Bachelor in muziekproductie

Vytautas Magnus University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in muziekproductie

Vytautas Magnus University

Unieke eigenschappen

Opleiding wordt uitgevoerd door twee samenwerkende universiteiten en de afgestudeerden worden gepresenteerd twee diploma's: Bachelor (Hons) in Music Production diploma uitgegeven door University of Central Lancashire (Verenigd Koninkrijk) en Bachelor of Music technologieën en de industrie diploma uitgegeven door Vytautas Magnus University (Litouwen ).

Het doel van dit internationale programma is om de hedendaagse muziek producenten uit te rusten met alles wat ze nodig hebben in hun succesvolle professionele carrière. Alles wat je leert is ontworpen om u te helpen uw eigen succesvolle carrière te beginnen. U krijgt real life projecten te maken op basis van de aan de gang zijnde mogelijkheden aan de universiteit (optreden op live evenementen, media composities, concerten). De cursus is voornamelijk gebaseerd op de praktijk, dus je zal een breed scala aan onderwerpen te bestuderen - met inbegrip van de samenstelling structuur, het creëren van harmonieën en melodieën, het verbeteren van de opname vaardigheden in de studio / concert omgeving, mixen en masteren technieken, marketing vaardigheden - met als uiteindelijk doel het creëren een succesvolle muziek portfolio van uw eigen innovatieve, professionele composities.

Op de BA (Hons) Music Production Natuurlijk, zult u de mogelijkheid om uw muziek te produceren met behulp van professionele studio-apparatuur (de waarde van studio investering bedraagt ​​1 miljoen euro), en de voorbereiding van uw administratie aan de industrie standaard te hebben. U krijgt training op Logic Studio-software, en het gebruik van Avid Pro Tools, Ableton en Final Cut Pro. Onze docenten zijn professioneel werkzaam in de media-industrie. Het grootste deel van het personeel is nog steeds betrokken bij diverse activiteiten van de creatieve industrie (componisten, onderzoeken, technici, videokunstenaars), dus uiterlijk praktijk kan snel worden opgenomen in de cursus.

toegangseisen

High school diploma of gelijkwaardig diploma en een bewezen vermogen om te spreken, lezen en schrijven in het Engels vloeiend, en portfolio.

Portfolio Vereisten

De portefeuille is uw kans om uw creativiteit, expertise en kennis over het componeren van muziek weer te geven. Gebruik je fantasie bij het samenstellen van uw portefeuille! De inhoud moet een weerspiegeling zijn originaliteit, vaardigheden en je persoonlijkheid.

Zorg ervoor dat uw portefeuille voldoet aan de volgende eisen:

 • 10-20 minuten van uw eigen muziek compositie. Als u ook een zanger, dan kunt u ook voorbeelden van uw vocale optredens.
 • Gelieve een schriftelijke motivering van 200 woorden (1 x A4 pagina dubbele regelafstand), die de inspiratie achter uw werk verklaart.
 • Alle werkzaamheden in de vermelding portfolio moet recent zijn (dit betekent dat je moet hebben afgerond in de laatste 24 maanden) en mag je eigen ideeën en werk te vertegenwoordigen, en geen inbreuk maken op het auteursrecht of intellectuele eigendom van andere kunstenaars, auteurs of talent.
 • Alle portefeuilles dienen als audio of video bestanden op een cd of dvd worden ingediend.
 • Alle andere (tekst) digitale inzendingen moeten in PDF-formaat.

competenties verworven

Afgestudeerden zullen in staat zijn:

