Bachelor in textiel en oppervlakte-ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus Beschrijving

Aanmelden voor deze innovatieve hands-on cursus en wordt u aangemoedigd om te duwen op de grenzen van hoe de mode textiel, interieurtextiel en oppervlak ontwerp te veranderen de ruimte om ons heen, evenals de manier waarop we ons kleden.

Dankzij de open-minded benadering, kunt u ervoor kiezen om zich te concentreren op interieurtextiel, surface design of maak innovatieve stoffen voor de mode. De cursus is gericht op het produceren van afgestudeerden die zijn veelzijdig en zeer bedreven in de creatie en presentatie van hun ontwerp ideeën.


U vindt een breed scala van textiel en oppervlakte ontwerpprocessen gebruiken om een ​​portfolio van innovatieve werk dat is direct herkenbaar als de jouwe te ontwikkelen. Dat maakt je een goede propositie voor potentiële werkgevers, van wie velen u al weet dankzij onze nauwe banden industrie. Inderdaad, de studenten op deze cursus hebben vaak mogelijkheden om te werken aan live-projecten die hun vaardigheden in de verkoop en business management, alsmede het ontwerp te ontwikkelen.

Tijdens de cursus zult u:

  • Krijg een grondig inzicht in de vele aspecten van textiel en oppervlakte ontwerp ontwikkeling inclusief bedrukken, borduren en verfraaiing, verven, digitale beeldvorming en mixed-media processen.
  • Kennis met een scala van textiel en oppervlakte-ontwerp apps voor lichaam en de ruimte die de disciplines van textiel, mode, grafisch materiaal en product design koppelen.
  • Ontwerp, de bouw, verfraaien en te manipuleren materialen zoals stof, metaal, draad, glas, papier, plastic en keramiek.
  • Hebben de mogelijkheid om te verkennen en de toepassing en werking van uw concepten in een eigentijdse markt en te begrijpen hoe dit van invloed ontwerpbeslissingen.
  • Ontwikkelen van de vaardigheden om in leven zowel harde als zachte ondergrond in 2D en 3D met behulp van nieuwe en slimme materialen mee te nemen.
  • Ontwikkelen van complementaire vaardigheden, in voorkomend geval, in het patroon snijden, draperen op de stand en het kledingstuk bouw, dus je hebt een goed begrip van hoe materialen werken op het lichaam.
  • Ontwikkel je zakelijke en professionele praktijk vaardigheden door te werken aan onder spanning staande en site-specifieke slips door de industrie.
  • Compleet beeldcultuur modules die uw studio werk zal ondersteunen.
  • Worden aangemoedigd om wedstrijden en complete projecten door toonaangevende ontwerpers ingesteld.
  • In je laatste jaar zal u zich richten op het creëren van je eigen persoonlijke ontwerp verklaring die zal uitmonden in je werk wordt getoond van het Somerset College Degree Show.

Onderwijzen en beoordelen

De meeste van uw tijd zal worden besteed in onze eersteklas studio's en workshops, hoewel uw praktische werk zal worden aangevuld met een programma in Visual Culture tijdens de eerste twee jaar. Assessment is door 100% cursussen zonder examens. Je uiteindelijke Degree Show tentoonstelling vormt een essentieel onderdeel van de beoordeling.

Progressie Kansen

Studenten die met goed gevolg de BA Hons kan op Postgraduate studies vorderen.

Loopbaanontwikkeling

Onze afgestudeerden hebben gevarieerde en spannende carrière opgericht in gebieden zoals textiel design, interieur ontwerp, decoratief product design, stijl forecasting, retail management, design management, inkoop en galerie verkoop. Ze hebben ook gevraagd om opdrachten voor publieke en private interieurs, samenwerkingen met modeontwerpers en veel geëxposeerd in galeries in het Verenigd Koninkrijk te produceren.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten een Stichting Diploma in Kunst en Vormgeving, of een National Diploma in Graphic Design (MPP), of A2 / AS Level in kunst of een arts-gebaseerde discipline (minimaal 160 UCAS punten, waaronder 80 punten op A2-niveau) hebben. Als alternatief, kunt u zich aanmelden met een AVCE Dubbele Award in Kunst en Vormgeving (minimum Grade CC) of een Advanced Diploma of Access Certificate in Art and Design.

Studenten zijn ook verplicht om GCSE Engels hebben, met een minimum graad van C. U wordt gevraagd om uw portefeuille te brengen om te interviewen, om je vaardigheden te tonen in en enthousiasme voor, interieurtextiel en surface design. We lopen Portfolio Workshops het hele jaar door te helpen bij de voorbereiding voor interviews - bezoek onze website aan te melden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in Taunton the County Town of Somerset, in the heart of the South West, Somerset College offers an extensive range of Further and Higher Education courses as well as skills training in a warm, ... Lees meer

Located in Taunton the County Town of Somerset, in the heart of the South West, Somerset College offers an extensive range of Further and Higher Education courses as well as skills training in a warm, friendly and welcoming environment. Our success speaks for itself with fantastic achievements and great careers for our students. Lees Minder