Bachelor in productontwerp

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in productontwerp

Willem de Kooning Academy

De wijdverspreide toepassing van nieuwe distributie- en productiemethoden biedt nu grote nieuwe kansen voor de productontwerpers van vandaag.

Productontwerp gaat over de relatie tussen de gebruiker en het product. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal; Van het zuiver functioneel tot degene die een verklaring afleggen of een verhaal vertellen. De wijdverspreide toepassing van nieuwe distributie- en productiemethoden biedt nu grote nieuwe kansen voor de productontwerpers van vandaag.

Product Ontwerp Het is ongeveer constant onderzoek naar het verband tussen producten en hun gebruikers. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal, van de zuiver functionele tot degenen die een verklaring afleggen. In essentie gaat het productontwerp over het vragen en herdefiniëren van het reeds bestaande. Daarom ontwikkelen productontwerpers betekenis en denken over het uiterlijk.

Opkomende technologieën hebben al fundamentele debatten op gang gezet over de toekomst van gevestigde ideeën met betrekking tot productontwerp, het gebruik van producten en de producteconomie. De wijdverspreide toepassing van nieuwe distributie- en productiemethoden biedt nu grote nieuwe kansen voor de productontwerpers van vandaag.

Een belangrijk aspect van het opleidingsprogramma is de ontdekking en ontwikkeling - door letterlijk je handen vies te maken - van (nieuwe) materialen en productieprocessen. Je zou zelfs nog een stap verder kunnen gaan: door niet bang te zijn om datgene wat al bestaat, zowel fysiek als conceptueel, evenals productie en distributie, te ontmantelen. Daarbij ontwikkelt u nieuwe ideeën en nieuwe manieren om producten te gebruiken; U zal de praktische gevolgen van het ontwerpen diepgaand onderzoeken.

Voorbeelden van deze gevolgen zijn dimensies zoals milieu en sociale duurzaamheid. Als productontwerper bent u dus niet beperkt tot het werken met bestaande instrumenten; U kunt deze instrumenten ook aanpassen, of zelfs zelf ontwerpen. Dit gaat verder dan het product zelf: productontwerp is niet beperkt tot tastbare objecten, maar kan ook leiden tot een proces of een service.

Samenvattend: productontwerpers zijn experimenteel, onderzoeksdreven, samenwerkende en ondernemende professionals die zich kunnen voorstellen hoe producten onze toekomst kunnen veranderen.

img

Carrièremogelijkheden

  • Product ontwerper voor diverse industrieën
  • Conceptontwikkelaar
  • en meer..

Het creëren van Pioneers

Onze Succesvolle alumni van het Product Ontwerp omvatten: Suzanne van Beest (genomineerd voor de Electrolux Design Competition Lab en in HOT100 opgenomen) en Isaac Monte (winnaar van de Drempel Award 2013 en de Henri Winkelman Award 2013; momenteel is hij hoofd van de afdeling Product Design aan de Academy of Design in Colombo / Sri Lanka).

Portfolio checklist

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan