Vredesopbouw en Ontwikkeling Major

Word lid van een campus, waar vrede en gerechtigheid zijn een groot deel van het gesprek over de disciplines heen. Kies ervoor om de belangrijkste in vredesopbouw en ontwikkeling en je diep graven in de complexiteit van het werken voor sociale verandering. Programma hoogleraren internationaal geleefd en zijn vastbesloten om te werken voor gerechtigheid thuis en over de hele wereld.

undergraduate grote EMU is uniek verrijkt door de aanwezigheid van het Center for Justice en vredesopbouw op de campus die de vrede beoefenaars trekt uit de hele wereld.

Een belangrijk in vredesopbouw en ontwikkeling bestaat uit 52-54 SH.

De vredesopbouw en ontwikkeling belangrijke bereidt studenten voor op de beroepspraktijk op het gebied van vredesopbouw en internationale en ontwikkeling van de gemeenschap. Het richt zich op het begrijpen en het bevorderen van een constructieve sociale verandering in de richting van vrede, gerechtigheid en welzijn voor mensen in situaties die getroffen zijn door conflicten, armoede en ongelijkheid.

De belangrijkste is de nadruk op de ontwikkeling van praktische vaardigheden door middel van ervaringsleren geworteld in uitgebreide in-class simulaties, op de campus en de lokale praktijk kansen en een practicum in het veld. De vereiste practicum wordt meestal aangevuld door het centrum van Washington Community Scholars in Washington, DC, door de grant- gesteund International Peace Building and Development Practicum (IPDP), of via een lokale of-student geïnitieerd stage. Het geeft ervaring en mogelijkheden om te netwerken en de ontwikkeling van vaardigheden. Deze focus op de praktijk is gepaard met strenge interdisciplinaire basis in de theorieën van het geweld, vrede en sociale verandering, alsmede onderzoek naar de theologische, filosofische, economische, politieke, culturele en ecologische motivaties voor verandering.

Te studeren met deze belangrijke, moeten de studenten worden toegelaten tot de opleiding. Dit normaal gesproken zal gebeuren door de toepassing tijdens het tweede semester van het tweede jaar. Transfer studenten buiten de tweedejaars niveau zal gelden voor toelating na hun eerste semester aan de EMU. Alleen studenten toegelaten tot de opleiding zal worden toegestaan ​​om deel te nemen in het programma practica.

Studenten op zoek naar toelating tot de opleiding dient een aanvraag in en een interview met hun PXD adviseur te voltooien, voldoen aan de normen GPA van 2,0 in het algemeen, en verdien ten minste een C in alle PXD cursussen. De student moet minimaal een C in alle hoogste niveau PXD cursussen voor het afstuderen met de grote te bereiken. Studenten die niet aan de eisen van de toelating hebben voldaan aan de afdeling door het begin van hun laatste jaar zal niet in staat om af te studeren met deze belangrijke.

PXD majors zijn verplicht om een ​​Summer Peacebuilding Institute (SPI) cursus die kan vervangen voor een andere eis (zoals goedgekeurd door de PXD adviseur) te nemen. Blootstelling aan de Summer Vredesopbouw Instituut van het Centrum voor Justitie en Vredesopbouw biedt studenten een unieke kans om verbinding te maken met professionele vredesopbouw en aanverwante gebieden van de praktijk. De studenten komen in aanmerking voor SPI cursussen te volgen in de zomer van hun junior of senior jaar.

Afgestudeerden zijn voorbereid op graduate studie of entry-level posities in niet-gouvernementele, de overheid, non-profit en particuliere organisaties waarvan de missies zijn om sociale problemen aan te pakken en om te creëren en in stand houden van sociale verandering. Gebieden van de praktijk kan onder meer vredesopbouw en gemeenschap en internationale ontwikkeling, bemiddeling en transformatie conflict / resolutie, vrede en rechtvaardigheid activisme, samenwerkend oplossen van problemen, het communautaire organiseren, programma-evaluatie, vredeseducatie, sociale diensten, onderzoek, restor- tieve rechtvaardigheid, wet, en sociale en publieke beleidsanalyse en pleitbezorging.

EMUpb

Inzicht in sociale verandering

Deze belangrijke biedt een basis voor het begrijpen van sociale rechtvaardigheid en helpt student implementeren opzettelijke sociale verandering door middel van vredesopbouw en ontwikkeling. Het bereidt studenten ook voor graduate studie en / of een loopbaan op het gebied van sociale rechtvaardigheid en sociale verandering. Onze afgestudeerden zijn op dit moment werkzaam in vredesopbouw en conflict transformatie, internationale ontwikkeling, ontwikkeling van de gemeenschap, of aanverwante gebieden.

Je zult een effectieve beoefenaar van verandering. Wij zullen u voorzien door het verstrekken van de theoretische modellen en raamwerken die nodig zijn voor het begrijpen van opzettelijke sociale verandering door te leren specifieke vaardigheden, tools en technieken te helpen creëren van een meer vreedzame en rechtvaardige samenleving.

Leren op de werkplek

Studenten hoofdvak in vredesopbouw deelnemen aan stages of practica elk semester. Deze vereiste practica geven studenten on-the-job training en de handhaving van de klas vaardigheden zoals mediation, conflict-analyse, evaluatie van het programma, de groep faciliteren, de gemeenschap beoordeling, en de organisatie van de campus en de gemeenschap evenementen. Hoogleraren helpen elke student het ontwikkelen van een portfolio van deze ervaringen, zodat wanneer ze afstuderen, studenten kunnen werkgevers dat zij directe waarde en ervaring aan te tonen. Studenten worden aangemoedigd om volledige stages in Washington DC via de Washington Community Scholars 'Center, gelden voor de internationale vredesopbouw en Ontwikkeling Practicum (IPDP) programma subsidie, na te streven plaatsingen die vorige studenten in Harrisonburg, Virginia hebben afgerond, of ontdek een bureau dat is bij uitstek geschikt om zijn of haar belangen.

Carrière

Carrières in vredesopbouw en ontwikkeling zijn onder andere internationale en ontwikkeling van de gemeenschap, bemiddeling en transformatie conflict / resolutie, vrede en gerechtigheid belangenbehartiging, community en collaboratieve vredesopbouw, programma-evaluatie, stedelijke en regionale planning, vredeseducatie, sociale diensten, onderzoek, wet en de sociale en openbare orde advocacy.

Bronnen op de campus

Faculteit in diverse programma's hebben gewerkt en geserveerd internationaal bevorderen van ontwikkeling en duurzaamheid van het milieu. Voorbeelden zijn:

  • Nursing programma's Ann Hershberger
  • Bijbel en godsdienst Peter Dula
  • en bedrijfseconomie 'Jim Leaman en Chris Gingrich
  • Milieustudies 'Doug Graber Neufeld.

Onze graduate programma in vredesopbouw is ook een aanwinst voor elke undergrad op dit gebied; tientallen Grad-level internationale wetenschappers massaal naar EMU elk jaar om te studeren aan het Center for Justice en Vredesopbouw. Lisa Schirch, EMU research professor en vrede studies expert, is het programma directeur van 3P Human Security (voorheen 3D Veiligheid), dat conflictpreventie en vredesopbouw bevordert in de Amerikaanse security beleid.

Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 9 andere vakken van Eastern Mennonite University »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet