Bachelor in radio, televisie en film

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In de afgelopen jaren hebben de audiovisuele industrie een grote impuls in Turkije gewonnen. Filmmakers ontvangen internationale prijzen bij de grote filmfestivals, en de Turkse series worden wereldwijd bekeken door miljoenen. Door gebruik te maken van nieuwe media mogelijkheden, deze terreinen verder gaan dan alle grenzen en hun eigen publiek. Deze ontwikkelingen vragen om een ​​nieuw begrip en know-how van de film en omroep die is onafhankelijk en creatief.

alumni profile

Onze studenten leren niet alleen de theorieën en methoden van "zien" en "laten zien", maar ook het verwerven van vaardigheden met betrekking tot het beheer van alle processen met betrekking tot film en omroep. Ze krijgen een visie die hen zal leiden door de veranderingen die deze gebieden voortdurend gaan door. We zijn het verhogen van een vrijzinnige nieuwe generatie filmmakers en omroepen. Ze produceren niet alleen werken die in overeenstemming zijn met de eisen van de communicatie-tijdperk, maar zijn ook in staat te bevorderen, de verkoop, distributie en het analyseren van deze werken.

Waarom Khas Radio, televisie en film?

Ons curriculum wordt gegeven door een eerste klas faculteit bestaat uit afgestudeerden van internationaal gerenommeerde universiteiten en deskundigen die actief werken in de industrie. Door middel van effectieve advies aangeboden door deze faculteit, zijn onze studenten begeleid op het einde van hun tweede jaar in de richting van tracks die hen te voorzien van een speciale set van vaardigheden. Ze zijn vrij om ofwel Cinema of Broadcasting kiezen als een specialisatie spoor. Als alternatief kunnen zij selecteren om een ​​liberal arts programma te voltooien door het volgen van cursussen uit een bredere selectie van keuzevakken.

De track systeem maakt het mogelijk onze studenten om een ​​uitgebreide opleiding te volgen in het bredere gebied van communicatie, terwijl ook het verwerven van kennis op een specifiek gebied. Bij het afstuderen, studenten die een baan hebben afgerond ontvangen een certificaat van bekwaamheid samen met hun diploma's.

Bovendien kunnen ze natuurlijk te voltooien een dubbele major en / of een minder belangrijke programma om hun vakgebied uit te breiden.

Betrekkingen met de sector

Veel vooraanstaande namen in de industrie, zoals regisseur Zeki Demirkubuz, cameraman Hayk Kirakosyan, redacteur Çiçek Kahraman, directeur Tan Tolga Demirci en producer / regisseur Tunç Şahin leren op onze afdeling. Een pionier van de Turks-Duitse cinema, regisseur Tevfik Başer, en het voormalige hoofd van de Turkse Film Critics Association (Siyad) Melis Behlil behoren tot onze full-time faculteit. Pusula Academy welke functies binnen de Communications Faculty van Kadir Has bereidt onze studenten voor de wereld van de omroep door praktijktraining ondersteund door inzichten die door de ervaren verslaggever van TV Mithat Bereket en het Pusula team.

Studeren in het buitenland kansen

Onze afdeling biedt mogelijkheden voor studie in het buitenland door middel van het Erasmus-programma in veel Europese landen, zoals Duitsland, Spanje, Nederland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk, alsmede door middel van een speciaal uitwisselingsprogramma voor studenten met Montana State University in de Verenigde Staten. Daarnaast hebben we een double degree overeenkomst met Coventry University in het Verenigd Koninkrijk, waar de studenten die hun laatste jaar af te ronden in de betreffende afdeling van Coventry kan afstuderen met een dubbel diploma.

Carrièremogelijkheden

Onze alumni kunnen:

  • werken als producenten, schrijvers, cameramensen, regisseurs, editors in de televisie, film en reclame-industrie,
  • zijn programma bestuurders of curatoren op filmfestivals, musea en andere alternatieve expositieruimtes,
  • schrijf artikelen en kritieken over film en televisie in kranten, tijdschriften en online publicaties,
  • vervolgen hun academische studies op het gebied van communicatie, in het bijzonder in de bioscoop en televisie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Lees meer

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Lees Minder