Bachelor in International Business Management (BBA)

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De volgende online open dag is op 15 april

U vindt meer informatie op href = "https://www.tio.nl/nl/open-days/

Een glorieuze toekomst: je sluit een deal met een Amerikaanse organisatie en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te doen in Azië. De bedrijfswereld is op zoek naar jou! Na het behalen van het bachelordiploma International Business Management bent u er goed in om internationale contacten te leggen en uw eigen kansen te creëren. Deze bacheloropleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.

U kunt bijvoorbeeld werken als een accountmanager, een financieel manager of een verkoop- of districtmanager. U kunt ook uw eigen bedrijf beginnen.

Is dit bachelorprogramma geschikt voor jou?

Het bachelorprogramma van Tio International Business Management is gebaseerd op het International Business (IB) -programma en legt extra nadruk op financiën en e-commerce. Dit betekent dat je je ook meteen thuis zult voelen in de financiële en online wereld na het voltooien van deze bacheloropleiding. Herken je jezelf in de volgende beschrijving? Ben jij:

Competitief?

Heb je de wil om te scoren? U blijft op de hoogte van internationale ontwikkelingen en bent altijd een stap voor op de nieuwste trends. U hebt contacten over de hele wereld en gebruikt uw kennis als manager van een multinational, als een onafhankelijke ondernemer of een adviseur tijdens een bedrijfsovername. Uw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat uw organisatie succesvol is.

Interesse om op de beurs te handelen?

Wil je alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Stap voor stap leert u alles wat u moet weten om uw eerste stappen te zetten als belegger in de aandelenmarkt. In de geest van competitie kunnen de drie studenten met de beste resultaten een geldbedrag winnen tijdens de aandelen

Goed met cijfers en cijfers?

Hoe komt het dat de omzetcijfers van deze week zoveel lager zijn dan die van vorige week? Je kon het niet helpen, maar let op de daling van de statistieken. Heeft het te maken met het seizoen of is er iets meer aan de hand? De bacheloropleiding International Business Management leert u deze cijfers te begrijpen en gepaste actie te ondernemen.

Internationaal gericht?

Wil je werken in een internationale omgeving? Met dit bachelorprogramma kun je meer van de wereld zien! Tijdens de internationale studiereis bezoekt u een partneruniversiteit en internationale bedrijven. Je krijgt internationale professionele ervaring tijdens je (internationale) stages.

Ondernemend?

Zie je kansen waar je ook bent? Wilt u een eigen bedrijf starten? Met dit zakelijke programma kunt u meteen aan de slag. Samen met je medestudenten zet je je eigen bedrijf op en adviseer je andere organisaties over hun strategie en operaties.

Geïnteresseerd in andere culturen?

De wereld draait op handel en je wilt een speler zijn op het internationale toneel. Zelfs tijdens je studie kom je dus tijdens de studiereis, je internationale stage (s) of wanneer je in het buitenland studeert in contact met verschillende culturen. U leert hoe u succesvol zaken kunt doen in andere landen.

Onder controle?

Ben je graag de baas? Zie je jezelf in een leidende positie? Tijdens deze bacheloropleiding worden je leiderschapsvaardigheden ontwikkeld tijdens de Management Vaardigheden-cursus. Natuurlijk wilt u de leiding nemen over de verschillende projecten waaraan u werkt. U kunt bijvoorbeeld de algemeen directeur van uw studentenbedrijf worden.

Uitstekend in netwerken?

Ben je goed in het ontmoeten van nieuwe mensen? Dat is van uitstekende kwaliteit, omdat u zo binnen een mum van tijd uw netwerk kunt opbouwen. Dat zal zeker waardevol zijn in uw professionele toekomst!

Herken je jezelf door deze beschrijvingen? Bekijk het curriculum voor meer informatie over dit bachelorprogramma of woon een open dag bij om de sfeer te ervaren en studenten en docenten te ontmoeten.

Waarom kiezen studenten voor International Business Management?

 1. Tio biedt de mogelijkheid tot versneld studeren: een bachelordiploma behalen in slechts drie jaar.
 2. Internationale handel creëert veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge professionals. Alleen al in Nederland is de internationale handel goed voor meer dan 50% van het bruto binnenlands product.
 3. Wanneer je deze handelsdiploma voltooit, word je ook een specialist in financiën. Je leert alles wat er te weten valt over aandelen, obligaties, futures en effecten en over cashflows tijdens een bedrijfsovername.
 4. Je studeert aan de beste zakelijke opleiding van Nederland. Vijf jaar op rij, sinds de introductie van dit programma, zoals gekozen door de gids voor hoger onderwijs.
 5. E-commerce is een belangrijk onderdeel van het International Business Management-programma omdat veel online wordt gedaan en cross channeling steeds populairder wordt.
 6. Na het voltooien van dit bachelorprogramma heb je veel carrièremogelijkheden.
 7. Bij Tio ben je geen nummer; er is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en supervisie.

Studieprogramma

Praktisch is het sleutelwoord: leren door te doen! Circa 60% van de bacheloropleiding International Business Management is praktisch gericht. Het curriculum is ontworpen in samenwerking met brancheorganisaties zoals de Sales Management Association, Thuiswinkel.org en experts met een schat aan praktische ervaring. Met het lectoraat blijft Tio de concurrentie voor als het gaat om e-business. Dit zorgt ervoor dat de opleiding goed aansluit bij de behoeften van de sector en de laatste trends.

leerplan

Het curriculum is onderverdeeld in vier componenten: financiële expertise, business

Gezien het belang van internationale ervaring, voltooi je ten minste één onderdeel van je studieprogramma in het buitenland (bijv. Een stage, afstudeerproject of een internationaal uitwisselingsprogramma).

Financiële expertise

Je leert onderhandelen en houdt de wereldwijde handel nauwlettend in de gaten. Je leert macro-economische veranderingen te begrijpen tijdens een managementspel in een echte omgeving. U maakt ook uw eigen portefeuille van aandelen en aandelen tijdens de Aandelen

Bedrijf

Je beheerst de kunst van het verkopen en het geven van productpresentaties met behulp van rollenspelscenario's. Je leert om zaken te doen met andere culturen.
U richt samen met uw team een bedrijf op: u brainstorm over marktkansen, voert marktonderzoek uit en verkoopt uw product zowel on- als offline, zodat u een mooie som aan inkomsten kunt uitbetalen aan uw aandeelhouders. U stelt een businessplan op voor uw eigen internationale onderneming.

Internationaal management

Je zult een brede opleiding krijgen bij Tio. Dat betekent dat je naast professionele kennis ook algemene kennis opdoet op het gebied van human resource management, managementvaardigheden en ondernemerschap. Tijdens de internationale studiereis bezoekt u een partneruniversiteit en verschillende internationale bedrijven. Je wordt onderwezen door internationale gastdocenten en het schema bevat verschillende lezingen en excursies.

Communicatie

Leren hoe te communiceren krijgt veel aandacht. Door middel van rollenspellen, oefen je je talen en leer je zaken te doen met andere culturen.

Stage

Tijdens de twee (internationale) stages ga je toepassen wat je hebt geleerd. Alles komt samen in je afstudeerscriptie.

facultatief

Sommige hieronder genoemde vakken en cursussen zijn optioneel en daarom niet verplicht. Uitzonderingen zijn de Inleiding tot de Economie en de Inleiding tot Financiën

Je bacheloropleiding International Business Management opent vele deuren voor je. U kunt commercieel adviseur worden bij ABN AMRO of werken als manager van marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Wilt u meer weten over uw potentiële carrièrepaden?

Bekijk uw loopbaanperspectieven

Deze bacheloropleiding International Business Management (IBM) is geaccrediteerd door de NVAO en leidt studenten in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) (ISAT-code: 34144). IBM is gedeeltelijk gebaseerd op het profiel van de International Business (IB) -profielen voor professionele competenties, aangevuld met e-commerce.

Toelating

Hieronder vindt u een overzicht van de toelatingsvoorwaarden voor de bacheloropleiding International Business Management, waarmee u kunt bepalen of u aan deze unieke bacheloropleiding kunt beginnen.

