Bachelor of Fine Arts

Northern Illinois University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Bachelor of Fine Arts

Northern Illinois University

Bekeken in het kader van een vitale zeven vrije kunsten, het primaire doel van ons programma is om acteurs, ontwerpers, technici en dansers voor te bereiden op professionele loopbaan in hun vakgebied. Wij werven studenten die bereid zijn om risico's te nemen, aan te tonen initiatief en zijn verantwoordelijk voor hun eigen diepte van onderdompeling in onze training. Wij zijn geïnteresseerd in studenten die willen een kunstvorm die een leven van toewijding vereist verkennen.

Bachelor of Fine Arts nadruk - Waarnemend

Alle studenten worden door de succesvolle afronding van een auditie en interview aanvaard om het programma te beginnen en worden geëvalueerd jaarlijks om hun positie te behouden. Dit programma biedt intensieve training met een persoonlijke aanpak gericht op ervoor te zorgen dat de afgestudeerden zijn voorbereid op de artistieke en zakelijke eisen van een acteercarrière.

niubfaacting

Tijdens de eerste twee jaar, studenten studeren verschillende facetten van het theater, waaronder acteren, theatergeschiedenis, script analyse, dans, masker werk, en theater design en technologie. Veel van het algemeen onderwijs eisen van de universiteit worden afgerond tijdens deze periode ook. De tweede helft van de eerstejaars studenten beginnen de professionele blok van de opleiding in beweging, stem en acteren.

Training en cursussen voor de waarnemend nadruk Meisner-gebaseerde en in-diepte voor alle vier jaar. Cursussen omvat on-camera acteren voor film en televisie en klassen in voice-over, koud lezen en auditie technieken. Shakespeare en comedy of manners, dialecten, het podium te bestrijden, hedendaagse en historische toneelstukken, muziektheater en op de camera technieken worden ook aangeboden. Aan het einde van het laatste jaar, succesvolle studenten professioneel produceren materiaal om een ​​haspel naar agenten / casting directors starten en formeel verschijnen in een Chicago showcase voor een uitgenodigde publiek van top regionale industrie vertegenwoordigers, agenten, regisseurs en producenten.

Voor alle BFA in acteren studenten, zal de val semester van het junior jaar worden besteed in Rusland studeren acteren, beweging, zang, dans, theater geschiedenis, script analyse en Mikhail Tsjechov techniek in de legendarische Moscow Art Theatre. Daarnaast zullen de studenten een rondleiding musea en theaters, het bijwonen van optredens en een ontmoeting met een aantal prominente Russische theatermakers met het oog op een beter begrip van de Russische theater en het effect daarvan op de hedendaagse acteren en literatuur.

Beweging training wordt geïnformeerd door Feldenkrais, Alexander, Meyerhold, Growtowski, Rolf en Sensory Awareness. Gebieden bestudeer je onder andere periode stijlen, het podium te bestrijden, en het gedrag door middel van bewustwording. Studenten zullen kracht en precisie te ontwikkelen door middel van airconditioning. Een geringe mate in de dans is beschikbaar.

De uitgebreide stem, spraak en dialect opleiding omvat Fitzmaurice stemmenwerk en het Internationaal Fonetisch Alfabet. Er zijn zelfs externe mogelijkheden voor studie en prestaties met de afdeling Oude Muziek.

Studenten die geïnteresseerd zijn in de BFA in acteren nadruk moeten contact opnemen met Professor Stanton Davis, 815-753-8278.

Bachelor of Fine Arts nadruk - Dance

De BFA graad met de nadruk op dansvoorstelling is een programma voor studenten die geïnteresseerd zijn in een carrière in de dans of in de voortzetting van hun dans opleiding aan een universiteit. Ons programma missie is om studenten als competente professionals in de dans kunst door strenge en gelijke training in ballet en moderne dans technieken te ontwikkelen. De School biedt talrijke en gevarieerde prestaties kansen, met inbegrip van originele werken van gerenommeerde NIU faculteit evenals meesterwerken uit het standaard klassieke ballet repertoire. Studenten in deze nadruk zijn verplicht om tussen de tien en zeventien techniek lessen per week, en kunnen kiezen uit een breed scala van cursusaanbod in dans en dance-gerelateerde onderwerpen.

niubfadance

De missie van het programma wordt bereikt door de sterke steun van de faculteit die werken professionals in de dance industrie, die tal van mogelijkheden schept voor onze dans majors uit te voeren buiten de universitaire setting, en verrijkt onze training met internationaal erkende gastartiesten.

