Read the Official Description

Architectural professionals zijn betrokken bij de vormgeving van de gebouwde omgeving. Hun inspanningen zijn overal zichtbaar, van de eenvoudige bouw van een goedkope huisvesting project om de verfijnde bouw van wolkenkrabbers. Architectural professionals zijn werkzaam in het ontwerp, de technologische oplossing en het beheer van bouwprojecten.

De Vakgroep Architectuur biedt de Bachelor of Architecture, die onvoorwaardelijke validatie van de Architectural Beroep (Sacap) en de Commonwealth Association for Architecture (CAA) heeft.

Carrièremogelijkheden

De architectonische professie biedt een breed scala van specialisaties, van management tot technologie en design. Afgestudeerden zullen in staat zijn zich te registreren bij de volgende beroepsorganisaties of instellingen:

 • Zuid-Afrikaanse Raad voor de Architectural Profession
 • South African Institute for Architectural Technologen
 • Sommige provinciale Institutes of de SA Institute of Architects.

Toelatingseisen voor de Bachelor of Architecture

 • Senior Certificate of een gelijkwaardige opleiding met een minimum APS of M-score (zoals hieronder) en de mate toelating.
 • Het bijwonen van een entree evaluatie en het indienen van een voorgeschreven portfolio zodra het aanvraagformulier is verwerkt.
 • Afronding van beide National Benchmarking Tests (NBT): Academische en kwantitatieve geletterdheid

(AQL) en Wiskunde.

Aanbevolen schoolvakken zijn Art, technisch tekenen en / of Physical Science.

Gemiddeld Point Score (APS)

Een minimum van 30 APS is verplicht zich te melden voor het programma. Wiskundige geletterdheid is niet voor dit programma aanvaard. The Life Orientation score wordt gedeeld door twee bij de berekening van de totale APS.

 • min APS
  • 28 Met Wiskunde
  • Maths Lit Niet geaccepteerd
 • Taalwetenschap
  • Taal van lesgeven en leren *
   5 (60-69%)
  • Andere erkende taal **
   4 (50-59%)
 • Wiskunde
  5 (60- 69%)
 • andere vereisten
  Psychometrische testen en het indienen van een bepaalde portefeuille

* Engels, Moedertaal of Engels Eerste Aanvullend Taal

** Language Home of Engels Eerste Aanvullend Taal

M-score

Dit scoresysteem wordt gebruikt wanneer de aanvrager ingevulde de school voorafgaand aan 2008 of A / O levels. Ten minste zes onderwerpen, waarvan ten minste drie (waaronder wiskunde) moet op de hogere rang of een gelijkwaardige kwalificatie op een gelijkwaardige norm, zoals bepaald door een commissie Status, en een minimale M-score van 14; ten minste een D symbool voor Engels eerste taal, hogere rang; of een C symbool voor Engels tweede taal, hogere rang; of een B symbool voor Engels, Standard Grade, en ten minste een D-symbool voor Wiskunde, hogere rang.

Verplicht vak: Wiskunde: HG (D); Engels: als hierboven.

Symbolen - Een B C D E
punten hogere Graad 5 4 3 2 1
punten Standard Grade 4 3 2 1 0
Kandidaten die voldoen aan de minimum toelatingseisen (APS of M-score) voor de bachelor in architectuur zullen worden uitgenodigd om een ​​ingang evaluatie bij te wonen en een voorgeschreven portfolio in te dienenSelectiecriteria

Selectie is gebaseerd op een ingang evaluatie en het indienen van een voorgeschreven portfolio, zoals ommezijde beschreven.