Toelatingseisen

 • Havo, vwo (elk profiel), mbo4-diploma.
 • Vergelijkbaar diploma, bijvoorbeeld: Duits Fachhochschulreife of Abitur (algemeine Hochschulreife), Britse GCE A-niveaus, Frans Baccalaureat, Amerikaanse middelbare school (inclusief een voorbereidend college) of secundair bedrijfskundig onderwijs.
 • CEFR: ≥ B2. TOEFL: iBT ≥ 75-80 punten (institutionele TOEFL-code Tio: 4764). IELTS Academisch: ≥ 6.0. Cambridge-examen: ≥ 160 punten / Cambridge First-certificaat.
 • Voor studenten die nog niet eerder Management hebben gestudeerd
 • Voor studenten van wie de vooropleiding geen economie omvatte, is de voorbereidingscursus Inleiding tot de economie verplicht.

Toelatingsprocedure

Nadat we uw registratie hebben ontvangen, stuurt Tio u een schriftelijke bevestiging van uw toelating (op voorwaarde dat u voldoet aan de vereisten voor vooropleiding en er geen wachtlijst is). Als uw vooropleiding onvoldoende is voor het programma dat u wilt volgen, plannen we een interview en een beoordeling. De beoordeling kost € 80. De toelatingscommissie beslist of je tot de opleiding wordt toegelaten.

Registreer op tijd
Tio's programma's zijn populair en het aantal beschikbare posities is beperkt. Elk jaar leidt dit tot wachtlijsten. Als u zeker bent van uw keuze, moet u zich zo snel mogelijk aanmelden. Posities worden toegewezen in de volgorde waarin studenten zich registreren.

Selectie en gelijkspel
Het selectieproces van Tio is gebaseerd op de vraag of studenten voldoen aan hun vooropleidingseisen en tijdig worden geregistreerd. Tio selecteert studenten niet per kavel.

Inleidend interview
Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met je studiocoach voor de start van je opleiding bij Tio.

Na het afstuderen

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor u open wanneer u uw bachelor in International Business Management behaalt. Hoe zit het met werken als commercieel adviseur bij ABN AMRO of manager marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. U kunt ook werken als accountmanager of marketingmanager. Wilt u meer weten over uw vele opties? Bekijk carrièremogelijkheden en lees interviews met alumni.

Wil je je opleiding voortzetten na het afronden van de bachelor International Business Management? Deze bachelor geeft je toegang tot vele binnen- en buitenlandse masteropleidingen.

Beginsalaris

Het bruto startsalaris voor pas afgestudeerden van IBMS is ongeveer € 2.400 per maand (Higher Education Guide 2019).

Werkgelegenheid

Internationale handel maakt alleen al in Nederland meer dan 30% van het bbp uit. Dit resulteert in een schat aan werkgelegenheid en uitstekende vooruitzichten voor goed opgeleide jonge professionals.Succesvol in het bedrijfsleven

De vraag naar hoog opgeleide managers met een internationale mindset groeit als gevolg van de steeds groter wordende wereldhandel. Nederland is een echte handelsnatie. Het staat in de top 10 van de wereld wat betreft het exporteren van goederen en diensten (bron: Statista). Met professionele kennis en een goed gevoel voor financiën en e-business, kunt u het ook maken als een zelfstandige ondernemer.

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de bacheloropleiding International Business Management aan Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?
Bijna elke sector in de industrie heeft behoefte aan goed opgeleide jonge professionals met uitstekende managementvaardigheden. Na het behalen van deze bachelorgraad, kun je daarom kiezen uit vele functies en expertisegebieden.

Denk aan beroepen zoals:

 • Financieel directeur
 • Account Manager
 • Verkoopsmanager
 • Ondernemer
 • Marketing manager
 • Consultant
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Manager logistiek
 • Productmanager
 • Export Manager

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • multinationals
 • Banks
 • Effectenbeurs
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • SME
 • Adviesbureaus
 • Advertentie- en communicatiebureaus
 • Telecombedrijven
 • Retail organisaties
 • Overheidsinstellingen
 • Vastgoedbedrijven
Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Ti ... Lees meer

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Tio's bachelor programmes have been among the best in the Netherlands for years and are ranked #1 in various rankings. Which programme suits you best? Lees Minder
Amsterdam , Utrecht , Rotterdam , Eindhoven , Hengelo + 4 Meer Minder