  • NIU Dance faculteit oeuvre: Artistiek directeur van DanszLoop / Chicago; internationaal opdracht choreograaf; Ruth Pagina Award winnaar, Cincinnati Ballet; repetitor voor Septime Webre, artistiek directeur van het Washington Ballet; raad van bestuur over de Dorris Humphrey Society; solist met het Chicago Lyric Opera; stichtend artistiek directeur van het Ballet Nouveau Colorado; solist bij Mordine en Bedrijf; Momenta !; principal danser voor de Dayton Ballet; gecertificeerde instructeur bij Romana's Pilates NY; master class onderwijs afspraken in het hele land.
  • Prestaties mogelijkheden voor studenten: twee volledig geproduceerd mainstage formele concerten per academisch jaar in de onlangs gerenoveerde Stephens Building O'Connell Theater; deelname aan de American College Dance Festival; Dance Chicago; Ruth pagina Centrum voor de Kunsten; Prairie Centrum voor de Kunsten; Egyptische Theater; Millennium Park; Harold Washington Memorial Theater; Dance Chicago; Navy Pier NIU Art Gallery.
  • Master docenten en artists in residence: Murray Lewis; Shirley Mordine; Catherine Cabeen van Bill T. Jones en Bedrijf; Alicia Graf Mack van Alvin Ailey American Dance Theater; Septime Webre; Baraka De Soliel; Carl Corey; Nick Papillo; Robert McKee; Louis Monterro van Jose Grecco; Greg Halloran; Nina Watt van de José Limón Dance Company.

Onze alumni hebben gepresteerd met of zijn lid van: ABT, National Ballet of Canada, Martha Graham Dance Company, Ballet Nevada Theatre, Pacific Northwest Ballet, Alvin Ailey American Dance Theater, Cirque Du Soleil, Milwaukee Ballet, Pittsburg Ballet, Dayton Ballet, Richmond ballet, Chicago Lyric Opera, Louisville ballet, David Taylor Dance Theater, ballet Met, Arial Dance Chicago, Chicago ballet Repertoire, Broadway New York en International Tours en nog veel meer.

Studenten die geïnteresseerd zijn in de BFA in dansvoorstelling nadruk moeten contact opnemen met Professor Judy Chitwood, 815-753-5503, jchitwoo@niu.edu.

Bachelor of Fine Arts nadruk - Design and Technology

Deze nadruk biedt natuurlijk het werk en hands-on theater ervaring in ontwerp en productie, met inbegrip van kostuums, belichting en decors. Studenten krijgen inzicht in de artistieke, sociale en culturele belang van de podiumkunsten, terwijl het ontwikkelen van creatieve en technische vaardigheden. Studie omvat design (met inbegrip van tekenen en schilderen), evenals natuurlijk het werk in het theater geschiedenis, periode stijlen en regisseren. Gespecialiseerd lessen in theater-technologie (zoals scène schilderen en patroon opstellen), evenals computerondersteund ontwerp (CAD) en computer teruggeven worden ook aangeboden. De BFA in design en technologie nadruk streeft pre-professional binnen de context van een zeven vrije kunsten te zijn en een sterke basis voor professionele loopbaan in het theater, communicatie en entertainment geallieerde velden.

niubfadetec

De School voor Theater en Dans heeft gespecialiseerde winkels en laboratoriumfaciliteiten waar studenten het ontwerp en de technologische vaardigheden ze leren in de klas kunt toepassen. De Stevens gebouw herbergt een scene constructie winkel, verlichting winkel en laboratorium en een kostuum constructie winkel.

Er zijn gespecialiseerde opslagplaatsen voor kostuums, rekwisieten en decors. Studenten in het design en technologie nadruk worden regelmatig gegeven verantwoorde en gecontroleerde opdrachten in de school productie-programma, dat aanzienlijke praktische ervaringen te bieden. Stages en andere off-campus programma met theater bedrijven, productiegroepen, kunstorganisaties en podiumkunsten centra verder uit te breiden expertise en dienen om de student te integreren in de professionele en commerciële theater. Deze studie en praktische ervaring biedt een sterke basis voor professionele loopbaan in het theater communicatie en aanverwante entertainment gebieden, zowel in kostuum, verlichting of landschap.

Acceptatie in de BFA in design en technologie nadruk wordt gebaseerd op de Northern Illinois University toelating en het invullen van een succesvol interview en portfolio review met leden van onze design en technologie faculteit.

Studenten die geïnteresseerd zijn in de BFA in design en technologie nadruk moet contact opnemen met Professor Tracy Nunnally.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - DeKalb, Illinois
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Verenigde Staten - DeKalb, Illinois
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan