Bachelor International Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Internationale zaken

Als je geïnteresseerd bent in een fascinerende en uitdagende baan die veel internationale bekendheid en zakelijke contacten over de hele wereld met zich meebrengt, zal International Business een uitstekend startpunt zijn voor een dynamische en internationale carrière.

ir

Zuyd

Zuyd ligt in de historische stad Maastricht, de thuisbasis van het Verdrag van de Europese Unie, in het centrum van de Euregio Maas-Rijn, waar de grenzen van België, Duitsland en Nederland samenkomen. Veel beroemde Europese steden zoals Amsterdam, Londen, Aken, Brussel en Parijs zijn gemakkelijk te bereiken. Ontmoet de wereld in Maastricht!

Vaardigheden

Om tot een acceptabel eindresultaat te komen, hebt u niet alleen feitelijke kennis nodig over onderwerpen als financiën, marketing, operations en supply chain management, maar moet u als professional ook bepaalde vaardigheden ontwikkelen. Door te werken aan een echte zakelijke uitdaging, leert u bijvoorbeeld hoe u kunt samenwerken, communiceren, onderzoek doen, analyseren en kritisch denken met intercultureel bewustzijn. Onze coaches begeleiden jou en je medestudenten door het proces.

Real-life business cases

International Business hanteert een praktische benadering van leren door continu theorie en praktijk te combineren tijdens het studieprogramma van entalt = "ire. Dit betekent dat alle modules zijn gecentreerd rond een real-life business case die ons wordt aangeboden door bestaande (internationale) bedrijven of organisaties. Je wordt gevraagd om het bedrijfsprobleem van een bedrijf op te lossen in groepen met medestudenten uit alle fasen van de opleiding. Ondersteund door experts op het gebied van de onderliggende theorie, zul je onderzoek doen naar dit onderwerp en een plan voor je klant ontwikkelen.

Interculturele bedrijfslijnen

Een interculturele bedrijfslijn - een doorlopende cursus van vier jaar - leert u over de cultuur van de geografische regio van uw keuze en hoe dit het bedrijfsleven in die regio beïnvloedt. In het falt = "eerste jaar kies je een van de vijf. Met je keuze kun je je specialiseren in een specifieke geografische regio en de (zakelijke) cultuur in andere delen van de wereld bestuderen. Taalcursussen maken deel uit van de lijn om je taalvaardigheden te verbeteren.

De opties zijn:

 • Zakendoen in Franstalige landen. (Geen voorkennis vereist = "ired of French).
 • Zakendoen in Duitstalige landen. (Instapniveau: Duits A2).
 • Zakendoen in Spaanstalige landen. (Geen voorkennis vereist = "ired of Spanish).
 • Zakendoen in de Euregio. (Geen voorkennis vereist = "ired of Dutch. Deze regel is alleen beschikbaar voor niet-Nederlandse moedertaalsprekers).
 • Zakendoen in Azië. (Geen voorkennis vereist = "ired. In deze regel is er geen verplichte tweede taal).

Jaar 3

Tijdens het thalt = "derde jaar ga je naar het buitenland voor een stage van vijf maanden bij een internationaal bedrijf. Je werkt en woont in het buitenland, om een ander werk te ervaren envalt =" ironie en om internationale werkervaring op te doen.

Tijdens het andere semester kunt u een van de volgende opties kiezen:

 • Internationale studie in het buitenland

International Business maakt deel uit van een uitgebreid internationaal netwerk en heeft meer dan 75 partneruniversiteiten. Tijdens deze studie-uitwisseling volg je cursussen over onderwerpen die passen bij jouw programma en specialisatie, gegeven in het Engels of in je tweede taal. Deze studie in het buitenland semester kan een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van uw internationale oriëntatie. Je kunt in het buitenland studeren zonder extra collegegeld te betalen aan de buitenlandse universiteit.

 • mineur

Als je besluit om niet op uitwisseling te gaan, kun je je kennis uitbreiden door een van de minors bij te wonen die International Business te bieden heeft. Cursussen binnen deze minors zijn gegroepeerd rond de volgende internationale studiegebieden: Marketing, Management, Financieel Management, Management Accounting, Business Abroad, Human Resource Management, Onderzoek, Recht, Economie, Logistiek, Ondernemerschap, Communicatie, Verkoop en Informatietechnologie.

 • Pre-master

Een speciale minor is een pre-master aan de Universiteit Maastricht. Als je na je afstuderen wilt doorgaan met een masteropleiding in International Business, is het een interessante optie om de pre-master aan de Universiteit Maastricht voor een semester te volgen. Deze pre-master zal je kennis verdiepen over onderwerpen zoals financiën en boekhouding en zal zich richten op acqualt = "iring de hoogwaardige onderzoeksvaardigheden requalt =" vereist voor een academische master. Na afronding van de pre-master en het afstuderen in je bacheloropleiding, kun je toegang krijgen tot de eenjarige masteropleiding zonder een tussenjaar te volgen.

Jaar 4

In de falt = "eerste twee blokken van jaar 4 specialisatiecursussen worden gecombineerd in één integrale zakelijke uitdaging, om dalt =" richting te geven aan uw toekomstige carrière en te voldoen aan uw interessegebied en ambities:

 • Strategisch management

Je leert hoe je de interne organisatie van een bedrijf kunt opzetten door middel van opdrachten, zoals het ontwerpen of toepassen van een verandermanagementmodel op basis van een nieuw ontwikkelde strategie, of hoe een model met betrekking tot innovatie te ontwerpen en toe te passen.

 • Marketing en verkoop

U leert hoe u nieuwe aantrekkelijke internationale markten kunt vinden en hoe u deze kunt betreden om uw producten of diensten te introduceren. Je schrijft en implementeert een exportplan, een acquisitieplan, een klanttevredenheidsplan, een verkoopplan, enzovoort.

Financiën

U leert hoe u uw organisatie financieel kunt stabiliseren en advies kunt geven over financiële kwesties wanneer u in het buitenland zaken doet. Je leert bijvoorbeeld hoe je een kostprijsanalyse ontwerpt en uitvoert, een adviesrapport over het valutabeleid schrijft en implementeert of een financiële en juridische structuur ontwikkelt om met personeel in het buitenland te werken.

 • Voorraadketenbeheer

U leert hoe u de logistiekgerelateerde afdelingen van een organisatie kunt voorbereiden en hoe de supply chain van entalt = "ire in een organisatie moet worden aangepast om succesvol zaken te doen in het buitenland. U ontwikkelt en implementeert bijvoorbeeld een systeem voor controle, ontwerp en inkomende goederen een leveranciersselectiesysteem voor het MKB implementeren, een plan opstellen en implementeren om de leveranciersdatabase voor het MKB te verkleinen, enz.

Stage

In het tweede halfjaar loop je een stage die bestaat uit echte arbeidsparticipatie namens een bedrijf of organisatie en een real-life bedrijfsopdracht. Het aandeel van echte werkparticipatie en onderzoeksopdracht (basis voor scriptie) is 50% -50% in een optimale situatie. Op basis van het onderzoek dat je tijdens deze stage hebt gedaan, schrijf je een scriptie om je opleiding af te ronden.


Carriere vooruitzichten

In dit International Business-programma wordt u opgeleid voor een breed scala aan managementposities op het gebied van handel, financiën en organisatie. Hierdoor heeft u uitstekende vacatures op de nationale en internationale arbeidsmarkten, zoals:

• Internationale accountmanager

• Marketingmanager

• Financieel manager / financieel analist

• Bedrijfsanalist

• Verkoopsmanager

• Manager Klantenrelaties

• PR-functionaris / handelsconsulent

• Export Manager

• Manager logistiek

• Supply Chain Manager.


Al deze functies bevatten internationale contacten die moeten worden onderhouden en die vragen om een goed inzicht in economische en juridische kwesties, evenals interculturele en taalvaardigheden.

Toelating voor internationale studenten

Studenten die willen worden ingeschreven voor het International Business-programma moeten flexibel zijn en bereid zijn om de uitdaging aan te gaan om in het buitenland te studeren met mensen met veel verschillende culturele achtergronden. Om het studieprogramma succesvol af te ronden, moet je onafhankelijk en volwassen genoeg zijn om in het buitenland te wonen. In samenwerking met NUFFIC, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, zal de International Business School Maastricht de waarde van buitenlandse diploma's beoordelen.

In het algemeen geeft een diploma secundair onderwijs (bijv. Vwo, havo, Abitur, Fachhochschulreife of internationaal baccalaureaatdiploma) toegang tot ons studieprogramma. Studenten moeten een gevorderde kennis (niveau van de middelbare school) van economie of wiskunde hebben. Verder moeten kandidaten bewijzen dat ze de Engelse taal goed beheersen. EU / EER-studenten met een buitenlands diploma kunnen worden toegelaten als zij geslaagd zijn voor het Engels als examenvak. Niet-EU / EER-studenten zijn vereist = "verplicht om een IELTS- of TOEFL-test af te leggen (IELTS-score moet minimaal 6 zijn, een computer-gebaseerde TOEFL-score minimaal 213).

Vergeet niet de immigratievoorschriften van de Nederlandse autoriteiten te controleren. Afhankelijk van uw nationaliteit moet u mogelijk een visum (MVV) voor Nederland aanvragen. Dit kan een tijdrovend en duur proces zijn; start uw sollicitatieproces ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen. Momenteel kost een visum en verblijfsvergunning voor niet-EU-burgers ongeveer € 433.

Aanvragen voor inschrijving moeten in principe vóór 1 juli in ons bezit zijn (niet-EU-studenten vóór 1 juni). Te late aanvragen kunnen door het management worden overwogen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hogeschool Zuyd is een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa vijftig bachelor- en master opleidingen, zestien lectoraten en k ... Lees meer

Hogeschool Zuyd is een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa vijftig bachelor- en master opleidingen, zestien lectoraten en kenniskringen, zes expertise centra, 15.000 studenten en 1.750 medewerkers in Heerlen, Maastricht en Sittard behoort Hogeschool Zuyd tot de grote hogescholen van Nederland. Studenten kunnen kiezen uit opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau op het gebied van: Lees Minder