Bachelor of Arts (Hons) drama, toegepaste theater en onderwijs

The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor of Arts (Hons) drama, toegepaste theater en onderwijs

The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Bachelor of Arts (Hons) Drama, Toegepaste Theater en Educatie

Overzicht

Deze cursus verkent prestaties die buiten de traditionele theater gebouwen, die kan leiden tot verandering en transformatie met de deelnemers die het te maken plaatsvindt.

Over de cursus

Studenten op het Drama, Applied Theatre en onderwijs (BA DATE) cursus leren om theater te maken en het verwerven van een praktische kennis en begrip van hoe het theater maken kan worden aangewend om levens te veranderen en te inspireren nieuwe mogelijkheden.

Focussen op een breed scala van praktijken die plaatsvinden in talrijke en diverse instellingen - zoals scholen, ziekenhuizen, gevangenissen, leerling verwijzing eenheden, vluchtelingen kampen, buurthuizen, speeltuinen, parken, en verpleeghuizen, in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland - de cursus heeft een lange traditie van innovatieve en cutting-edge onderzoek en praktijk. BA DATE afgestudeerden zijn zeer inzetbaar en leiden het veld in de toegepaste theater internationaal.

De BA Drama, Applied Theatre en onderwijs krijgt natuurlijk aanzienlijke steun van de Leverhulme Trust. Deze unieke financiering van meer dan £ 60.000 per jaar (vanaf september 2016) is specifiek voor zowel BA mogelijk te maken en MA toegepast theater studenten aan projecten en stages in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland te ondernemen.

cursus Detail

Jaar 1

Studenten bestuderen en concepten en ideeën met betrekking tot de toegepaste theater en performance in collegezaal programma's te verkennen, met behulp van een aantal verschillende benaderingen. Ze maken kennis met drama in een reeks van gemeenschap en educatieve contexten, verbinden zich ertoe praktische eenheden, zoals het ontwerpen en zijn ook betrokken bij een productie. Momenteel is deze productie is een groot project, verspreid over de hele zomer termijn en is een bedachte prestaties.

Jaar 2

Studenten doen een volledig gerealiseerde prestaties in Central studio theaters (bijvoorbeeld Peter Weiss Marat / Sade, Heiner Müller Explosie van een MemorySarah Kane's 4.48 Psychosis, Genet's Het balkon, Harold Pinter's Mountain Taal), Of toneelliteratuur en filmmaken opties met centrale faciliteiten. Verdere lezing programma's zijn gebaseerd rond Speelteksten en de rol van drama als een kracht voor verandering in de huidige maatschappij. Studenten zullen toegepaste theater contexten te ervaren door middel van studie-eenheden en een collaboratieve outreach project, het werken als groep creatief in Londen of daarbuiten, met inbegrip van het buitenland.

Jaar 3

Studenten streven naar hun eigen specialist belangen verder. Units zijn voorzien van een proefschrift, een laatstejaars student leidde praktisch project en een looptijd lang plaatsing. De mate wordt afgesloten met een specialist lezingenreeks door kunstenaars, academici en onderzoekers, die zijn pioniers op het gebied van toegepaste theater opgeleverd.

Professional Focus

Samenwerking met professionele organisaties en beoefenaars is een belangrijk onderdeel van deze cursus, en BA DATE studenten hebben de mogelijkheid om drama projecten uit te voeren en deel te nemen aan stages en straathoekwerk in een breed scala van gemeenschap, gezondheid, onderwijs en kunst instellingen in de omgeving van Londen en verder.

Daarnaast hebben de studenten de kans om vaardigheden te verwerven op gebieden zoals het ontwerpen, regisseren, het uitvoeren, playwriting en filmmaken, en zal ook de ontwikkeling en productie van hun eigen bedachte projecten die op het Centraal zal worden gepresenteerd. Ze zal ook deelnemen aan een volledig gerealiseerd gericht productie voorgelegd aan verschillende doelgroepen.

Voorbeelden van eerdere producties omvatten locatietheater in opdracht van de Fuse Medway Festival in Kent, een touring ensemble stuk voor de kinderen jonger dan vijf, een rondreizende theater in het onderwijs laten zien en open-air optredens in het Minack Theatre in Cornwall.

Alle studenten die stage zal nodig zijn om een ​​Disclosure en blokkeren (DBS) check te voltooien. Dit is een verplicht de overheid bescherming regeling voor al wie op zoek is om te werken in welke hoedanigheid met minderjarigen of kwetsbare volwassenen.

Recente gastmedewerkers

Alecky Blythe, Toneelschrijver (London Road); Oladipo Agboluaje, Toneelschrijver (De jacht op David Oluwale, de Christus van Coldharbour Lane), Uitvoering Kunstenaar; Ola Animashawun, Associate Director, Royal Court Theatre; Professor James Thompson, auteur of Performance beïnvloedt; Professor Helen Nicholson, auteur van Applied Drama: The Gift Of Theatre; Jenny Sealey MBE, artistiek directeur, Graeae Theatre Company; Rob Watt, Youth Programme Manager, National Theatre; Pete Higgin, Enrichment Officer, Punchdrunk Theatre Company; Terry O'Leary, Associate Artist, Kartonnen Citizens; Bola Agbaje, Toneelschrijver (Gone Too Far !, Off The Endz); Vicky Ierland MBE, directeur en oprichter van Action for Children's Arts; Karen Tomlin, directeur; Vishni Velada-Billson, directeur en adjunct-hoofd van de Education (Learning) aan Clean Break Theatre Company.

Leerervaring

Deze graad omvat een breed scala aan stijlen en benaderingen, zoals hoorcolleges, essay schrijven, drama workshops, beweging en spraak klassen, seminars, performances, groeps- en individuele praktijk en plaatsing leren.

Studenten profiteren van de specialistische expertise en middelen ter beschikking gesteld door unieke positionering van de cursus binnen een drama school, zodat studenten om te werken naast professionele ontwerpers, voice docenten, beweging en poppenspel specialisten en kostuum en de bouw studenten.

Partnerschappen

Central werkt nauw samen met grote organisaties op internationaal en in het Verenigd Koninkrijk, en heeft een uitstekende partnerschappen gevormd binnen de toegepaste theater-industrie.

In het Verenigd Koninkrijk, bedrijven zijn onder het Royal Court Theatre, het Nationaal Theater, York Theatre Royal, Unicorn Theatre for Children, Graeae Theatre Company, Half Moon Young People's Theatre, Clean Break, BBC Education, Shakespeare's Globe, Engels Touring Theatre, Londen Bubble Theatre Company en een aantal kleinere, innovatieve, community gericht theater organisaties, zoals Little Fish Theatre Company en Appels en slangen.

Sommige studenten hebben de mogelijkheid om te reizen en verkennen van het gebruik van drama in diverse gemeenschap instellingen. In de afgelopen jaren hebben de studenten projecten die in plaatsen zoals Azerbeidzjan, Kosovo, Moskou, Kenia, Costa Rica, New York, Zuid-Afrika en Mumbai. Het grootste deel van dit werk wordt uitgevoerd in samenwerking met internationale kunstinstellingen, die nauw samenwerken met de cursus docenten en studenten te ontwerpen, ontwikkelen en passende projecten op te leveren.

Om project activiteiten te ondersteunen, op dit moment hebben de studenten de mogelijkheid om te solliciteren voor de fondsen die gedekt zijn door Central van de Leverhulme Trust. Deze fondsen zijn competitief beschikbaar om te helpen met reis- en verblijfkosten voor specifieke outreach projecten.

Toelatingseisen en Admissions

Minimale Toelatingseisen

3 A Levels in B (bij voorkeur met inbegrip van het Engels, Drama en Theaterwetenschap, Podiumkunsten, Communicatie of Media Studies), of gelijkwaardig, 5 GCSE's in C of hoger (moet bevatten Engels).

Admissions

Voor details over de toelating met academische credit zien Undergraduate Applications.

Application Details

We kijken naar deze kwaliteiten in aanvragers:

  • een interesse in theater en performance in verschillende sociale en culturele instellingen (bv community theater en theater in gevangenissen)
  • goede academische vaardigheden in lezen, analyseren en schrijven
  • een onderzoekende geest
  • een gezamenlijke, ondersteunende benadering van praktisch werk
  • praktische drama vaardigheden (bv performance)
  • de mogelijkheid om constructief denken
  • een streven naar gelijke kansen in de maatschappij
  • leiderschapskwaliteiten
  • creativiteit, flexibiliteit, focus en professioneel gedrag.

Interviews in Londen

Lees meer over het interview proces voor deze cursus.

International Interviews

Elk jaar Central biedt onderdak aan een aantal interviews buiten het Verenigd Koninkrijk, met een team van docenten van het Centraal reizen naar kandidaten te ontmoeten. De internationale gesprekken zijn bedoeld om de in Londen gevestigde interview ervaring in elk aspect repliceren (anders dan een bezoek aan onze site!). Zie onze Event Finder voor een overzicht van de komende interview locaties en data.

International Students

Bezoek de sectie International Students om de details van het Engels taaleisen voor cursussen Central te bekijken.

Huldeblijk

Segun Olaiya

Afgestudeerd 2012, op dit moment een Drama Facilitator, die onlangs samen met Talawa Theatre Company.

Als een volwassen student, ik had nooit gedacht dat de universiteit was voor mij. Als je me een paar jaar geleden had gevraagd wat ik zou doen, zou ik niet gedacht dat ik naar Centraal zou zijn gegaan om te studeren. Het gaat om te laten zien dat als je de juiste ondersteuning systemen en netwerken om je heen, alles is mogelijk. Voor mij, de reis was ongeveer verwacht dat de onverwachte en omarmen het met optimisme, het accepteren van de uitdaging. Ik heb het gevoel dat vele deuren hebben geopend die ooit werden gesloten voor mij.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Locations
Verenigd Koninkrijk - Londen, Engeland
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates