Bachelor in ruimtelijk ontwerp

Willem de Kooning Academy

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor in ruimtelijk ontwerp

Willem de Kooning Academy

Ruimtelijk ontwerp is een discipline die creatief combineren van cultureel en artistiek bewustzijn, maatschappelijke betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technisch inzicht.

Steden, gebouwen, interieurs: dit alles heeft een enorme invloed op hoe we de wereld ervaren. In ruimtelijk ontwerp beschouwen we zowel de stedelijke omgeving als binnen- en buitenruimten op kleine en grote schaal. Het is een discipline die creatief culturele en artistieke bewustzijn, sociale betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technische inzicht combineert.

Je zal leren omgaan met de complexe taken en situaties waarmee de hedendaagse maatschappij wordt geconfronteerd. U leert een persoonlijke visie ontwikkelen en deze visie concreet in een ontwerppraktijk implementeert. De onderwijsmethode richt zich op projecten die de hedendaagse thema's aanpakken, zoals duurzaamheid, identiteit en repurposing van gebouwen. Projecten in de afgelopen jaren omvatten een 'instant museum', een vlaggenschip voor een nieuw merk, een langdurig hotel in een industrieel gebied van Rotterdam, een multiculturele theater in een kerk in de wijk Zuidwijk van Rotterdam en creatief gebruik van lege ruimten in de Centrum van Rotterdam.

Tijdens het werken aan designprojecten gaat u ook praktische lessen aan, leren over analyse, materiaalgebruik, architectuur, modelbouw, techniek, tekening, software, licht / kleur / textuur technieken en presentatietechnieken. Je zal ook lessen nemen over professionele theorie en geschiedenis. Bovendien heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma met partnerinstituten in steden als Barcelona, ​​Glasgow of Helsinki. Afgestudeerden vinden werk als interieurontwerpers, assistentarchitecten, objectontwerpers (voor binnen- en buitenruimtes), tentoonstellingsontwerpers of ruimtelijke ontwerpers.

Onze studenten ontwikkelen '21e eeuwse vaardigheden': creatie, kritisch denken, communicatie en creatie. De professionele ruimtelijke ontwerper kan de volgende lagen samenvoegen en integreren:

 • Vorm volgt Voeling: ruimtelijke samenstelling / tekening, diep inzicht in vorm, kleur en orde in relatie tot licht.
 • Vorm volgt Functie: menselijk gedrag in relatie tot objecten en ruimte.
 • Vorm volgt Flow: beweging en circulatie van mensen en goederen door een ruimte.
 • Vorm volgt Force: ontwerpen en bouwen van objecten met behulp van slimme materialen en aantrekkelijke texturen.
 • Vorm volgt Fictie: visualiseren van dromen in digitale of analoge 2D en 3D ruimtelijke beelden.
 • Vorm volgt Financiën: begrijpen van de financiële gevolgen van ruimtelijke ideeën.

U kunt ook verder te specialiseren om een ​​Master Interior Architecture & Retail Design van WdKA's Piet Zwart Instituut, of aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst te krijgen.

img

Carrièremogelijkheden

 • Ruimtelijke ontwerper
 • Binnenhuisarchitect
 • Assistent architect
 • Object ontwerper voor binnen- en buitenruimtes
 • Tentoonstelling ontwerper
 • Festival ontwerper

Het creëren van Pioneers

onze succesvolle Ruimtelijk Ontwerp alumni onder meer: ​​Tom van Odijk & David Baars (TomDavid Architecten); Dennis Vedder; Edwin van de Velde; het duo Daniëlle Linscheer & Joyce Brouwer (bekend van Hostel / Atelier Ani & Haakien); en Ashley Govers (Van Vorm, oprichter en partner).

Portfolio checklist

Ben jij …

 • getalenteerde in de beeldende kunst?
 • onafhankelijk en verantwoordelijk?
 • toegewijd en gemotiveerd?
 • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
Voltijd
Locations
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Rotterdam, Zuid-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan