Bachelor of Arts (Hons) poppenspel: ontwerp en prestaties

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor of Arts (Hons) Puppetry: ontwerp en prestaties

Overzicht

Centraal een pionier in de eerste Britse graad in poppentheater en nog steeds een van 's werelds toonaangevende instellingen voor de opleiding van poppenspelers, het aantrekken van nationale en internationale studenten. Deze cursus omvat de drie concepten van het ontwerp, performance en theater maken.

Over de cursus

Studenten ontwikkelen specifieke poppenspel maken, manipulatie en prestaties vaardigheden, en ook nauw samenwerken met ontwerpers en uitvoerende kunsten studenten samenwerkingsprojecten om multi-disciplinaire werk waarin poppen en geanimeerde vormen uit te voeren naast scenografie, nieuwe schrijven, beweging en experimentele uitvoeringspraktijk te verkennen.

Vaardigheden in design, beeldhouwkunst, manipulatie, visuele prestaties, animatie, beweging, stem, het bedenken en collaboratieve theater maken ontwikkeld. De cursus is gericht op beoefenaars die in staat zijn om te initiëren en ontwikkelen van hun eigen projecten, alsmede nauw samen te werken met anderen binnen een discipline die zowel techniek en creativiteit vereist ontwikkelen.

cursus Detail

Jaar 1

Te maken, uit te voeren en direct: Een inleiding tot een reeks van samenwerking en natuurlijk specifieke projecten om poppen maken en animatie processen principes van de beweging, schrijven, ontwerpen vaardigheden, voice werk, acteren, animatie en manipulatie te verkennen, en de toepassing van manipulatie vaardigheden om specifieke projecten. Puppetry leerlingen een voorstelling naar aanleiding van een tekst en de ontwikkeling van de installatie, site-specific en meeslepende theater in samenwerking met studenten van andere opleidingen Central. Ze onderzoeken ook de traditionele poppenspel vormen en hedendaagse poppenspel bedrijven van de nota.

Jaar 2

Schrijven, maken: Samenwerkingen met Prestatie Kunst en Vormgeving van de Stage studenten op experimentele en speculatieve uitvoering van projecten; en de ontwikkeling van een grote poppenspel productie, die nationaal en internationaal mogelijk zal touren. Waar onderhandeld, zullen de studenten samen met Applied Theatre studenten, met behulp van poppenspel in een gemeenschap instelling zoals het werken met het goede doel MIND, het creëren van de prestaties voor ouderen met dementie of assisteren bij een poppenspel productie gemaakt door gevangenen. Studenten onderzoeken verschillende stijlen en praktijkmensen zoals Kantor, Meyerhold, Craig, symboliek en Dada.

Jaar 3

Kritiek: Studenten onderhandelen persoonlijke ontwikkelingsplannen en uit te voeren individueel werk te verdiepen leren op specifieke gebieden van belang. Het persoonlijk ontwikkelingsplan kan een professionele plaatsing met poppentheater bedrijven, werkzaam als assistent-directeur, in-vorming in de specifieke aanvullende gebieden, het voorbereiden solowerk voor de prestaties, of een stage met de makers.

Plaatsingen

Op alle jaren van deze cursus zullen de studenten projecten voor de prestaties, zowel binnen als buiten het centrum van de ontwikkeling, en werken nauw samen met beroepsbeoefenaren en internationaal erkende poppenspel en beeldend theater bedrijven, die allen experts in hun vakgebied.

Studenten worden aangemoedigd om samen met de hedendaagse praktijk van het begin af aan een sterke werkrelatie met beroepsbeoefenaren te ontwikkelen en om hun eigen identiteit te smeden als specialist in het veld.

Tijdens de cursus zullen er mogelijkheden om poppenspel te ervaren in een verscheidenheid van contexten, deelnemen aan frequente bezoeken aan shows, lezingen en workshops door het bezoeken van professionals, en profiteren van de lopende samenwerking met een aantal van kunst instanties binnen Londen en daarbuiten.

Poppenspel, ontwerp en prestaties studenten ook stages te voeren met een scala aan bedrijven, zoals het Nationaal Theater, Polka Theatre, Little Angel Theatre, Theater-Rites, Dockteatern Tittut in Stockholm, Edinburgh Puppet Company, Blind Summit, CBeebies en ITV.

Professional Focus

Centraal werkt samen met een groot aantal professionele bedrijven en praktijkmensen, die een bezoek als docent of host studenten professionele plaatsingen.

De cursus werkt in het bijzonder nauw samen met de Kleine Engel Theater en studenten deelnemen aan masterclasses bij Suspense, het Internationale Festival van Adult Puppet Theatre. Ook zijn er lezingen door internationaal erkende beoefenaars zoals Zandloper Theater, Jane Taylor (Handspring) en Thaise poppenspelers van Arts op locatie.

De cursus heeft uitstekende verbindingen met andere verwante opleidingen in het Verenigd Koninkrijk en met internationale poppenspel cursussen.

Studenten normaal gesproken ten minste één productie per jaar een grote internationale festival. Recente producties en optredens zijn onderdeel van festivals zoals Tallinn Treff Festival, Bialystok Internationaal Poppentheater Festival, Stuttgart Puppet Festival, Istanbul Internationaal Poppentheater Festival, Indonesië Internationaal Poppentheater Festival, Gent Street Theatre Festival en de Toy Theater Festival in New York geweest.

Community samenwerkingsverbanden ondernomen behoren werken met lokale en nationale zorgverleners, ziekenhuizen, woningen, scholen en buurthuizen.

Recente gastmedewerkers

Stephen Mottram, Sue Dacre, Steve Tiplady, Gren Middleton, Sue Buckmaster, Dr John Bell, Rene Baker, Penny Francis MBE.

Toelatingseisen en Admissions

Minimale Toelatingseisen

3 A Levels bij BBC, BTEC ND: DDM.

Aanbiedingen kunnen variëren van deze, afhankelijk van de verwachte cijfers en prestaties tijdens het sollicitatiegesprek. Uitzonderlijke kandidaten die niet voldoen aan deze eis, maar de juiste potentiële demonstreren op gesprek en via hun portefeuille kan worden aanvaard. Alle kandidaten uitgenodigd voor een gesprek wordt gevraagd om een ​​portfolio te brengen.

Toelating met Academic Credit

Voor informatie over alternatieve toelatingseisen zie onze website.

Application Details

Zie rubriek Hoe te Solliciteer voor undergraduate opleidingen.

Interviews in Londen

Lees meer over het interview proces voor deze cursus.

International Interviews

Elk jaar Central biedt onderdak aan een aantal interviews buiten het Verenigd Koninkrijk, met een team van docenten van het Centraal reizen naar kandidaten te ontmoeten. De internationale gesprekken zijn bedoeld om de in Londen gevestigde interview ervaring in elk aspect repliceren (anders dan een bezoek aan onze site!). Zie onze Event Finder voor een overzicht van de komende interview locaties en data.

International Students

Bezoek de sectie International Students om de details van het Engels taaleisen voor cursussen Central te bekijken.

Huldeblijk

Matt Hutchinson

Afgestudeerd 2011, heeft recent werk opgenomen Animatronic Puppeteer voor ABC draagt ​​voor TV / ORF Oostenrijk, Puppet Maker op diverse shows voor Theatre-Rites, en Puppet Maker en Puppeteer werken met chirurgische teams aan het Imperial College in Londen chirurgische training werken te verbeteren en het helpen van poppenspel te vergemakkelijken workshops.

"Opleiding op het Centraal gaf me concentreren, het doel en de voorbereiding voor mijn toekomstige carrière. Poppenspel is een enorm en steeds ontwikkelende sector van de podiumkunsten praktijk, en de cursus stimuleert studenten om echt te definiëren en te scherpen hun eigen belangen, ideeën en benaderingen om te werken in een samenwerkingsverband, ondersteunende en zorgzame omgeving. Ik voelde dat ik naar voren, niet alleen als een specialist in mijn aangewezen gebied van het werk, maar als een goed afgeronde creatieve practitioner met een uitgebreide kennis van het theater en de uitvoeringspraktijk. "

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘Wor ... Lees meer

Central stands at the forefront of training and research in the Dramatic Arts. Graduate employment statistics are amongst the highest in our sector, and our research has recently been assessed as ‘World Leading’ – and is unique in the realm of drama conservatoires. The ratio of undergraduate applications to places is the highest of any UK university. Lees Minder