Bachelor Internationale Theaterproductie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ons unieke programma richt zich op theatraal ontwerp, productie en fasebeheer - in de VS en internationaal. Je studeert af met een gedegen kennis van de culturele en praktische verschillen in theaterproductie, die je voorbereiden op een breed scala aan carrières in theater-, opera- en tourproducties.

We zijn misschien klein, maar onze kansen zijn groot. Ons theaterprogramma is zelfs een tegenpool van wat je op een conservatorium zou vinden. Onze internationale theaterproductiestudenten brengen tientallen campus- en communityproducties ten tonele. Ze communiceren met gerenommeerde ontwerpers, regisseurs, toneelschrijvers en choreografen uit de VS en landen als Schotland, Estland, Ierland, Mexico en Engeland. Ze reizen elk jaar naar de United States Institute of Theatre Technology-conferentie, zodat onze studenten contacten kunnen leggen met werkgevers en bedrijven uit de hele Verenigde Staten. Ze landen ongelooflijke stages bij theatergezelschappen en studeren in het buitenland.

Hier maak je deel uit van een gezin. Je zult genieten van kleine klassen en geweldige vriendschappen. Onze vooraanstaande professoren zullen het beste in u naar boven brengen vanaf het moment dat u op de campus aankomt tot u afstudeert. Ze zullen persoonlijk worden geïnvesteerd in uw succes.

Op de campus studeer en werk je in eersteklas faciliteiten met de nieuwste apparatuur. Het Freed Centre for the Performing Arts omvat een prosceniumtheater met 550 zitplaatsen, een studiotheater met 132 zitplaatsen, oefenruimtes, land- en kostuumwinkels, slimme klaslokalen en een computerlokaal.

Auditie

Hoewel we geen auditie nodig hebben voor de grote internationale theaterproductie, kun je auditie doen als je in aanmerking wilt komen voor talentprijzen.

107034_7.jpg

Ruimte om je talent te laten groeien

Zeer weinig kleine universiteiten kunnen onze indrukwekkende prestatielocaties evenaren. Ze combineren schoonheid, functie en technische mogelijkheden, waardoor u een goed afgeronde ervaring krijgt.

Internationale stage / studie in het buitenland

Een internationale stage of studie in het buitenland is vereist voor internationale theaterproductie majors. We bieden één-op-één ondersteuning om u te helpen een geweldige ervaring te vinden. Onze professoren hebben uitgebreide connecties met theaters en universiteiten in veel verschillende landen. Als we geen bestaande verbinding hebben waar u naartoe wilt reizen, zullen we er een voor u smeden. We doen echt alles om een studie in het buitenland te vinden die aansluit bij uw interesse. Onze studenten hebben gestudeerd of stage gelopen in Schotland, Australië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Finland en meer.

Engeland

We werken samen met de Universiteit van Salford in Manchester, Engeland, de op een na grootste stad van het land en de thuisbasis van de British Broadcasting Corporation (BBC). Je zou een semester aan de Universiteit van Salford kunnen studeren; samenwerken met Salford-studenten aan artistieke producties; stagiair bij de BBC; of deelnemen aan workshops en seminars op ONU gegeven door gastprofessoren te bezoeken. We werken ook samen met Rakvere Theater, een professioneel repertoiretheater in een klein stadje in het noordoosten van Estland. Het Rakvere Theater, opgericht in 1940, heeft een ensemble van 18 acteurs en staat bekend om zowel klassieke als avant-gardistische producties. Estland wordt begrensd door de landen Finland, Zweden en Letland. Mogelijkheden zijn het bieden van technische ondersteuning voor Rakvere Theatre-productie in Canada, leren van regisseurs, acteurs en technische bemanning uit Estland die masterclasses verzorgen bij ONU ; en stage lopen bij Rakvere.

Internationale speelfestivals

Help produceren, regisseren, vertalen en schitteren in een internationaal toneelstuk op de campus. Om de twee jaar vindt op het International Play Festival werken uit Duitsland, Cuba, Canada, Japan, de Indiaanse traditie en meer plaats. We geven opdracht tot een nieuw werk van een internationale toneelschrijver of maken de eerste Engelstalige vertaling van bestaand werk. Professionele internationale theaterartiesten bezoeken de campus en werken rechtstreeks met studenten aan de productie en leren hen over de geschiedenis, cultuur, mensen en tradities van hun land terwijl ze zich verbinden met de theaterwereld.

Onverschrokken Shenanigans

Fearless Shenanigans gaat over plezier hebben en de vrijheid om te creëren. De improvisatiegroep repeteert één keer per week en produceert één show per maand op de campus. Elk jaar komen een of twee gastimproviseurs naar de campus om met de groep te communiceren. Sluit je aan bij Fearless Shenanigans en je leert hulpmiddelen en games gebruiken om je improvisatievaardigheden aan te scherpen. Je zult ook vaardigheden ontwikkelen die nuttig zijn in elk beroep - inclusief creativiteit, luistervaardigheden en het vermogen om te denken aan je voeten. En het allerbelangrijkste: je zult nieuwe vriendschappen sluiten terwijl je het naar je zin hebt!

Reizen en rondleidingen

Van Toledo tot Chicago, New York City tot Manchester, Engeland, ga op reis en rondleidingen om uw begrip van de kunst te vergroten. Je krijgt de kans om nationale conferenties bij te wonen in grote Amerikaanse steden voor het United States Institute of Theatre Technology.

Studentenorganisaties

Als je een hoog kwaliteitsniveau bereikt in theaterstudie en -productie, word je uitgenodigd deel te nemen aan ons Ohio Epsilon-hoofdstuk van Theta Alpha Phi, de oudste landelijke educatieve theatervereniging ter wereld. Theta Alpha Phi is toegewijd om van theater een bevredigende ervaring voor alle studenten te maken. Eerdere activiteiten van ons campushoofdstuk omvatten een performance- en stille veiling ten voordele van de Broadway Cares, Equity Fights AIDS-organisatie en de financiering van een studentenreis naar Chicago.

Duik erin en doe het

Doe praktijkervaring op achter de schermen om tientallen shows te produceren die je eerste jaar op de campus beginnen!

Onze alumni vinden succes in de Amerikaanse theaterwereld, in het buitenland en op het gebied van opera- en tourproductie. Bekijk waar sommige van onze alumni zijn geland:

126468_logos02.png

107039_12.jpg

Leerresultaten

Studenten in de internationale theaterproductie zullen:

  • Vaardigheid ontwikkelen op het gebied van productie, fasebeheer en / of ontwerp, afhankelijk van de focus.
  • Analyseer en bekritiseer dramatische en theatrale inhoud terwijl je kritisch denkende en analytische vaardigheden ontwikkelt.
  • Oefen en reproduceer precieze technieken die betrekking hebben op de belangrijkste ambachtelijke gebieden waarop de student zich voornamelijk richt.
  • Aantonen van vaardigheden in het integreren en toepassen van technieken op productiewerk.
  • Ontwikkel het vermogen om productiewerk aan te passen aan constructieve kritiek van professionals in de faculteit en de industrie.
  • Beoordeel en identificeer de rollen van theater in de samenleving.
  • Beoordeel zelf en ontwerp een effectieve en geschikte marketingstrategie voor het individu in het huidige veld.
  • Vertel hoe de huidige wereld en nationale gebeurtenissen de menselijke ervaring beïnvloeden en zich vertalen naar artistieke expressie.
  • Communiceer de universele en historische traditie van het weergeven van de menselijke ervaring door het productieproces.
  • Ontwikkel de mogelijkheid om te communiceren, communiceren en netwerken met professionals in de branche.

leerplan

De flexibiliteit van ons programma betekent dat je major kunt verdubbelen of een minor kunt toevoegen om je loopbaanopties uit te breiden. Volg cursussen in Advance Stagecraft; Technische leiding; Kostuumontwerp; Licht ontwerp; Mooi ontwerp en make-up.

Jaar 1

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
TADP 2111 Fundamentals of Stagecraft 3 TADP 2001 Portfolio Review I 0
TADP 2751 Inleiding tot ontwerp 3 TADP 2121 Fundamentals of Lighting

Jaar 2

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
TAAD 2111 Inleiding tot kunstadministratie 3 TADP 2001 Portfolio Review I 0
TADP 2131 Fundamentals of Costuming 3 TADP 2151 Make-up 2
TATH 2751 Speelanalyse 3 TATH 2591 Handelend voor niet-majors 2
TATH 3001 Symposium 0 TADP 2651 Stage Management Practicum 1
Practicum keuzevak 1 TATH 3001 Symposium 0
Moderne taal 3 Moderne taal 3
Distributie-eis 3 Distributie-eis 3
Totaal 16 Distributie-eis 3
Totaal 14

Jaar 3

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren
TADP 2551 Technische richting 3 TADP 3751 Theaterontwerp Elective 3
TADP 3751 Theaterontwerp Elective 3 TADP 3781 Design Practicum 1
TADP 3761 Advanced Production Practicum 1 TADP 4001 Portfolio Review II 0
TATH 2911 Wereldtheatergeschiedenis I 3 TATH 2921 Wereldtheatergeschiedenis II 3
TATH 3001 Symposium 0 TATH 3001 Symposium 0
PLSC 1021 of GEOG 2261 3 TECH 1601 Fundamentals of Electronics 3
Distributie-eis 3 Divers Cultures Seminar; 3
Totaal 16 Divers Cultures Seminar 3
Totaal 16

Jaar 4

Herfst semester Krediet uren Lente semester Krediet uren

* Stage (TADP 3351) of studeren in het buitenland

6 TADP 4001 Portfolio Review II 0
electieve 3 TADP 4951 Capstone 2
electieve 3 TATH 3001 Symposium 0
Totaal 12 TATH 4451 Bedrijf van theater 1
Geschiedenis / literatuur keuzevakken 3
electieve 3
electieve 3
Keuze (minimaal 2 credit-uren) 2
Totaal 14

* Je kunt kiezen voor een stage of een buitenlandervaring; uren kunnen variëren.

107032_3.jpg

Denk succes

Saori Yokoo Bfa met een majoor in internationale theaterproductie '13

“Vanwege mijn ONU-ervaringen was ik niet bang om in de echte wereld te springen. Ik hou van de mensen in ons bedrijf. Ik hou van het feit dat theater mensen kan ontroeren en iets kan leren. ”

Saori Yokoo kwam naar ONU vanwege de overvloedige mogelijkheden om haar vak te beoefenen. En ja hoor, ze had de kans om de toneelmanager te zijn voor vele shows in het Freed Center. Tegenwoordig werkt Saori met Aladdin van Disney Theatrical in Tokio, Japan. Daarvoor toerde ze door de VS als toneelmanager voor Bring it on the musical en was ze toneelmeester voor Oliver in New York City.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, E ... Lees meer

Ohio Northern University is an independent, comprehensive University located in the scenic village of Ada, Ohio. The University comprises five colleges: Arts & Sciences, Business Administration, Engineering, Pharmacy and Law. Since our inception in 1871, we’ve been devoted to developing students who are ready to immerse themselves and progress to the next level? in everything they do. Lees Minder