De entree evaluatie zal worden uitgevoerd door de Universiteit van Johannesburg Centre for Psychological Services and Career Development (PsyCaD). Uitgenodigd kandidaten moeten een reservering te maken op één van de volgende selectie assessments (4,5 uur) begint om 09:00 uur bij te wonen:

 • Zaterdag 17 september
<li>  Zaterdag 1 oktober</li>
<li>  Maandag 3 oktober</li>
<li>  Maandag 17 oktober</li>
<li>  Maandag 24 oktober</li>
<li>  Zaterdag 29 oktober</li>
<li>  Maandag 31 oktober</li>


Kosten: R330
Venue: Auckland Park Kingsway Campus (Cnr Kingsway & University Road)
boekingen: Tahir / Phumzile +27 (0) 11 559 3106 of e-sugrettadt@uj.ac.za

PORTEFEUILLE EISEN

 • Een portfolio is een verzameling van de aanvrager werk, gehouden in beschermende omhulsel, zoals karton of stijve kunststof platen. Covers mag niet groter zijn dan 594 mm x 420 mm (A2).
 • Verzoekers referentienummer (op uw uitnodigingsbrief), moet het telefoonnummer en de formulering "afdeling Architectuur" verschijnt op de cover in keurige blokletters.
 • Het portfolio maakt hier onderdeel van de portefeuille en moet worden ontworpen als een weerspiegeling van de aanvrager en hun werk.

De portfolio moet het volgende bevatten:

 1. Een enkele A4 (bij voorkeur getypt) het verstrekken van:
  • Een overzicht van de meest recente schoolresultaten van de aanvrager en andere studies
  • Een kort overzicht van de aanvrager werkervaring en de resultaten van eventuele geschiktheid testen
  • Een gecertificeerde verklaring dat de portefeuille van de aanvrager eigen werk
 2. <li>Een gewaarmerkte kopie van de meest recente schoolresultaten van de aanvrager en andere studies</li>
  <li>Een one-pagina essay (bij voorkeur getypt) uit te leggen waarom de aanvrager zou willen architectuur studeren</li>
  <li>Een brief van een architectenbureau bevestigd dat de aanvrager een volledige dag in hun kantoor heeft doorgebracht en heeft een carri&egrave;re in de architectuur besproken met &eacute;&eacute;n van de vooraanstaande leden van het bedrijf.</li>
  


Project 1: Tekenen

 • Maak een potloodtekening van de ingang van een favoriet openbaar gebouw. Gebruik A2 papier (594 mm x 420 mm). Doe deze tekening zo nauwkeurig en zo netjes mogelijk te maken.
<li>  Deze tekening moet gebeuren vrije hand. Een heerser, kompas of andere technische tekening instrument mag niet worden gebruikt, noch mag de tekening worden getraceerd van een foto. U kunt de kleur en of enige vorm van rendering toe te voegen. Het verdient de voorkeur dat u een gebouw dat u eerder hebt bezocht trekken.</li>
<li>  In uw eigen handschrift en de woorden te beschrijven de entree die je hebt getekend en waarom deze bijzondere entree je aanspreekt. Dit essay moet duidelijk beschrijven het gebouw; zijn ingang in totaliteit, inclusief maar niet beperkt tot, de ruimten aan weerszijden van de deur. Waar mogelijk aangeven welke architect en / of ingenieur ontwierp het gebouw. Dit essay mag niet meer dan 2 pagina's.</li>


Project 2: Mapping oefening

 • Zonder tekst, visueel communiceren een reis van uw huis naar een favoriete lokale bestemming. Elk medium is aanvaardbaar.
<li>  Gebruik een vel A2 papier.</li>


Alle tekeningen moeten vrij met de hand worden gedaan. Een kaart op zich zal niet volstaan.

Project 3: Creatief vermogen

 • Voeg alle vijf andere stukken van het werk als bewijs van uw creatieve vermogen. Dit kan onder meer foto's, essays, poëzie, schilderijen, dans, beeldhouwen, keramiek, handwerk, enz. In het geval van items zoals pottenbakken, beeldhouwen of activiteiten zoals dans, een duidelijke foto - omvatten niet het oorspronkelijke item.
<li>  Je moet bij voorkeur een divers aanbod, niet alleen foto's of schilderijen, enz.</li>


Project 4: drie-dimensionale denken

 • Ontwerp en maak kartonnen verpakking die veilig een reeks van drie tafeltennis ( "ping-pong") ballen kunnen houden. Je ontwerp moet zodanig zijn dat het kan worden gemaakt uit een enkel stuk karton dat kan worden gesneden, gevouwen en aan elkaar gelijmd zijn.
<li>  De verpakking moet worden "plat verpakt" (gesneden maar niet gevouwen en aan elkaar geplakt) en opgenomen in uw portefeuille in zijn vlakke (ongevouwen vorm). Op een aparte A2 vel papier, bieden grafische instructies over hoe u de verpakking te monteren.</li>

HOUD ER REKENING MEE DAT

 • De omvang van de portefeuille mag niet meer dan A2 (594 x 420 mm).
 • De tekeningen kunnen niet worden opgerold of in cilindervormige containers gezet.
 • Elk item van uw werk moet duidelijk worden gemarkeerd met uw naam.

Hoewel we elke zorg niet om items te beschadigen, kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld op enigerlei wijze voor het verlies of beschadiging van het geheel of een deel van je werk gehouden.

We zoeken naar de volgende in het werk:

 • Potentiële en vindingrijkheid: Merk op dat de kandidaten met weinig ervaring in de kunst of design worden toegelaten waar hun werk levert het bewijs van een goede observatie, drie-dimensionale bewustzijn en zorgvuldige afweging van de presentatie van de portefeuille, met een goede, handgetekende letters, zorgvuldige papierkeuze en zorgvuldige ordening van de bladzijden.
<li>  Motivatie: Dit is te zien in de manier waarop u uw werk te presenteren als een geheel, de mate van inspanning en tijd ge&iuml;nvesteerd in uw portefeuille en uw schriftelijke motivatie.</li>
<li>  Initiatief: Wat vaak scheidt succesvolle aanvragers van anderen is de mogelijkheid om te verkennen of iets op te nemen voor zichzelf, met werken omdat ze ge&iuml;nteresseerd zijn - niet omdat ze moeten. Dit betekent dat de schets verkenningen zijn zo bruikbaar als voltooide werken. Hoewel aanvullende werk van school kunst of andere instellingen of cursussen vaak wordt ontvangen, het bewijs van deze onafhankelijke initiatief hoeft niet per se daar liggen.</li>
<li>  Creatieve vermogen: Dit is een belangrijke factor. Echter, er rekening mee dat de expertise in technisch tekenen, schilderen, aquarellen, enz. is niet dat alles wordt bekeken. Een gevoel van het ontwerp of de samenstelling, het vermogen om te observeren, duidelijk te communiceren, vertegenwoordigen nauwkeurig en een gevoel van schaal die het mogelijk maakt voor een creatieve benadering van het onderwerp en aandacht voor detail zijn allemaal gezocht in het werk.</li>
<li>  Academische potentieel: Sterke portefeuilles vertonen vaak werk dat wordt gemotiveerd door originele idee&euml;n, degelijkheid, initiatief, foutloos grammatica en spelling, woordenschat, onderzoek, etc.</li>

 Details van de portefeuille van de evaluatie zijn te vinden op www.uj.ac.za/architecture

PORTEFEUILLE DEADLINE

Portefeuilles moeten binnen twee weken na de aanvrager het bijwonen van de selectie testen, maar niet later dan 30 oktober 2016 worden ingediend. De aanvragers worden op de hoogte van het resultaat van de beoordeling in een officiële brief. Portefeuilles moeten worden verzameld door 29 januari 2017.

De portefeuille moet via een koerier worden verzonden of geleverd aan de afdelingssecretaris, Departement Architectuur, FADA Building, Auckland Park Bunting Road Campus, Universiteit van Johannesburg, Cottesloe, Johannesburg. Telefoonnummer 011 559 1115.

Contact details

Departement Architectuur
Faculteit Kunst, Vormgeving en Bouwkunst (FADA)
Universiteit van Johannesburg
Auckland Park Bunting Road Campus
Johannesburg

FADA Information Centre
011 559 1115/1098 I web-fadauj.ac.za
www.uj.ac.za/fada of www.ukac.za/architecture

Program taught in:
Engels

See 135 more programs offered by University of Johannesburg »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Feb. 2020
Duration
By locations
By date
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline

Feb. 2020

Location
Application deadline
Einddatum