Bachelor Muziek

Zuyd Hogeschool

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor Muziek

Zuyd Hogeschool

Bachelor Muziek

Conservatorium Maastricht is een internationaal georiënteerde muziekacademie en maakt deel uit van Zuyd University of Applied Sciences . Het bevindt zich in het centrum van Europa, dichtbij België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Vanwege zijn internationale positie zijn er voldoende mogelijkheden om ervaring op te doen op belangrijke nationale en internationale podia.


Momenteel studeren 442 studenten van ongeveer achtenveertig verschillende nationaliteiten aan het Conservatorium Maastricht. Er zijn drie verschillende afdelingen: klassieke muziek, jazz / pop en muziek in het onderwijs. Conservatorium Maastricht biedt zowel bachelor- als mastergraden.

m


Klassieke muziek

De vierjarige bacheloropleiding bestaat uit een kerncurriculum, een keuze voor een specialisatie die verder gaat dan het kerncurriculum (major) en een vrije keuzeruimte (minor). In de eerste twee jaar bestaat het kerncurriculum (70% van je studie) uit een combinatie van muziektheorie, basisrepertoire, auditief / solfège, muziekgeschiedenis en lessen die betrekking hebben op je hoofdvak, zoals kamermuziek en orkesttraining. Deze lessen worden verzorgd door (gast) docenten uit binnen- en buitenland.


Jazz

De vierjarige bacheloropleiding bestaat uit drie onderdelen: een kerncurriculum, een specialisatie naar keuze buiten het basiscurriculum (major) en een vrije keuzeruimte (minor). In de eerste twee jaar volgen alle studenten hetzelfde kerncurriculum, ongeacht hun hoofdvak. Het kerncurriculum omvat opdrachten voor uitvoering, arrangementen en composities, bandlessen, kernvakmodules, praktische auditieve en theorielessen, basisrepertoire en een aantal specifieke klassen gerelateerd aan het hoofdvak. Studenten zullen bovendien een uitgebreid oriëntatieprogramma bijwonen om hen te helpen bij het kiezen van hun specialisatie (jazz of popmuziek).Instrument onderwerpen en zang

• Basgitaar

• Componeren

• Dubbele bas

• Drums

• Gitaar

• Piano

• Saxofoon

• Trombone

• Trompet

• Zang

Kunstacademies in Maastricht

De vier kunstacademies van Hogeschool Zuyd (Conservatorium Maastricht, Drama Academie, Academie voor Beeldende Kunsten en Academie voor Design) trekken nationale en internationale kunstenaars en kunststudenten naar Maastricht. Deze kunstacademies werken al lang samen met de Universiteit Maastricht. Deze samenwerking zal in de toekomst nog intenser worden, wat de aantrekkingskracht van Maastricht als Europese stad van onderwijs verder zal vergroten. Jaarlijks verwelkomt de stad zeven miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op May 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
per jaar (EER) / 7.564 Euro (niet-EER)
Locations
Nederlanden - Maastricht, Limburg
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Juli 29, 2021
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Maastricht, Limburg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Juli 29, 2021