Bachelor of science in actuariële wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bachelor of Science in Actuarial Science

Er wordt aangekondigd voor de informatie van prospectieve aanvragers en het grote publiek dat de aanvraag tot toelating tot de studieprogramma's aan de universiteit voor het academiejaar 2017/2018 nu geopend is.

Undergraduate Degree Programs

 • Bachelor of Science in Accounting
 • Bachelor of Science in Banken en Financiën
 • Bachelor of Science in Marketing
 • Bachelor in Bedrijfskunde
 • Bachelor of Science in Informatietechnologie Management
 • Bachelor of Arts in Public Relations Management
 • Bachelor of Science in Actuarial Science
 • 4-jarige Bachelor of Laws (LLB)
 • 3-jarige Post Postgraduaat Bachelor of Laws (LLB)
 • Regelmatige (ochtend) Sessie alleen beschikbaar voor Level 100-toegang

Toelatingseisen voor verschillende niveaus van voorgraadse programma's

Niveau 100

 • West-Afrikaanse Senior School Certificaat Examen (WASSCE)
 • Senior Certificaat Examen (SSSCE)
 • Algemene Business Examencertificaat (GBCE)
 • American High School Grade 12 met minstens Final Grade Point van 3.0.

WASSCE- en SSSCE / GBCE-aanvragers moeten tenminste kredietpasjes (respectievelijk rangen A1-C6 en graad AD) hebben in Drie kernvakken Met inbegrip van Engelse Taal, Wiskunde en Geïntegreerde Wetenschap / Sociale Studies in aanvulling op elk Drie keuzevakken Met een totale score van 24 of beter.

Notitie 1:

BSc in Actuariële Wetenschappen programma kandidaten moeten keuzevakken hebben als een van de drie keuzevakken

Aanvragers voor toelating tot het Bachelor of Laws programma zullen naast het bovenstaande verplicht zijn om zowel een schriftelijk examen als een selectie interview te slaan.

LEVEL 200

Categorie A

WAEC General Certificate of Education (GCE) Geavanceerde Level Holders:

Passeert in een van de drie (3) vakken (tenminste een van de passages moet klasse D of beter zijn) op het GCE Advanced Level plus Een pas in algemeen papier. Daarnaast moet de aanvrager kredietcertificaten (graad 6) of beter hebben in vijf (5) vakken waaronder engels taal, wiskunde en een wetenschapsonderwerp op het normale niveau van de GCE ('o').

Categorie B

Advanced Business Certificate Examinations (ABCE) houders:

Volledig diploma certificaat (passeert in een van de vijf (5) vakken op het ABCE niveau en tenminste twee van de passages moeten klasse D of beter zijn). Daarnaast moet de aanvrager creditcards hebben in zes (6) vakken waaronder Engels, Wiskunde, Geïntegreerde Wetenschappen of Sociale Studies in de GBCE of SSSCE of WASSCE.

Categorie C

Certificaat diploma 'A' / diploma in het onderwijssertifikaat afgegeven door een instelling die door NAB is geaccrediteerd.

Categorie D

Erkende beroepskwalificaties: Voltooi tenminste Level One (1) van een van de volgende Erkende beroepskwalificaties: Alleen ICSA, CIM, CIMA, ACCA, ICAG en CIB.

Categorie E

Higher National Diploma (HND) Met maximaal tweede klas (lagere divisie) toegekend door NABPTEX in disciplines die relevant zijn voor de door de universiteit aangeboden programma's (dwz Accounting, Secretariaat & Management Studies, Aankoop & Levering, Marketing, Statistiek, enz.). Daarnaast moet de aanvrager Verworven a 2 jaar post HND Kwalificatie werkervaring.

Categorie F

Aanvragers in het bezit van een universitaire / tertiaire diploma met een eindgraad punt gemiddelde (FGPA) van maximaal 2,99 van een universiteit / instelling geaccrediteerd door National Accreditation Board (NAB) in programma's die relevant zijn voor de cursussen die door de universiteit worden aangeboden.

Categorie G

Algemeen GCSE / Cambridge GCE 'O' en 'A' Level

Aanvragers moeten minstens vijf (5) passen hebben, waaronder Engels en Wiskunde op het niveau GCSE / Baccalaureaat / Cambridge 'O' en drie relevante vakken op de 'A'-niveaus.

Categorie H

Aanvragers met bachelor of gelijkwaardig Erkende geadviseerde beroepskwalificaties (Dwz ICSA, CIM, CIMA, ACCA, ICAG en CIB) die zich toeleggen op het 3-jarige Post-First Degree LLB-programma, moet minimaal een derde klas hebben, naast het afleggen van zowel een schriftelijk examen als een selectiegesprek.

Opmerking 2:

Aanvragers die onder de categorieën C, D, E en F behoren, moeten daarnaast WASSCE / SSSCE / GBCE creditcards hebben in drie (3) kernvakken en twee (2) keuzevakken of creditcards in vijf (5) vakken waaronder Engels Taal, Wiskunde en elk vak op het GCE'O-niveau.

LEVEL 300

Categorie A

Higher National Diploma (HND) Met ten minste tweede klasse (bovenste divisie) toegekend door NABPTEX in disciplines die relevant zijn voor het programma dat door de universiteit wordt aangeboden (bijv. Boekhouding, secretariaat en managementstudies, inkoop en levering, marketing en statistiek). Daarnaast moet de aanvrager een 2 jaar post HND Kwalificatie werkervaring.

Categorie B

Universitaire / tertiaire diploma kandidaten met minstens FGPA van 3,0 in gerelateerde programma's (dwz Accounting, Publieke Administratie, Management en Marketing) van een universiteit geaccrediteerd door de NAB.

Categorie C

Aanvragers met tenminste volledige niveau twee (2) van een van de volgende Erkende beroepskwalificaties: Alleen ICSA, CIM, CIMA, ACCA, ICAG en CIB.

Notitie 3:

Aanvragers die onder categorieën A, Band C behoren, hebben bovendien WASSCE / SSSCE / GBCE creditcards in drie (3) kernvakken en twee (2) keuzevakken of creditcards in vijf (5) vakken waaronder Engels, Wiskunde En elk vak op het GCE'O 'niveau.

volwassen aanvragers

Oudere Aanvragers die om toelating aanvragen moeten voldoen aan de volgende toelatingsvereisten:

 • Bereikte een minimum leeftijd van vijfentwintig (25) jaar tegen dinsdag 31 mei 2017.
 • Bewijs van leeftijd tonen met een geboorteakte dat ten minste vijf (5) jaar oud is ten tijde van de aanvraag.
 • Moet minstens drie (3) jaar werkervaring hebben en in staat moeten zijn om een ​​aanstellingsbrief te verstrekken bij hun werkgever of om het bewijs van werk te tonen.
 • Moet in ieder geval kredietcertificaten bezitten in vijf (5) GCE 'O' -vakken, waaronder Engelse taal en wiskunde of in het geval van WASSCE of SSSCE / GBCE houders, ten minste C6 of D in respectievelijk vijf (5) vakken waaronder Engels Taal en wiskunde.
 • Moet het volwassen papieren en keuzevak interview doorstaan.
 • Aanvragers met WASSCE klasse D7 / E8 of SSSCE / GBCE grade E of GCE 'O' Level grade7 / 8 in Engelstalige Taal en Wiskunde kunnen van toepassing zijn, maar hun toelating zou onderhevig zijn aan het feit dat zij ook de universitaire volwassene Speciale Engelstalige Taal- en Speciale Wiskunde-papieren hebben geslaagd Naar algemeen papier en selectie interview.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We strive to provide and promote higher professional education and training in business and other social sciences related discipline by leveraging a structured mix of scholarship with professionalism ... Lees meer

We strive to provide and promote higher professional education and training in business and other social sciences related discipline by leveraging a structured mix of scholarship with professionalism in Ghana and beyond. Lees Minder