Bachelor in Graphic Design

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in Graphic Design

Willem de Kooning Academy

Als grafisch ontwerper verbindt u uw fascinatie en waarnemingen met die van uw klanten, andere ontwerpers en het publiek.

Graphic Design leert een nieuwe generatie ontwerpers die betrokken zijn, kritisch, nieuwsgierig en in staat zijn om te betrekken bij het publiek en klanten vanuit een artistieke en onafhankelijke positie. Wij onderwijzen makers die - door de verantwoordelijkheid en de macht van grafisch ontwerp te onderzoeken - kunnen communiceren met maatschappelijke, culturele, politieke, commerciële en technologische problemen in de hedendaagse samenleving.

Grafisch ontwerpers willen communiceren. Geef vorm aan informatie in woorden en afbeeldingen en vertel een verhaal aan een bepaald publiek door middel van verschillende media. Ontwerp identiteit en interactie met gebruikers. Als grafisch ontwerper verbindt u uw fascinatie en waarnemingen met die van uw klanten, andere ontwerpers en het publiek. U wilt overal aanwezig zijn waar communicatie nodig is.

Het beroep van de grafische vormgeving heeft een lange traditie. De basis van de discipline is het ontwerp van drukwerk zoals boeken, huisstijlen en affiches. In de afgelopen decennia, is grafisch ontwerp uitgebreid tot verschillende vormen van media zoals websites, apps, film en video, interactieve installaties, tentoonstellingen en interventies in de openbare ruimte op te nemen. Deze ontwikkelingen betekenen dat grafisch ontwerp is zelden duidelijk. Het is in het transformatieproces en schept veel ruimte voor vernieuwing.

Wat we van u verwachten is een individuele, altijd ondervraagde, open en ondernemende houding ten aanzien van het onderwerp, naar de maatschappij, de media, de Willem de Kooning Academie en niet in de laatste plaats naar jezelf. Continu zelfreflectie tijdens je studie is een voorwaarde om te komen tot een duidelijk perspectief over hoe je jezelf te positioneren als een grafisch ontwerper in de wereld.

img

Carrièremogelijkheden

  • Grafische ontwerper binnen een oneindige verscheidenheid aan praktijken

Het creëren van Pioneers

Onze succesvolle Graphic Design alumni omvatten: Rens Muis en Pieter Vos (75B); Daniel van der Velden en Vinca Kruk (Metahaven); Maarten Jurriaanse & Barry de Bruin (Ping-Pong Design); Nicole Martens; Rick Vermeulen (Hard Werken); Lonne Wennekendonk (Studio Lonne Wennekendonk); Merijn van Essen & Sander van Loon (OONA); Ties Alfrink, Hugo de Pagter & Martijn Rietveld (Pony Ontwerp Club); en Janneke Absil (winnaar van de Drempel Award).

Portfolio checklist

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan