Bachelor of Arts International Business

Algemeen

Beschrijving van opleidingBachelor of Arts International Business

Studeren aan een van de beste business schools in Duitsland: de bacheloropleiding International Business bij MBS vormt de perfecte basis voor een internationale carrière. Het brede aanbod aan diepgaande studiecursussen, de internationale oriëntatie en de praktijkgerichte inhoud garanderen de best mogelijke voorbereiding voor onze afgestudeerden om een ​​succesvolle professionele carrière te starten. Munich Business School biedt ook een pre-bacheloropleiding om studenten voor te bereiden op hun toekomstige universitaire studies.

BACHELOR International Business in een oogopslag

PROGRAMMA START september en februari

TAAL PROGRAMMA

 • Tweetalig nummer: Duits / Engels
 • Engels nummer: Engels

LOOPTIJD

 • Bachelor MEER: 6 semesters BA Scriptie incl. 1 termijn in het buitenland
 • Bachelor GLOBAL: 7 semesters BA scriptie incl. 2 termen in het buitenland

FORMAT Full-time

HOOGTEPUNTEN

 • 2 van de 8 concentraties
 • 1 van de 6 internationale aandachtspunten
 • 1-2 geïntegreerd Semester in het buitenland
 • 3-4 geïntegreerde stages

TOELATING

 • School verlaten certificaat (bijv. Abitur, IB, VS HSD, A-niveau enz.)
 • Tweetalig nummer: zeer goede Duitse vaardigheden min. C1
 • Tweetalig nummer / Engels nummer: Engelse vaardigheden min. C1

TUITION BACHELOR MEER EUR 36.400 (7 termijnen à EUR 5.200)

PRE-BACHELOR STUDY PROGRAMMA Deze voorbereidingscursus fungeert als een brug van de middelbare school naar de universiteit en loopt van juni tot augustus en van september tot december. Pre-bachelorstudenten krijgen direct toegang tot het Bachelor IB-programma in september (herfstopname) of in februari (voorjaarsopname).

TUITION PRE-BACHELOR EUR 5.200

MBS BESTE ONDERWIJS Munich Business School biedt een beperkt aantal deelbeurzen aan uitstaande aanvragers.

concentraties

International Business studenten bij MBS richten zich op hun toekomstige carrière door 2 van de 8 verschillende concentraties te kiezen. Elk van de volgende concentraties is uitgerust met de meest geavanceerde vaardigheden en maakt van u een gewenste expert op het internationale personeelsbestand:

 • Internationale marketing en verkoop
 • Internationaal financieel management
 • Internationale boekhouding
 • Internationaal sportmanagement
 • Internationaal HR Management en Leiderschap
 • Internationaal mediamanagement
 • Internationale corporate governance
 • Internationale innovatie en digitaal zakendoen

Focus

Hoewel overal fundamentele bedrijfsprincipes van toepassing zijn, wordt elke internationale markt gevormd door zijn eigen politieke, culturele en historische landschappen. Een groot deel van onze cursussen is daarom gericht op het verkennen van internationale markten, internationale bedrijfsmethoden en specifieke economieën die momenteel van invloed zijn op wereldwijde activiteiten. Studenten richten zich op een van de volgende markten en leren een vreemde taal:

 • Duitsland en Europese Unie (Duits)
 • Azië-Pacific (Chinees)
 • Rusland en Oost-Europa (Russisch)
 • Spanje en Latijns-Amerika (Spaans)
 • Frankrijk en Franstalige landen (Frans)
 • Arabische landen en het Midden-Oosten (Arabisch)

Semester in het buitenland

Een centraal element van het BACHELOR International Business-programma is het semester in het buitenland bij een van de meer dan 60 partneruniversiteiten wereldwijd. Of het nu in de Verenigde Staten, Frankrijk, China, Australië of Mexico is - voor alle studenten is zo'n verblijf altijd onvergetelijk. Tijdens een semester aan een internationale universiteit breiden onze studenten interculturele competenties en beheersing van vreemde talen uit - en ze vinden vrienden voor het leven. In de regel selecteren studenten de universiteit op basis van hun specifieke internationale focus of de op maat gemaakte studieprogramma's van de partnerinstellingen. Het International Centre biedt ondersteuning bij het vinden van de meest geschikte partneruniversiteit.

Geïntegreerde stages

De studieprogramma's bij MBS zijn consequent gericht op een praktische aanpak. Daarom zijn ten minste drie 10-weekse stages in ondernemingen in binnen- en buitenland onderdeel van het programma. Deze zeer intense praktische fasen bieden uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met verschillende economische sectoren en bedrijfsculturen, alsook om eerste werkervaring op te doen. Hoe zit het met een stage in de handel of bij een adviesbureau? Ons Career Center adviseert studenten tijdens de planningsfase en begeleidt hen gedurende de gehele stageperiode.

Cursus van studies

De gerichte structuur maakt het studieprogramma International Business zo uniek. Het bestaat uit zes of zeven semesters, aangevuld met een bachelorscriptie. In ten minste drie stages, krijgen onze studenten waardevolle professionele inzichten - in Duitsland en in het buitenland. Een of twee semesters doorgebracht in het buitenland zorgen voor een uitgebreide internationale horizon. De eerste drie semesters zijn gewijd aan de basisbeginselen van bedrijfskunde, bedrijfsbeheer, marketing, economie en financiële boekhouding, investeringen en financiering. De theorie wordt afgerond met managementsimulatiegames, projectwerk, EDP-cursussen en workshops die zijn gericht op het bevorderen van het individuele succespotentieel van onze studenten. Met betrekking tot talen biedt MBS zes internationale focussen. Studenten met geen of weinig Duitse taalvaardigheden zullen deelnemen aan de focus Duitsland en Europese Unie (Duits). Studenten met gevorderde Duitse taalvaardigheid en moedertaalsprekers kiezen tussen de talen Arabisch, Chinees, Russisch, Frans en Spaans.

Het vierde semester wordt besteed aan een van onze gerenommeerde partneruniversiteiten in het buitenland. Het vijfde en zesde semester programmeren lezingen over de kenmerken van bedrijfskunde en breiden hun academisch inzicht uit. In deze context kiest iedere student 2 concentraties. Na het zesde semester zullen afgestudeerden hun bachelorscriptie samenstellen in verband met een stage.

Studenten met een start van het programma in februari besteden de termijn in het buitenland in hun 6e semester en kunnen kiezen tussen de focus Duitsland en de Europese Unie (Duits), Azië-Pacific (Chinees) en Spanje en Latijns-Amerika (Spaans).

Pre-bacheloropleiding

De Pre-Bachelor is een voorbereidingsprogramma in het Engels dat fungeert als een brug van de middelbare school naar de bacheloropleiding International Business aan de Munich Business School . In 1 semester van juni tot augustus of van september tot december verwerven studenten basiskennis van het bedrijf en studievaardigheden. De cursus Wiskunde biedt het nodige niveau om te slagen in de bacheloropleiding. Het semester bereidt zich voor op de TOEFL-test en biedt een Duitse taalcursus voor beginners die helpt om snel te integreren in het Duitse dagelijkse leven. Het programma wordt aangevuld met sociale en zakelijke activiteiten zoals bedrijfsexcursies en interculturele workshops. Na een succesvolle afronding krijgen de deelnemers direct toegang tot het bachelorprogramma vanaf september (herfst intake) of in februari (voorjaar intake). Studenten behalen in vier jaar tijd een eerste klas internationale bachelor.

Hoe toe te passen op MBS?

Munich Business School biedt verschillende toelatingsrondes per jaar en studenten zijn geldig voor 1 ronde. We raden u ten zeerste aan om zo vroeg mogelijk toe te passen aangezien het aantal spots beperkt is. Meld u eenvoudig aan via de online applicatie-tool op de MBS-website of stuur de volgende documenten per e-mail of per post: schooluittredingscertificaat (of de laatste 3 transcripties), motivatiebrief, CV / CV, foto, bewijs van Engels (TOEFL of IELTS). Studenten worden uitgenodigd voor een assessmentdag op MBS in München of, als alternatief, voor een persoonlijk interview via skype. U ontvangt uw resultaten binnen 10 dagen.

Meld je hier online aan:

https://www.munich-business-school.de/en/application.html

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Munich Business School, is recognized by U-Multirank 2018 as Germany’s best private university of applied sciences in “Business Studies”, received by Trendence Graduate Barometer 2017 excellent grades ... Lees meer

Munich Business School, is recognized by U-Multirank 2018 as Germany’s best private university of applied sciences in “Business Studies”, received by Trendence Graduate Barometer 2017 excellent grades for internationality and practical relevance and among others, ranked by Trendence Employability Ranking 2016 as 1st amongst all private universities of applied sciences, including all academic subjects across Germany. Lees Minder