Bachelor In Het Engels Taal En Cultuur

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor In Het Engels Taal En Cultuur

University of Amsterdam

De bachelor in Engelse taal en cultuur stimuleert u om de rijke, levendige en diverse literatuur-, taal- en culturele erfgoed van de Engelstalige wereld te verkennen.

De wereld van engels

Vanuit zijn bescheiden begin als een van de talen van Groot-Brittannië is Engels verspreid over de hele wereld en verscheen als de internationale taal van de wetenschap, de media, de politiek en de technologie. Uitgezonderd in het Engels, biedt de UvA's Bachelor in Engelstalige Taal en Cultuur u de waardering van de literatuur en de taalkunde van de Engelstalige wereld te verkennen en verdiepen.

Als u door de traditionele kanon- en wereldliteratuur in het Engels overal ter wereld werkt, bestuderen u de oorsprong en de ontwikkeling van de taal, diverse World Englishes zoals Australisch, Zuid-Afrikaans, Indiaans en Singaporeans, evenals hoe ze worden waargenomen en vertegenwoordigd in de literaire en media werelden.

Engelse taal en cultuur

De bachelor in Engelstalige taal en cultuur is een driejarig programma waarin u de rijke en levendige culturele, literaire en taalkundige erfenis van de Engelstalige wereld bestuderen.

Het eerste jaar

Het eerste jaar van het programma biedt u een breed, algemeen overzicht van het gehele veld Engelsstudies.

 • De literatuurcursussen dienen als een inleiding tot de geschiedenis, literatuur en culturele theorieën van de Engelse taal.
 • De taalkursusse introduceren u aan World Englishes; de oorsprong, ontwikkeling en verspreiding van engels, en manieren om de taal in gebruik te analyseren.
 • In de academische schrijfcursussen leert u en verfijnd u diverse vaardigheden die nodig zijn voor academisch schrijven, evenals uw academische vaardigheidsset ontwikkelen. Je zal werken aan het verbeteren van je argumentatie, presentatie en onderzoeksvaardigheden met behulp van een verscheidenheid aan multimedia tools.
De tweede en derde jaar

In het tweede en derde jaar van het programma bouwt u op de cursussen in de taal- en letterkunde.

 • In de taalkunde cursussen onderzoekt u de complexe relatie tussen taal en samenleving, zowel in de hedendaagse als in de tijd. De cursussen in de literatuur verken de hedendaagse literaire en culturele theorie.
 • Naast de kerncursussen, kunt u het programma aanpassen aan uw specifieke interesses door te kiezen uit een aantal keuzevakken.
 • In het derde jaar krijgt u de gelegenheid om een ​​semester of jaar in het buitenland te studeren en / of een stage te voltooien.

Is de Engelse taal en cultuur goed voor u?

Engelse taal en cultuur is het ideale programma voor u als:

 • U wilt uw gesproken en geschreven commando van de Engelse taal beheersen.
 • U houdt van lezen van boeken zoals William Shakespeare, Charles Dickens en Jane Austen, en is gepassioneerd over de taal, literatuur en cultuur van Engeland, de Verenigde Staten en de rest van de Engelstalige wereld.
 • U geniet van schrijven, of het een artikel is voor uw schoolkrant, een overzicht van uw favoriete boek of gedicht, een krant over de structuur en ontwikkeling van de taal of uw eigen verhaal.
 • Je hebt een gekwalificeerd pre-university diploma.
 • U kunt een solide opdracht van de Engelse taal aantonen.

Waarom studeer Engelse taal en cultuur aan de UvA?

Engelstalige taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam biedt u:

 • Een programma gericht op Engelse taal en cultuur van begin tot einde, niet een track binnen een bredere taalprogramma.
 • Een uniek breed en divers aanbod aan cursussen binnen zowel de letterkunde als de taalkunde.
 • Een intieme academische setting met kleine klasgroottes en veel tijd om met je professoren en collega's te communiceren.
 • De kans om te studeren in Amsterdam, een Europese hub met een eigen rijk historisch en cultureel erfgoed, en een grote professionele en sociale engelssprekende gemeenschap.
 • De kans om in het buitenland te studeren.
 • Na het afronden van uw bachelor's kunt u solliciteren op een van de vele masterprogramma's van de UvA.

Rankings en reputatie

De Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt een wereldklasse opleiding in de Kunsten en Geesteswetenschappen:

 • UvA staat op de 1e plaats in Nederland en 59e algeheel in de Tijden Hoger Onderwijs World University Rankings 2018.
 • UvA staat op de 31ste plaats voor de kunst en geesteswetenschappen in de tijden van de universiteitsrangementen van de tijden van hoger onderwijs in 2018 per onderwerp.
 • UvA staat op de 53e plaats ter wereld voor de Kunsten en Geesteswetenschappen in de QS World University Rankings 2017 per onderwerp.
 • UvA is lid van LERU (League of European Research Universities), een exclusief netwerk van gerenommeerde universiteiten.
 • UvA is lid van Universitas 21, een netwerk van toonaangevende onderzoeksintensieve universiteiten in de 21e eeuw in 13 landen.

Diploma certificaat

Engelse taal en cultuur is een geaccrediteerde opleiding. Na afloop van dit programma ontvangt u een wettelijk geaccrediteerde bacheloropleiding in Engelstalige Taal en Cultuur en de titel Bachelor of Arts (BA).

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op November 2, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Deeltijd
Voltijd
Information
Deadline
Apr. 1, 2018
Applicants with international prior education. 1 May 2018 Applicants with Dutch prior education.
Locations
Nederlanden - Amsterdam
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Apr. 1, 2018
Applicants with international prior education. 1 May 2018 Applicants with Dutch prior education.
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Nederlanden - Amsterdam
Aanmeldingslimiet Apr. 1, 2018
Applicants with international prior education. 1 May 2018 Applicants with Dutch prior education.
Einddatum Vraag informatie aan