 • Om audiovisuele installatie omgevingen met betrekking tot de theorie en de praktijk op dit gebied te creëren;
 • Om muzikale materiaal componeren het gebruik van muziek technologie software, hardware en de opnamestudio als creatieve gereedschappen;
 • Om te beoordelen en gebruik maken van de gebruikte technologieën binnen de verschillende media workflows;
 • Om de principes van effectief teamwork binnen een gedisciplineerd en professionele omgeving toe te passen;
 • Om de processen binnen de ontwikkeling van projecten en de uitvoering ervan tijdens het maken van originele werken op het gebied van het opnemen van geluid en design, muziek en verwante media beheren;
 • Te evalueren en te contextualiseren creatieve output en werkprocessen in de presentatie van de individuele werk.
 • Kritisch evalueren en contextualiseren muziek productie, prestaties, culturele evenementen en producten, door het gebruik van academische taal.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van Music Production programma in staat zal zijn:

 • Om te onderzoeken in masteropleidingen binnen VMU of andere universiteiten voort te zetten;
 • Om een ​​freelance componist of muziek producer, sound designer geworden;
 • Om te werken als arrangeur, regisseur;
 • Een opname ingenieur en werk in de TV, Radio of Freelance geworden;
 • Om een ​​leraar in de muziek productie in de academische / onderwijs worden;
 • Om te werken op andere posities in de audiovisuele media-industrie met de nadruk op geluid en muziek.

Verdere Informatie

Op de BA (Hons) Music Production Natuurlijk zal je een kans om te werken met professionele muziek studio-apparatuur en testen in de praktijk. U zult ontdekken waarom bepaalde keuze van de apparatuur is nodig voor bepaalde projecten. Het zal u helpen om de vraag wat voor soort apparatuur die u nodig heeft voor uw toekomstige carrière ontwikkeling te beantwoorden. Samenwerking en het werken aan diverse creatieve projecten zullen zowel uw technische en zakelijke vaardigheden te verbeteren.

De overdekte studiegebieden zijn:

 • compositorische en technische vaardigheden;
 • onderzoeksvaardigheden;
 • verkenning van de creatieve toepassingen van het geluid manipulatie;
 • het ontwikkelen van kennis van de kritische en contextuele taal met betrekking tot specifieke gebieden van de muziek productie, DJ praktijk en de live performance;
 • de ontwikkeling en het begrip van de opname vaardigheden;
 • methodologie in mixen en masteren;
 • onderzoek van de industrie marketing patronen en hun succesvolle toepassing in uw business model;
 • het maken van uw muziek promotie en marketing strategieën;
 • het creëren van een goed functionerende website met een eindgebruiker in het achterhoofd;
 • inleiding van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

In jaar 1 wordt u kennis met de studio-omgeving en de eigenaardigheden van het werk van de muziek producent (uit de algemene samenstelling van de self-marketing). Een bijzondere nadruk wordt gelegd op uw professionele ontwikkeling en het verbeteren van uw muziektheorie vaardigheden, die je creatieve expressie keuzes zou bevrijden in de komende jaren.

Jaar 2 zal zich richten op het verbeteren van uw stijl en het opbouwen van een professionele portfolio. Je zal onderdompelen in een verscheidenheid van audiovisuele kunst genres - soundtracks voor films, audiovisuele installatie, en videoclips. Dit zal u helpen om uw eigen professionele sterke punten te vinden, evenals een veelzijdige portfolio samen te stellen voor uw toekomstige werk gevonden.

Jaar 3 en 4 zijn aangewezen om te werken aan uw einddiploma evenals krijgen professionele ervaring 'op locatie' in een productiebedrijf of een studio-omgeving. De posities binnen deze bedrijven variëren van een loper, digitaal redacteur, opnemen, mixen assistent, en ze kunnen lokale of internationale zijn. Het laatste semester raadt u aan om te werken op onafhankelijke wijze gedurende een reeks van begeleide en hoogst individuele projecten. Ze kunnen worden opgenomen in de persoonlijke portfolio's en gebruikt voor toepassingen aan nationale en internationale wedstrijden.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
42 maanden
Voltijd
Price
Prijs
5,320 EUR
Locations
Litouwen - Kaunas, Kaunas
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018
Litouwen - Kaunas, Kaunas
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan