mensen boven de 25 en 45.
    Studenten die geslaagd zijn voor de toelatingsexamens van de UPV / EHU en de UNED zullen echter in aanmerking worden genomen voor de graad in de gastronomie en culinaire kunsten, op voorwaarde dat zij de optie van sociale en juridische wetenschappen in de specifieke fase aanvaarden.
  4. Universitair afgestudeerden
  5. Mensen ouder dan 40 met werkervaring op dit gebied

Studenten van de EU toelatingseisen

Studenten afkomstig uit onderwijssystemen van een EU-land, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, China of Europese of internationale baccalaureaat, die voldoen aan de universitaire toegangseisen die in hun respectieve landen worden geëist, komen in aanmerking voor een studie aan universiteiten in Spanje. Deze studenten hoeven dus geen toelatingsexamen af ​​te leggen bij de Spaanse universiteit (Selectividad).

Om aan een universiteit in Spanje te studeren, is het echter van essentieel belang voor deze studenten om het diploma aan te vragen voor toegang tot universitaire studies van de National Distance Education University (UNED). Order EDU / 1161/2010 van 4 mei bevat alle nodige informatie over hoe u de referentie via de UNED verwerkt.

Studenten van buiten de EU toelatingseisen

Studenten met studies uit landen buiten de EU, Noorwegen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein of China hebben toegang tot de officiële graad in de gastronomie en culinaire kunsten via de volgende toegangskanalen:

  1. Validatie van hun middelbare schoolstudies aan het Spaanse baccalaureaat.
    Studenten moeten validatie van hun voortgezet onderwijs aanvragen bij het Spaanse baccalaureaat op de representatieve kantoren van de Spaanse ministerie van Onderwijs. Informatie van de internationale kantoren van het ministerie is te vinden op de volgende link.
    Validatie duurt enkele maanden. Om echter te worden ingeschreven in de mate van Gastronomie en Culinaire Kunsten, hoeft u alleen de Volante de Inscripción Condicional (voorwaardelijke registratieontvangst) te presenteren. Dit ontvangstbewijs bewijst dat het validatieproces is gestart.
  2. Validatie van minimaal 30 ECTS
    Overeenkomend met universitaire studie-onderwerpen die al dan niet kunnen worden beëindigd (30 ECTS zijn gelijk aan één semester).

Toelatingsprocedure

Hieronder vindt u de data voor het registratie- en toelatingsproces van de opleiding Gastronomie en Culinaire Kunsten.

STUDENTEN DIE IN SPANJE LEVEN

  • Vul de online registratie in en upload uw paspoort.
  • De registratie is actief van 7 november 2017 tot 31 mei 2018. Als plaatsen beschikbaar zijn, zal de registratie heropenen van 1 juni tot 20 juli 2018.
  • Als alles correct is, zullen we uw registratie valideren en u vragen documentatie te verstrekken waaruit blijkt dat u voldoet aan de academische toegangseisen.
  • Zodra we uw documentatie hebben ontvangen, bellen we u naar een van onze vergaderingen in Donostia-San Sebastian of Madrid, waar een team van experts uw persoonlijke vaardigheden zal evalueren.
  • Op 20 juni 2018 publiceren we de lijst met opnames voor de cursus Degree. Daartoe houden we rekening met uw academisch record, uw niveau van het Engels en de resultaten van de vergaderingen. Het toelatingsniveau wordt als volgt berekend:
    • 60% van het cijfer komt uit de academische resultaten
    • 5% van de graad is de kwalificatie gekoppeld aan de modaliteit van de eerdere studies
    • 35% van het cijfer komt uit de vergaderresultaten (60% persoonlijke competenties en 40% motivatie)

Een quotum van 30% van de spots is gericht op studenten afkomstig uit internationale onderwijssystemen.

  • We zullen u om documentatie vragen om uw inschrijving te formaliseren van 4 tot 8 juli 2018.

STUDENTEN DIE IN HET BUITENLAND WOONEN

  • Vul de online registratie in en upload uw paspoort.
  • De registratie is actief van 7 november 2017 tot 31 mei 2018. Als plaatsen beschikbaar zijn, zal de registratie heropenen van 1 juni tot 20 juli 2018.
  • Als alles correct is, zullen we uw registratie valideren en u vragen documentatie te verstrekken waaruit blijkt dat u voldoet aan de academische toegangseisen.
  • Zodra we uw documentatie hebben ontvangen, zullen we u om een ​​introductievideo vragen en enkele online tests voltooien.
  • Op 20 juni 2018 publiceren we de lijst met opnames voor de cursus Degree. Daartoe moeten we rekening houden met uw academische staat van dienst, uw niveau van Engels en Spaans en de introductievideo en -tests. Het toelatingsniveau wordt als volgt berekend:
    • 60% van het cijfer komt uit de academische resultaten
    • 5% van de graad is de kwalificatie gekoppeld aan de modaliteit van de eerdere studies
    • 35% van het cijfer komt uit de vergaderresultaten (60% persoonlijke competenties en 40% motivatie)

Een quotum van 30% van de spots is gericht op studenten afkomstig uit internationale onderwijssystemen.

  • We zullen u om documentatie vragen om uw inschrijving te formaliseren van 4 tot 8 juli 2018
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Spaans


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
8,900 EUR
Locations
Spanje - San Sebastian
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Spanje - San Sebastian
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
per jaar